مهارت هایی برای حفظ رابطه عاشقانه!!
مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی
در عشقهای بزرگسالی، حمایت کردن بیشتر از مورد حمایت قرار گرفتن ارزش دارد.
برای انجام هر کاری نیاز به مهارت لازم است. از جمله حفظ و تداوم رابطه عاطفی میان دو نفر. در این مقاله نکاتی که باید در حفظ و تداوم رابطه ی عاطفی موفق رعایت نمایید را توضیح خواهیم داد
آمار طلاق در کشور هر روز بیشتر میشود. زوجهای زیادی با اینکه رابطه شاد و پر هیجانی را با یکدیگر آغاز میکنند، اما پس از چندین ماه از ازدواج خود ناراضی هستند و مشاجرهها و دعواها آغاز میشود. در نهایت هم بدون چشیدن طعم یک زندگی دونفرهی واقعی، مهر طلاق در شناسنامه هر دو طرف کوبیده میشود.
دلیل شکست یک رابطه عاطفی چیست؟
یکی از پاسخهایی که میتوان به این سوال داد این است که اغلب ما رفتار درست را بلد نیستیم. ما نمیدانیم چگونه باید در یک رابطه دو نفرهی عاشقانه متعهد باشیم و مسئولیت عشق ایجاد شده را بپذیریم.
به گفته روانشناسان، انسان با مغز یک کودک نوپا که در سن ۳ سالگی به کمال میرسد عاشق میشود. اما عاشق ماندن او به بخش پایدارتری از مغز مربوط است که در سن ۲۸ سالگی به بلوغ خود میرسد.
عشق کودکانه با لذت فراوانی در ابتدای آغاز رابطه همراه است. اما به واسطه خودخواهی و عدم توانایی در درک دیدگاه طرف مقابل، به تدریج شادابی خود را از دست میدهد و درد و غصه وارد رابطه میشود. اما عشق بزرگسالی از عمیقترین بخش وجود انسان نشات میگیرد و با همدلی، مهربانی و مراقبت و از همه مهمتر، توان درک دیدگاه طرف مقابل همراه است.
در عشقهای بزرگسالی، حمایت کردن بیشتر از مورد حمایت قرار گرفتن ارزش دارد.
آیا تا به حال از این تعجب کردهاید که چرا در محیط کار یا جمعهای دوستانه میتوانید بسیار صبور، فرهیخته و پرمایه رفتار کنید اما در محیط خانوادگی حتی سادهترین رفتارهای مبتنی بر بلوغ فکری همچون همکاری یا مذاکره را هم بلد نیستید؟
واقعیت این است که همه انسانها در محیطهای خانوادگی با مغز کودکانه خود زندگی میکنند زیرا عشق باعث میشود عمیقترین آسیبپذیریهای ما را تحت تاثیر قرار بگیرند. هیچ کسی نمیتواند به راحتی «دکمههای عشق ما را فشار دهد»، به جز کسانی که عاشق آنها هستیم. با اینکه یک کودک نوپا در مورد وضعیت احساسی خود هیچ اختیاری ندارد اما از وضعیت احساسی دیگران با قدرت زیاد استفاده میکند.
بزرگسالانی که همانند یک کودک عشقورزی میکنند نیز باعث میشوند تا معشوق آنها از داشتن علایق، سلیقهها و آسیبپذیریهای خود که بازتاب دهنده حس لطیف مغز کودک نیستند، احساس بد داشته باشند. به این مفهوم که هر چیزی که باب میل آنها نباشد یا آنها آن را دوست نداشته باشند میتواند به محلی برای دعوا و مشاجره تبدیل شود.
اغلب عاشقانی که با مغز کودک عاشق شدهاند از این موضوع شکایت دارند که: «تو باید بیشتر شبیه من باشی.» یا «تو باید دقیقا مثل من فکر و رفتار کنی.» کسانی که با مغز کودک عاشق شدهاند پس از اینکه معشوق آنها همانند یک انسان بالغ و مستقل رفتار میکند و عینا کارها و حسهای آنها را تقلید نمیکند، سرخورده و طرد میشوند.
مهارت حفظ رابطه عاطفی : داشتن دید دوگانه
بهترین و مناسبترین راهکار برای داشتن یک رابطه عاطفی سالم و پایدار این است که بتوانید در کنار دیدگاهها و نظرات خود، به عقاید و باورهای طرف مقابل خود هم احترام بگذارید و آن را درک کنید. یعنی از دید طرف مقابل دنیا را نگاه کنید. به زبان سادهتر، وقتی بتوانید از نگاه عشق خود جهان را ببینید، رابطه عاطفی سالم و سرشار از شادی را تجربه خواهید کرد.
فقط افرادی که توانایی دیدن جهان از نگاه معشوقشان را دارند، همیشه واکنشهای صحیح و مناسبی در شرایط مختلف از خود نمایش میدهند. با داشتن نگاه دو گانه به مسایل زندگی شما میتوانید با حفظ دیدگاه خود به درک هر چه بهتر عقاید و نظرات معشوقتان نیز بپردازید و به این ترتیب میتوانید درک عمیقتری از وی داشته باشید.
حدس زدن واکنشهای همسر
بخش کوچکی از غشای فوقانی و جلویی مغز انسان به تحلیل رفتارهای فرد میپردازد. این بخش در زمان برانگیختگیهای احساسی کاملا خاموش و غیرفعال میشود. همچنین باید بدانید که مغز انسان در راستای ردیابی و تحلیل رفتارهای دیگران رشد پیدا میکند، نه خود فرد. بعلاوه، احساسات منفی در وجود انسان متفاوت از آن چیزی است که در ظاهر دیده میشود.
به طور مثال، هنگامی که رنجیده و ناخشنود هستیم، احساس میکنیم که به ما بیانصافی شده، از ما سواستفاده شده یا نادیده گرفته شدهایم. در حالی که در ظاهر ما خودخواه، طلبکار، بی انصاف یا نامهربان بهنظر میرسیم. اگر همسر شما برداشت اشتباهی نسبت به رفتارتان داشت، حتما احساسات درونی خود یعنی احساس گناه، شرمندگی، غم یا ترس را برای او توضیح دهید. بعلاوه، اجازه ندهید رفتارهایی همچون شاکی بودن، خشم، انکار یا عیبجویی کردن رابطهتان را به خطر بیندازند.
پیوستگی احساسی که رابطه دو نفر را حفظ میکند همانند کانالی برای انتقال احساس و رفتار متقابل عمل میکند. هنگامی که شریک عاطفی شما چیزی را حس میکند، شما نیز بهصورت خودکار همان احساس را تجربه خواهید کرد. اگر این حس منفی است، ممکن است به مغز کودک خود رجوع کرده و معشوق خود را برای داشتن آن حس مورد سرزنش قرار دهید:
من حس ناامیدی دارد، یعنی تو ناامیدکنندهای
من احساس میکنم طرد شدهام، یعنی تو خودخواه، سرد یا بی تفاوت هستی
من حس میکنم تحت کنترل هستم، یعنی تو کنترلکنندهای
چنین برداشتهای اشتباهی هر نوع رابطهای را تخریب میکنند. در بهترین حالت، این استنباطهای غلط سبب میشوند تا شریک عاطفی ما رفتار دفاعی به خود بگیرد. اما بدترین حالت آن این است که همه ارتباطها و پیوستگیهای احساسی بین دو نفر شکافته شده و از بین میروند.
مزایای داشتن نگاه دوگانه در زندگی مشترک
با داشتن نگاه دوگانه (نگاه جهان از چشم طرف مقابل) ما یاد میگیریم از گیرندههای درونی احساسات برای درک و بینش بیشتر استفاده کنیم:
من حس ناامیدی دارد، یعنی تو هم احتمالا همین احساس را داری
من احساس میکنم طرد شدهام، یعنی ممکن است تو هم گیج و سرگشته باشی
من حس میکنم تحت کنترل هستم، یعنی تو احساس نگرانی یا بی اختیار بودن داری
داشتن چنین احساساتی باعث همدلی بیشتری شده و از بروز هرگونه رفتار تدافعی یا واکنشهای بد و تلخ پیشگیری میکند.
در مغز کودک ما احساسات آسیبپذیر یا تقصیرات خود را به شریک عاطفیمان نسبت میدهیم: «تو باعث شدی من خیلی عصبانی شوم.» اما در مغز بزرگسال و با داشتن دید دوگانه، تشویش، نگرانی، خشم، شرمندگی و …. خود را به دیگری نسبت نمیدهیم و به مرحلهای از درک رسیدهایم که میدانیم این احساسات در ذهن طرف مقابل هم تغییراتی ایجاد میکند. مثلا: «من بسیار عصبی هستم و میدانم که این شرایط تو را ناراحت می کند. اما مطمئنم که میتوانیم با کمک هم راهی برای از بین بردن این حسهای منفی پیدا کنیم.»
وقتی مشکلات خود را درک کنید و دنبال مقصر برای آنها نگردید، همچنین وقتی بفهمید که رفتارهای منفی شما موجب ناراحتی طرف مقابل میشود، این شانس را دارید که به جای بحث و مشاجره و دعوا، به حل مشکل پرداخته و با همکاری هم حسهای منفی را از بین ببرید.
مغز بزرگسال میداند که در یک رابطه عاطفی به جای ایجاد مشکل برای همدیگر لازم است به حل آن با همکاری یکدیگر پرداخت. به جای اینکه تقصیرها را گردن همدیگر بیندازید باید راهی پیدا کنید که احساسات منفی هر دو نفرتان از بین برود.
منبع :
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰