تصاوير منتخب

۰

مروری کوتاه بر خواص لیمو شیرین

مجموعه طب الائمه و مجله سلامت

مروری کوتاه بر خواص لیمو شیرینلیموشیرین، میوه‌ای سرشار از ویتامین‌های B3 ،C، A و B1 است. این میوه همانند بیشتر میوه‌ها دارای خواص زیادی است.

لیمو شیرین
میوه‌های زمستانی کم‌کم از فروشگاه‌ها جمع می‌شوند و باید تا قبل از خداحافظی یک ساله با آن‌ها تا حد امکان از این میوه‌های خوشمزه مصرف کنید.
معمولاً با اولین عطسه‌ای که یکی از اعضای خانواده از روی سرماخوردگی می‌زند پدر با یک کیسه لیموشیرین وارد خانه می‌شود تا به جنگ این بیماری بزرگ برود.
لیموشیرین را حتماً به همراه یک برش چهار قسمتی به خاطر دارید و می‌دانید که یکی از بهترین خوراکی‌های فصل زمستان و برای برخورد با بیماری سرماخوردگی است. البته از لیموشیرین می‌توانیم خواص بی‌شمار دیگری نیز یاد کنیم که بخشی از آن را در ادامه خواهید خواند:
لیموشیرین میوه‌ای با ۲۸ کالری انرژی است که در مقایسه با دیگر میوه‌ها از انرژی کمتری برخوردار است اما این میوه سرشار از اسید سیتریک و ویتامین C است.
لیموشیرین سرشار از پتاسیم و مواد معدنی است که برای قلب بسیار مفید هستند. این میوه می‌تواند از بروز مشکلاتی مانند گرفتگی عروق و سکته قلبی به خوبی جلوگیری کند.
این میوه به افرادی که کم‌خونی دارند پیشنهاد می‌شود چرا که حاوی مقدار زیادی اسیدفولیک است. این ماده معدنی می‌تواند به بدن کمک کند تا خون بیشتری تولید شود و کم خونی بهبود یابد.
وجود مقدار بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان در لیموشیرین باعث می‌شود تا میزان زیادی از رادیکال‌های آزاد موجود در بدن شما از بین بروند و بسیاری از بیماری‌ها نیز در کنار آن‌ها از بین می‌رود.
لیمو شیرین همچنین کلسیم بسیار زیادی دارد که می‌تواند بهترین میوه استخوان‌ساز باشد. میزان بالای کلسیم در این میوه خوشمزه از پوکی استخوان‌ها جلوگیری می‌کند. البته این به شرطی است که روزانه حداقل یک لیموشیرین مصرف کنید.
این میوه زمستانی همچنین می‌تواند در هضم مواد غذایی و همچنین تنظیم مقدار اسید معده بسیار مفید باشد و از نفخ پیشگیری می‌کند. بسیاری از پزشکان برای نتیجه‌گیری بهتر توصیه می‌کنند تا بیش‌تر از آب این میوه مصرف کنید.
لیموشیرین در درمان سرماخوردگی موثر است زیرا باعث از بین رفتن سموم بدن می‌شود. لیمو شیرین غنی از عناصر قلیایی است و حالت تازه کننده دارد. این میوه در درمان سرماخوردگی و تب ناشی از بیماری موثر است و بدن را سم زدایی می‌کند.
این میوه زمستانی همچنین می‌تواند در هضم مواد غذایی و همچنین تنظیم مقدار اسید معده بسیار مفید باشد و از نفخ پیشگیری می‌کند. بسیاری از پزشکان برای نتیجه‌گیری بهتر توصیه می‌کنند تا بیش‌تر از آب این میوه مصرف کنید
در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی نام برده می‌شود. مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، همان مقدار ویتامین c را به بدن می‌رساند. ویتامین c موجود در لیموشیرین نقش پیشگیری کننده از بروز سرماخوردگی و سرطان‌ها را دارد.
علت تلخی لیموشیرین، وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، میوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ‌تر می‌شود. لیمونین و نارنجین موجود در لیموشیرین با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می‌شود.
به طور خلاصه
* مصرف روزی یک عدد لیموشیرین ۱۰۰ درصد ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.
* در کاهش وزن موثر است و تشنگی را رفع می‌کند.
* خاصیت سم زدایی دارد.
* ویتامین C موجود در آن از بروز سرطان پیشگیری می‌کند.
* ناراحتی معده را برطرف می‌کند.
* منبع عالی پتاسیم است، بنابراین اسهال و اسهال خونی را درمان می‌کند.
* فیبر موجود در آن از بروز یبوست پیشگیری می‌کند.
* ویتامین C لیموشیرین مانع از بروز بیماری لثه می‌شود.
* اسیدفولیک موجود در لیموشیرین، در پیشگیری از کم خونی نقش موثری دارد.
* پتاسیم آن از بروز بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.
* از آن جا که حجم زیادی از لیموشیرین را آب تشکیل می‌دهد، خاصیت ملین و ادرارآور دارد.
* مصرف این میوه برای رفع سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوانزا مفید است.
* عضله بدن را تقویت می‌کند و ضدعفونی کننده بدن است.
* به علت دارا بودن کلسیم بالا در جلوگیری از پوکی استخوان به ویژه در زنان نقش موثری دارد.
سلامت نیوز
همشهری آنلاین
فارس – مسعد کیمیاگر، متخصص تغذیه

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی