وفاداری چه شکلی است؟
مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی
تمام ازدواج ها و روابط به امید وفاداری و داشتن یک زندگی لذت بخش صورت می گیرد. تمام انسانها برای اینکه در کنار هم به آرامش برسند دوستی هایشان را آغاز می کنند و تمام زوج ها برای اینکه یک عمر کنار همسرشان بمانند، «بله» سر سفره عقد را می گویند. اما در مسیر زندگی با تمام فراز و نشیب هایش چطور می توان وفادار ماند؟
اگر امید وفادار بودن افراد نباشد، هیچ مجردی به خانه بخت نمی رود، هیچ کاسبی جنس امانت نمی دهد، هیچ ضامنی تقاضای ضمانت بانک را تأیید نمی کند و... و اگر ترس از جدایی هایی مثل طلاق، شکایت های خیانت در امانت و... به گوشتان رسیده باز هم پای نوعی از بی وفایی در میان است.
آدم های باوفا در دل همه جا دارند و کسی نیست که حسرت دوستی با آنها را نداشته باشد. مظهر وفاداری در ادبیات آیینی ما حضرت ابوالفضل العباس(ع) است. وقتی به زیارت ایشان مشرف می شویم روی سردر ورودی حرم مطهر این جمله خودنمایی می کند: «السلام علیک یا من وفی ببیعته» یعنی سلام بر کسی که به بیعتش وفادار ماند. همین سلام کوتاه و خاص به حضرت عباس به ما می فهماند که باید درس وفاداری را از ایشان بیاموزیم. به خاطر همه خوبی ها ازجمله وفا و بصیرت حضرت ابوالفضل بود که وقتی به شهادت رسیدند، امام حسین(ع) فرمودند کمرم شکست. یار باوفا داشتن، جبران همه نداشته هاست و از دست دادنش کمر انسان را خم می کند. حالا در تولد علمدار باوفای کربلا وقت خوبی است تا پای درس وفاداری بنشینیم و حال زندگیمان را بهتر کنیم.
وفاداری کجاست؟
داستان برادران حضرت یوسف را به خاطر دارید؟ 10برادر بی وفا! اما طرف دیگر داستان یک برادر است که علمدار امام حسین(ع)در کربلاست و به خاطر وفاداری اش به تنهایی مثل یک لشکر پشت امام خودش ماند. بی وفایی و وفاداری اینطور کمیت و کیفیت آدم ها را برای هم تغییر می دهد. بی وفایی، پایبندی آدم ها را برای ایستادن به خاطر ارزش هایشان کم می کند، طوری که ممکن است همه خوبی هایشان را پایمال کند. به نظرتان وضعیت امروز ما در برابر ولی خدا شبیه برادران حضرت یوسف است یا علمدار باوفای کربلا؟
در آزمون وفاسنجی نمره شما چند است؟
اطلاع از بعضی شرایط و وعده ها، امکان شناخت باوفاها و بی وفاها را آسان می کند.وسط معرکه کربلا، از طرف سپاه دشمن یک امان نامه برای حضرت ابوالفضل آوردند اما ایشان برای مطالعه و خواندن نامه مذکور هم پا پیش نگذاشتند. وقتی هم که در خلوت و با زحمت توانستند خودشان را به رودخانه فرات برسانند باز هم دلشان نیامد امام شان تشنه باشد و ایشان سیراب و در تنهایی هم از آب گذشتند و مشک آب را به طرف خیمه ها بردند. درسی که از رفتار حضرت عباس می شود گرفت این است که در دوستی های تان مراقب باشید فردی را انتخاب کنید که چه در حضور و چه در غیاب شما یک رفتار ثابت را پیشه می کند که این ویژگی اخلاقی از شاخصه های وفاداری است. فردی که بخواهد تأیید همه را داشته باشد از نزدیکی و ارتباط با هیچ آدمی نمی گذرد. وعده های افراطی دادن، بی وفا بودن به سایر افراد، دروغگویی و خیانت در امانت از ویژگی های اشخاصی است که در معرض بی وفایی کردن هستند. 3 خط قرمز بزرگ در سفارشات اسلام وجود دارد که می تواند ملاک افراد برای سنجش رفتارهای شان درباره وفاداری باشد:1- نیکی به پدر و مادر چه مسلمان باشند یا کافر 2- ماندن بر سر قول و قراری که خودتان مشخص کرده اید 3- وفای به عهد و برگرداندن امانت به کافر یا مسلمان.
اطلاع از بعضی شرایط و وعده ها، امکان شناخت باوفاها و بی وفاها را آسان می کند
چطور وفادار باشیم؟
رفتار ارزشمند وفاداری که می تواند نسبت به خدا، افراد جامعه و خودتان باشد مرتبه های زیادی دارد.در هر نمره ای از وفاداری که هستید بازهم لازم است به خودتان تمرین رشد دهید. از این راه ها برای رشد یا اصلاح خودتان و دیگران کمک بگیرید.
*سرم بره، قولم نمیره
به قول شاعر عزیز شهریار:« او وفای عهد را با سر کند اما ولی/خون دل از کوفیان بی وفا دارد حسین». این ضرب المثل که سرم بره، قولم نمیره با استناد به این شعر و وفای به عهد امام حسین(ع) با خدا معروف شده است.مثل یک قانون مهم این جمله را در حرف و عمل برای خودتان تکرار کنید که «سرم بره، قولم نمیره» البته منظور ما قول های صحیح است.
*پیامد زیر قول زدن را بدانید
افرادی که نمی دانند چقدر کارهایشان بر دیگران اثر دارد و مهم است،معمولا افرادی هستند که بدقولی می کنند. هرقدر بتوانید هدفی یا موضوعی را برای خودتان جدی تر و مهم تر نشان دهید و پیامد زیر قول زدن را مشخص و روشن بدانید به قول هایتان بیشتر عمل می کنید.
*از دوست بپرسید چرا می شکند؟
احساس غریبی، حس تعهد و وفاداری را کم می کند. اگر برایتان مهم است که بی وفا و بدقول نباشید، احساس محبت به موضوع قول و قرارتان را تقویت کنید.شاید شاعری که گفت: «بیگانه اگر دل شکند حرفی نیست/از دوست بپرسید چرا می شکند؟» اشاره ای به همین موضوع داشته باشد که دوستی بین 2 طرف واقعی نشده. همسرانی هم که بخواهند نسبت به هم وفاداریشان بیشتر شود، باید احساس نزدیکی به یکدیگر را در خود و زوجشان تقویت کنند.
*موانع شخصی بی وفایی تان را کشف کنید
اگر مصمم هستید تا درجه باوفایی تان را رشد دهید، موانع شخصی بی وفایی تان را کشف کنید. ممکن است روحیه توقع افراطی، بی نظمی، تداخل زیاد کارها و وعده هایی که می دهید، عدم خودشناسی دقیق، اطلاعات کم تان از نیازهای دیگران، عدم شناخت وظایفتان، توان جسمی کم و... زمینه کم کاری شما باشد.
*رابطه داد وستدی ممنوع
قدم اول رابطه ها را دادوستدی برندارید؛ مثلا اینکه تو خوبی نکردی، من هم تلافی کردم. تو برام تب کن تا من برات بمیرم و... . این نوع روش ها به مرور طرف مقابل را عادت می دهد که فقط تا زمانی که شما خوب هستید او هم پای شما بماند.
*دوری دوستی نمی آورد
اجازه ندهید ضرب المثل اشتباه «دوری دوستی می آورد» بین تان فاصله بیندازد و در حد امکان رابطه احترام آمیز یا محبت آمیزتان را یادآوری کنید.
*قدردانی کنید
قدرشناس باشید تا روحیه وفاداری بتواند جان بگیرد. فردی که احساس کند تلاش هایش به جایی نمی رسد، مدتی بعد، از ادامه راه خسته می شود. قدردانی شما از دوستان و اطرافیان وفادارتان می تواند روحیه آنها را به حفظ این اخلاق تشویق کند.
برای وفادار ماندن همسرچه کنیم؟
3 خط قرمز بزرگ در سفارشات اسلام وجود دارد که می تواند ملاک افراد برای سنجش رفتارهای شان درباره وفاداری باشد:1- نیکی به پدر و مادر چه مسلمان باشند یا کافر 2- ماندن بر سر قول و قراری که خودتان مشخص کرده اید 3- وفای به عهد و برگرداندن امانت به کافر یا مسلمان
قرار گرفتن در یک رابطه زناشویی متعادل کار ساده ای نیست، اما زوج های سالم می دانند که چگونه فراز و نشیب ها را طی کنند و چطور بحران های احتمالی را مدیریت کنند. با دقت کردن به این راهکارها و به کار بستن آنها، می توانید رابطه تان را با همسرتان ماندگار و شاد نگه دارید.
*آزادانه گفت و گو کنید
تحقیقات نشان می دهند در تشخیص اینکه کدام زوج ها خوشحال می مانند، روش ارتباط مهم تر از سطح تعهد، خصوصیات شخصی و استرس است. زوج های سالم از بحث و کشکمش دوری نمی کنند، بلکه آنها می دانند چگونه مرزهای ارتباط را باز نگه دارند. زوج های شاد می دانند بهترین گفت وگوها بدون تلفن و لب تاپ و تبلت پیش می رود.
*جزئیات را ببنید
گفتن عباراتی مانند «لطفا» یا «سپاسگزارم» نباید فقط مختص محل کار باشد. رفتار مودبانه با فردی که بیست سال است با او زندگی می کنید هم بسیار مهم است. همان احترامی که به یک مهمان می گذارید، برای همسرتان نیز قائل باشید.
*به سفر بروید
مطالعات نشان می دهند زوج هایی که با هم ورزش می کنند نه تنها سالم ترند، بلکه از ازدواج شان نیز رضایت بیشتری دارند. روان شناسان اذعان می دارند که اگر شما با هم ورزشی هرچند ساده را تمرین کنید، نسبت به هم بیشتر احساس عشق و علاقه می کنید.یک مسافرت دونفره برای کسب آرامش باعث می شود انرژی بیشتری برای زندگی مشترک داشته باشید.
*بخندید
متخصصان می گویند لبخند و خندیدن باعث می شود احساس بهتری داشته باشید، حتی اگر به زور باشد! پس حتی اگر شما و همسر عزیزتان روز سختی را هم سپری کرده اید، سعی کنید بی هیچ دلیلی بخندید. عمل فیزیکی خندیدن، شما را شادتر و سالم تر خواهدساخت.
شما و همسرتان با هم عمر گذرانده اید، اگر بخواهید رابطه شادتان را تا پایان عمر داشته باشید، نباید به چروک ها، شکم شل و آویزان و کچلی اهمیت بدهید. مهم نیست که هرکدام از شما چقدر پیر، فرسوده یا چروکیده شده اید، همیشه در پاسخ به این سوال که چطور به نظرمی رسم، بگویید: تو زیبایی و من دوستت دارم.
منبع: تبیان
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰