چگونه برای ازدواجمان چرتکه بیندازیم؟
مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج
برخی از افراد از نسلی که در سالهای 1355 تا 1367 با ایدههای آرمانگرایانه و فقط براساس ایدئولوژی مشترک، بدون در نظرگرفتن سایر معیارهای مهم ازدواج کردند، در دهه هفتاد و همزمان با دوره تعادل اقتصادی چنان به مشکلات مالی برخوردند که تصمیم گرفتند فرزندانشان و بهخصوص دخترانشان را با مطالبات افراطی مالی روانه خانه بخت کنند. آثار این دوره در دهه 80 باعث تغییر رفتار مردان ایرانی شد و آنها اکنون گرایش کمتری به ازدواج در سنین پایینتر دارند و گاهی مجبور میشوند توان مالی و موقعیت خود را بیش از آنچه است، نشان دهند تا بتوانند با فرد موردنظر خود ازدواج کنند (البته این کار غیرقانونی است و از نظر حقوقی مصداق «تدلیس» محسوب میشود). اکنون به ادامه بحث دراینباره میپردازیم.
حساب و کتاب ازدواج
یکی از مهمترین اصول در دوره نامزدی، شفافیت در امور مالی است. لازم است هر دو طرف در این حوزهها با شفافیت و صراحت با هم صحبت کنند:
1. شغل فعلی
2. میزان درآمد واقعی فعلی
3. هرگونه تغییر احتمالی در درآمد در آینده
4. انتظارات مالیای که طرفین چه در دوره نامزدی و چه پس از عروسی از همدیگر دارند.
5. هرگونه برنامه یا طرح مالی برای آینده از قبیل سرمایهگذاری و... که مستلزم صبر، تحمل و استقامت زوج در آینده باشد.
این مذاکرهها بهتر است در روزهای اول آشنایی انجام نشود و به زمانی موکول شود که دختر و پسر شناخت بیشتری از هم پیدا کردهاند و اعتماد متقابل شکل گرفته است. اگر یکی از طرفین سخنانش را با بحثهای مادی و اقتصادی آغاز کرد، باید بلافاصله مذاکره را قطع و او را به نزدیکترین بنگاه راهنمایی کرد زیرا جای معامله، در بنگاه معاملات ملکی است.
قرارداد مالی
عروس و داماد آینده، باید پس از کسب اطمینان و برقرارشدن یک رابطه عاطفی مناسب، درباره هزینههای رایج در دوره نامزدی، هزینههای عروسی و محل تامین آنها به توافق برسند و در مورد مذاکرات خانوادههای خود درباره میزان مهریه و نحوه برگزاری مراسم عروسی و هزینههای آن با هم صحبت کنند. دختر و پسر نباید وظیفه مذاکره مستقیم در این موارد را به پدر و مادرشان بسپارند، چون این بخشی از مسوولیت مرد و زنی است که بلوغ عاطفی و اجتماعی لازم را برای ازدواج پیدا کردهاند. یعنی برخلاف باورهای قدیمی، اگر قرار باشد پسری منتظر شود تا پدرش همه کارها را انجام دهد یعنی هنوز برای ازدواج آمادگی لازم را ندارد.
هریک از دختر و پسر باید جداگانه با پدر و مادر خود براساس تواناییهای مالی، هنجارهای فرهنگی، قومی و خانوادگی به توافق برسند و بعد خودشان با یکدیگر مذاکرهکنند. بارها دیده شده است که باوجود توافقهای اولیه دختر و پسر قبل از مراسم بلهبرون،یکی از بزرگترها به طور غیرمترقبه و با دیدگاه فرصتطلبانه یا دلسوزانه موضوع یا عدد جدیدی را مطرح میکند که باعث ایجاد تنش و اختلاف میشود.
رفتار مالی خانوادهها
بسیار مهم است که نامزدها در طول دوره نامزدی، وضعیت مالی خانواده طرف مقابل را در نظر بگیرند زیرا اختلاف شدید سطح مالی و اقتصادی، احتمال بروز تنش و تعارض را در زندگی آینده زوج بسیار بالا میبرد و احتمال طلاق را افزایش میدهد. همچنین ممکن است باوجود وضعیت مالی مشابه خانوادهها، رفتارهای مالی دو خانواده متفاوت باشد مثلا هر دو خانواده بسیار مرفه باشند و سطح اقتصادی یکسانی داشته باشند اما یکی از خانوادهها معتقد به حسابگری مفرط در خرجکردن باشد و خانواده دیگر، اهل بریز و بپاش و ولخرجی.
این نگرشهای متفاوت در درجه اول در دوره نامزدی و مراسم نامزدی و عروسی تاثیر میگذارد و اختلافهایی به وجود میآورد که ممکن است خفیف و گذرا یا شدید و عمقی باشد. از طرف دیگر، وقتی دو آدم تربیتهایی با این همه تفاوت داشته باشند و قرار باشد با هم زیر یک سقف زندگی کنند، ممکن است در سادهترین مسایل مالی دچار اختلاف شوند.
تفاوت رفتار مالی از زوجین
دختران و پسرانی که میخواهند با هم ازدواج کنند، باید به رفتارهای مالی طرف مقابلشان دقت کنند، مثلا اینکه طرف مقابل درخواستها و توقعهای مفرط و غیرمنطقی مالی از طرف مقابلش دارد؟
آیا حاضر است برای رسیدن به این اهداف مالی، هر روز بحث و دعوا و ناراحتی راه بیندازد؟
آیا مرد هنوز تمایل دارد که پولهایش را با الگوی دوره مجردی صرف دوستان یا هزینههای شخصی دیگر کند یا به بلوغی رسیده است که بداند اکنون مسوولیت یک زندگی دو نفره را برعهده دارد؟
آیا طرف مقابل خسیس است یا ولخرج؟
زندگی یک فرد خسیس با یک فرد ولخرج مشکلات زیادی در پی خواهد داشت.
آیا یکی از طرفین خود را متعهد میداند برخی هزینههای خانوادهاش را تامین کند؟ دیدگاه همسر درباره این هزینهها چیست؟ همسر نباید صرفا براساس عشق و علاقه، این تعهدات را چشم بسته بپذیرد چون این خطر وجود دارد که مدتی پس از شروع زندگی تازه، یادش بیفتد که این هزینهها و تعهدات را قبول ندارد.
منبع:سلامت
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰