زنان و بیداری اسلامی
زنان در طول تاریخ دیدگاه های متفاوت و متنازعی را نسبت به خویش تجربه نمودهاند. در مکاتب و نظریه های غربی جایگاه ارزشی زن با شعارهای فریبندهای چون آزادی و دیدگاههای جنسیت گرا مورد تخریب و تخطئه قرار می گیرد. محرومیت از داشتن پوششی که مصونیت زن را تضمین نماید، اخراج از شغل و ممنوعیت از تحصیل به دلیل داشتن حجاب، نمودهای گزنده ای از اندیشه های ارتجالی و متهورانهای است که شعار آزادی و حمایت از زن را به سرابی مضحک مبدل می سازد. جریان بیداری اسلامی می تواند در بیدارسازی زنان و بازشناسی هویت حقیقی آنان نقشی ارزنده ایفا نماید. از این رو زنان جوامع اسلامی در راستای زدودن ابعاد چنین رهیافت های سلطه جویانه ، وظیفهای خطیر بر عهده دارند.
جایگاه و موقعیت زن به عنوان موجودی انسانی والا مورد اتفاق تمامی ملل و ادیان میباشد. زنان به عنوان نیمی از اقشار جامعه از جمله طبقات انکارناپذیر هر اجتماعی محسوب میگردند. در تکوین تمامی تمدن ها و فرهنگ هازنان اقشاری بودند که مهمترین نقش را ایفا میکردند، جایگاه زنان در عرصه حیات معنوی و اعتقادی جوامع، امری است که مورد تایید بسیاری از اندیشمندان و متفکران می باشد. بسیاری از حوادث و رویدادهای بزرگ تاریخی تحت تاثیر قدرت معنوی زنان صورت گرفته است.
جایگاه زن در جوامع و مکاتب غربی
زنان در طول تاریخ دیدگاه های متفاوت و متنازعی را نسبت به خویش تجربه نموده اند.
در بسیاری از ملل گذشته زن به عنوان موجودی انسانی چندان مورد توجه و عنایت نبود. گاه در میان برخی از اقوام و ملل نسبت به جایگاه و ارزش اجتماعی زن به دیده تردید نگریسته میشد تا جایی که در میان برخی ملل زن موجودی پست، حقیر و فاقد ارزش به شمار می رفت.
در اندیشه های کلاسیک اروپا، بخصوص در عقاید قرون وسطی، زن به عنوان موجودی شیطانی و نماد گناه شناخته می شد و همین دیدگاه موجب کناره گیری زن از مسائل سیاسی و دینی گشت. در جوامع غربی، تحت تأثیر چنین دیدگاه ناعادلانه ای بسیاری از حقوق انسانی زن مورد تضییع و فراموشی قرار می گرفت؛ از جمله آنکه وی از حقوقی چون حق مالکیت، تحصیل و توارث محروم و ممنوع می بود و به کل از عرصه های سیاسی، فرهنگی، دینی و حقوقی جامعه محروم بود.
جایگاه و نگرش زن در مکاتب و رویکردهای مختلف، بیانگر اصول کلی و اهداف آن مکتب می باشد. در نظریه های غربی که از هر موضوع و شخصیتی در جهت استثمار و سودجویی بهره برده می شود، اقشار زنان نیز به عنوان بخشی از این سیستم جهانی، مورد بهره کشی اقتصادی و سیاسی قرار گرفته است. جوامع غربی با مطرح ساختن طرحها، کنوانسیون و همایش های
به ظاهر مدافع حقوق زن، او را در نظام اقتصاد جهان و سرمایه داری وارد ساخته و از کل انسانها اعم از زن و مرد در تنسیق اهداف خود و استثمار آنان بهره می برند.
در بسیاری از اندیشه هایی که در غرب نسبت به زن ابراز می گردد؛ علی رغم شعارهای پرهیاهویی که وجود دارند، جایگاه ارزشی زن مورد نسیان قرار گرفته و کرامت انسانی وی به شدت مغفول و مهجور مانده است. در این رویکردها که با جنجال های تبلیغاتی هدایت و مدیریت
میگردد، هویت واقعی زن با شعارهای فریبندهای چون آزادی و دیدگاه های جنسیت گرا مورد تخریب و تخطئه قرار می گیرد.
نهایت آنکه زن به عنوان موجودی طفیلی و ابزارگونه معرفی و مطرح می گردد. موجودی که ارزش واقعی وی با مسائل ظاهری چون زیبایی و ... سنجیده می گردد. همچنین در این گونه جوامع جایگاه خانوادگی زن و نقش وی در تولید و تربیت نسل به عنوان انگاره های
تحقیرکننده نگریسته می شود. حال آنکه وظیفه خطیر زن در تربیت نسل نشان از اعتبار و ارزش وی دارد. این چنین دیدگاهی بیش از همه از جریان های سوء سیاسی و شائبه دار نشأت می گیرد.
جایگاه زن در نظام اسلام
تاریخ حیات زنان در پس دوران جهالت و نادانی، سراشیبی ها و ناگواری های فراوانی را بر خود تجربه می نموده و گرفتار افراطها و تفریط هایی می گشت که فرسنگ ها از جایگاه رفیع وی فاصله و افتراق داشت. تصویری که از زن در اذهان و مخیله اجتماع ترسیم
میگشت، با هالهای از ابهامات و انکارها به نقش نگاره ای زنگار بسته شباهت داشت. علی رغم چنین دیدگاههای مغرضانه و شائبه داری که بر انکار جایگاه والای زن صحه می گذاشت، پس از ظهور دین مبین اسلام، زن به عنوان موجودی که موهبت سرشار آفرینش بود، متجلی گشت.
شریعت اسلام در مقابل تمامی دیدگاهها و اندیشه های
کورکورانه ای که از اعماق جهالت و نابخردی بشریت سرچشمه می گرفت و جایگاه زن را در فراسوی سراشیبی پرسنگلاخ و نابرابرانهای مورد تهدید قرار می داد، به مبارزه و مقابله برخاست. دین اسلام با ندای وحدت و انسانیت مترصد آن گشت تا حقوق ازدست رفته و تضییع گشته زن را احیا نموده و جهانیان را به تنویر افکار خویش در باره موجودی که مظهر آفرینش و نوزایی بود، دعوت نماید. تنسیق حقوقی چون حق مالکیت، ارث، شهادت، مهریه و دیگر حقوق مالی و معنوی برای زنان، نشان از توجه ارزنده شریعت اسلام به زن دارد.
آیین اسلام به عنوان نجاتگر تمامی جوامع بزرگ ترین خدمت را به زنان دنیا داده است و با بیان اصول و قواعدی منظم و منطقی از اقشار زنان در برابر ظلم و محرومیتها دفاع کرده و حقوقی شایسته و کامل برای زنان قائل شده است. زن در جامعه اسلامی، نقش و جایگاهی چند بعدی دارد، او در نقش مادری دلسوز، همسری فداکار، خانه داری، تربیت فرزندان و... محیط خانه را با آرامش و امنیت توام می سازد و در جامعه با حضور در محیط کاری و اجتماعی، گامی بزرگ در توسعه و پیشرفت کشور بر می دارد. زن با حضور فعال و سرزنده در عرصه های اجتماعی، سیاسی و علمی موجب پیشبرد اهداف نظام و نیل به پیشرفت اسلامی می شود.
سیره عملی پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) جملگی حاکی از تحفظ جایگاه و کرامت زن و یادآور ارزش والای اجتماعی و خانوادگی او است. دین مبین اسلام نه تنها زن را به عنوان موجودی ناتوان و طفیلی نمی شناسد، بلکه همواره توانایی های والای وی را در تربیت نسل مؤمن و متدین گوشزد می نماید. در اهمیت توجه دین اسلام کافی است یادآور شویم که سوره ای از سور قرآن کریم به نام زنان یعنی «نساء» می باشد. اما علی رغم چنین امعان نظری به زن به عنوان موجودی نیک سرشت متأسفانه در جوامع غربی با تأسی از نگرش های مغرضانه و سیاسی، رویکردی ابزاری به زن و جایگاه وی گسترش و رشد می یابد.
بیداری اسلامی و زنان
در بین دیدگاهها و نگرش های مختلفی که سعی در ارائه تصویری گوناگون و حتی متعارض از وجود زن دارد، جریان بیداری اسلامی
میتواند در بیدارسازی زنان و بازشناسی هویت حقیقی آنان نقشی ارزنده ایفا نماید. با آنکه شاید در جوامع و محافل غربی در مورد زن، سخن پراکنیهای فراوانی می گردد، اما متاسفانه این بار نیز چهره ای جدید و نوین از حقارت و تضعیف زنان ارائه می شود. در روزگاران گذشته که زنان حتی از حق تحصیل نیز محروم بودند و مردان رفتارهای مالکانه با آنها را رویه خود قرار داده بودند، اما امروزه همان محرومیتها به شکل های دیگری متجلی می گردد. در جریان بیداری اسلامی، تمام افراد جامعه اعم از مرد و زن دوشادوش یکدیگر، سرنوشت کشور خود را تعیین می کنند.
امروزه دیگر نمی توان زنان را در سیاه چاله های
حقارت و نیستی زنده به گور نمود، اما زن امروز در دست اندازی اندیشه های سودجویانه و انتفاع طلبانه و غریزه هایی که با روبان های فمینیستی آذین گشته اند، حلق آویز می گردد. در روزگاران نه چندان دور زن قربانی جهالت و نابخردی می گشت، اما در دنیای مدرن و صنعت زده امروز زن در سرداب ها و دالان های
روشنفکرزده به مسلخ کشیده شده و مثله
میگردد. محرومیت از داشتن پوششی که مصونیت زن را تضمین نماید، اخراج از شغل و ممنوعیت از تحصیل به دلیل داشتن حجاب، نمودهای گزنده ای از اندیشه های ارتجالی و متهورانهای است که شعار آزادی و
حمایت از زن را به سرابی مضحک مبدل
می سازد.
وظایف خطیر زنان در جریان بیداری اسلامی
زنان جوامع اسلامی در راستای زدودن ابعاد رهیافت های سلطه جویانه غرب، وظیفهای خطیر بر عهده دارند.
ارائه تصویری حقیقی و ناب از چهره زن به عنوان موجودی انسانی و اجتماعی، تبیین حقوق فردی، اجتماعی، سیاسی و خانوادگی زن و تلاش در جهت تحقق این حقوق، تشریح اهمیت وظیفه و نقش زن در جریان سالم سازی و تربیت نسل گوشه ای از آرمان هایی است که می بایست در افق چشم انداز جریان بیداری اسلامی مورد توجه و عنایت قرار گیرد.
ترویج اخلاق و گسترش حجاب به عنوان فرایندی که امنیت اخلاقی و اجتماعی زن را تضمین و تأمین می نماید و حساسیت نسل جوان و دختران جوان نسبت به رعایت هر چه تمام تر موازین اخلاقی می تواند در نایل گشتن به آتیه ای
درخشان که سعادت زنان و آرامش حیات بشری را تضمین نماید، از جمله ضروریت هایی
است که می بایست در سیاستگذاری های کلان مورد امعان نظر قرار گیرد.
افزایش بهداشت عمومی، توازن و تناسب وظایف اجتماعی با نقش خانوادگی زن، بالابردن سطح تحصیلات زنان، شناساندن حقوق و تحریک وجدان جمعی در احقاق حق زنان از دیگر ابزارهایی است که می تواند در شکوفایی جامعه و سالم سازی اجتماع و هدایت آن به تبلور اندیشه های والای
مدنی و اجتماعی تاثیرات فراوانی را داشته باشد.
منبع: بوستان حجاب
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰