تصاوير منتخب

۰

حجاب برتر چیست؟

مجموعه سفارشات حجاب



ما معتقدیم حجاب با چادر مشکی به دلیل قراین و شواهد فراوان لغوی و تاریخی، دارای اصل و ریشه‎ی قرآنی است و به همین دلیل، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به عنوان بهترین الگوی زن مسلمان از آن استفاده می‎کرده‎اند، و لذا این‎گونه پوشش از مصادیق تأمین کننده‌ی حجاب برتر است؛ و هیچ یک از شبهات مخالفان چادر مشکی از کارآمدی و برتری آن نمی‎کاهد.


حجاب بیانگر وقار و افتخار یک زن و سند اطاعت از فرمانده هستی است، حجاب بوی خوش عفاف و پاکدامنی است، زن این موجود ظریف، مظهر جمال خلقت است و آنچه که اسلام درمورد زن می خواهد، شخصیت و گرانبها بودن است .

و گران بهایی زن از منظر اسلام به این است که عفاف و پاکدامنی و حفظ حجاب را سرلوحه کار خود قرار دهد تا بنیان خانواده مستحکم شود و این امر از جنبه روانی به بهداشت روانی اجتماع کمک می کند و از جنبه خانوادگی سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت می گردد.

بی تردید همه اذعان دارند که حجاب دافعه آسیب های اجتماعی و بسترساز رشد، ترقی و عزت بانوان در اجتماع است، و بر این نکته واقفند که رعایت حجاب موجب استحکام و پایداری کانون خانواده است.

 

نظر اسلام در مورد حجاب حداقلی:

اسلام طرف‌دار حجاب بیش‌تر و حداکثرِ بانوان، به خصوص زنان و دختران جوان در بیرون منزل و در مواجهه با نامحرم است، و بعضی از مصادیق حجاب برتر، مانند لباس‎های بلند و گشاد، مقنعه و چادر مشکی، تأمین کننده‌ی حجاب بهتر و بیش‌تر و به اصطلاح، پوشش حداکثری هستند.

ترویج و تبلیغ حجاب و پوشش حداقلی به نفع جامعه نیست؛ زیرا تبلیغ و ترویج این گونه حجاب و پوشش، کم‎کم حجاب و پوشش اسلامی موجود در جامعه را به سمت بدحجابی و بی‎حجابی پیش می‎برد، که اکنون بعضی از علایم و آثار آن در برخی شهرهای بزرگ آشکار گردیده است. با توجه به واقعیت موجود، باید تمام ابزارهای فرهنگ‎ساز جامعه از قبیل کتاب، مطبوعات و صدا و سیما را به سمت ارزش‎های اسلامی که یکی از بارزترین آنها رعایت پوشش مطلوب است، هدایت نمود

ما معتقدیم حجاب با چادر مشکی به دلیل قراین و شواهد فراوان لغوی و تاریخی، دارای اصل و ریشه‎ی قرآنی است و به همین دلیل، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به عنوان بهترین الگوی زن مسلمان از آن استفاده می‎کرده‎اند، و لذا این‎گونه پوشش از مصادیق تأمین کننده‌ی حجاب برتر است؛ و هیچ یک از شبهات مخالفان چادر مشکی از کارآمدی و برتری آن نمی‎کاهد.

همانطور که می دانیم عده‎ای با استفاده از شبهات و روش‎های القاییِ تبلیغِ منفی، قبل از این که طرح مشخص و کاملی برای ترویج الگوی دیگری از حجاب برتر ارائه نمایند به جنگ روحی و روانی بر علیه زنان متدین و عفیفِ استفاده کننده از چادر مشکی اقدام می‌کنند و به جای تبلیغ‎ منطقی از حجاب و پوشش مورد علاقه‌ی خود، به تخریب چادر مشکی اقدام می‎کنند. روشن است که نتیجه‌ی چنین کاری ترویج لیبرالیسم و آزادی در پوشش در سطح جامعه و کاهش مقدار حجاب و پوشش بانوان و روی آوردن آنان به حجاب حداقلی است.


با توجه به مطلب فوق و با عنایت به این که از نظر قرآن، مقتضی و زمینه‌ی نافرمانی از حدود و چهارچوب‎های الهی در انسان موجود است؛ «بَلْ یُرِیدُ الْإِنْسانُ لِیَفْجُرَ أَمامَهُ». ( سوره‌ی قیامت (75)، آیه‌ی 5)

به خوبی می‎توان نتیجه گرفت که ترویج و تبلیغ حجاب و پوشش حداقلی به نفع جامعه نیست؛ زیرا تبلیغ و ترویج این گونه حجاب و پوشش، کم‎کم حجاب و پوشش اسلامی موجود در جامعه را به سمت بدحجابی و بی‎حجابی پیش می‎برد، که اکنون بعضی از علایم و آثار آن در برخی شهرهای بزرگ آشکار گردیده است. با توجه به واقعیت موجود، باید تمام ابزارهای فرهنگ‎ساز جامعه از قبیل کتاب، مطبوعات و صدا و سیما را به سمت ارزش‎های اسلامی که یکی از بارزترین آنها رعایت پوشش مطلوب است، هدایت نمود؛

بعد از این توضیحات نوشتارمان را با چند استفتا ء از محضر آیةَ الله صافی گلپایگانی (دام ظله) ادامه می دهیم:

سوال: پوشاندن پا از مچ تا انگشتان در مقابل نامحرم برای زن واجب است یا نه؟

جواب: بلی زن در مقابل نامحرم باید روی پاها را هم بپوشاند.

سوال: سلام کردن به نامحرم چه حکمی دارد؟

جواب: در محیط‎های جمعی سلام بر جمع مانعی ندارد؛ ولی بهتر است از سلام‎های خصوصی که نوعاً زمینه ساز فتنه است، اجتناب شود. از امیرمۆمنان علیه‌السلام روایت شده است که فرمود: «من به زن جوان سلام نمی‎کنم؛ زیرا می‎ترسم در قلبم چیزی خلجان کند که مطلوب پروردگار نیست»

سوال: آیا صحبت با نامحرم در محیط خلوت و به مدت طولانی جایز است؟

جواب: اگر محیط خلوتی باشد که دیگری نتواند به آن وارد شود بودن دو نامحرم در آن مکان، حرام است، و در غیر آنجا هم، اگر صحبتهای شهوانی باشد، یا مفسده دیگری بر آن مترتب شود، جایز نیست.


 اسفندیاری

بخش احکام اسلامی تبیان

                                                                                                                                          


منابع:

کتاب حجاب شناسی حسین مهدی زاده

سایت اندیشه قم

از سایت شمیم یاس

پایگاه اطلاع رسانی آیة الله صافی گلپایگانی(مد ظله)

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی