چطور در زندگی مشترک مراقب سلامتی خود و همسرمان باشیم؟
مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی
وقتی که زندگی دو نفره خود را با شریک زندگیتان آغاز میکنید، جایز نیست که مسائل فردی خود را در اولویت قرار دهید. شما دو نفر با هم تشکیل یک گروه دادهاید و با آگاهی کامل از یکدیگر حمایت میکنید. اگر نگران میزان قند، چربی و فشار خون خود هستید، باید قند، چربی و فشار خون همسرتان نیز برایتان اهمیت داشته باشد. به این ترتیب با دنبال کردن یک برنامه مناسب میتوانید هر دو از سلامت بیشتری برخوردار باشید.
استفاده از نخ دندان وقتی در کنار هم هستید
استفاده از نخ دندان یک عادت سالم فوقالعاده است که میتواند انگیزه شما را برای سالم نگه داشتن دندانهایتان افزایش دهد. حتما میدانید که نخ کشیدن دندانها یکی از مهمترین نکات برای حفظ سلامت آنهاست. اگر بتوانید این کار را به صورت یک عادت روزانه درآورید، باکتریهایی که موجب فساد دندانها و التهاب لثهها میشوند، از بین خواهند رفت.
وقتی که باکتریها زیر لثه جمع میشوند، کمکم راه ورودشان به رگهای خونی باز شده و به این ترتیب رگها متورم و ملتهب میشوند. التهاب رگهای خونی موجب بروز مشکلات قلبی میشود و مشکلات و بیماریهای قلبی و عروقی میتوانند به مرگ زودرس منجر گردند. اگر زوجها یکدیگر را تشویق به انجام این کار کنند و روزانه وقتی به آن اختصاص دهند، به همین سادگی میتوانند خود را از خطر بروز بیماریهای قلبی و حتی مرگ نجات دهند.
قسمتهای بدن یکدیگر را معاینه و کنترل کنید
هر چهار ماه یک بار قسمتهای مختلف بدن یکدیگر را به دقت معاینه کنید. داخل گوشها و پشت آنها، همچنین پشت گردن، پوست سر و سایر قسمتهای بدن که معمولا پوشیده هستند و دیده نمیشوند را نیز کنترل کنید. هرگونه خال سیاه، خال گوشتی، زبری پوست، نقاط قرمز و پستی و بلندی غیرطبیعی میتواند علامتی از سرطان باشد. این کار نه تنها باعث میشود هرگونه بیماری یکدیگر را در همان مراحل اولیه شناسایی کنید، بلکه به تداوم روابط و ثبات روابط عاطفی و احساسیتان نیز کمک میکند.
افسردگی خود را درمان کنید تا همسرتان نیز سالم بماند
اگر افسرده و غمگین هستید یا نگرانی و تشویش زیادی دارید، نه تنها سلامتی خود را به خطر میاندازید، بلکه باعث بیماری همسر و شریک زندگی خود نیز میشوید. حتما تا به حال شنیدهاید که حالات و روحیات یک بیمار قبل از عمل جراحی، روی بهبودی او (چه از لحاظ روحی و چه جسمی) تأثیر میگذارد. ویژگیهای شخصیتی شریک زندگی ما، عامل تعیینکننده وضعیت جسمی و روحی ماست؛ پس هنگام افسردگی و نگرانی نمیتوانید نسبت به هم بیتفاوت و بیتوجه باشید.
مهارتهای مربوط به حل مشکلات را در خود تقویت کنید
تحقیقات و مطالعات نشان میدهند افرادی که خشم خود را سرکوب میکنند، دو برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر مرگ هستند. وقتی که یک زوج سر موضوعی با هم دعوا میکنند، بهترین حالت ممکن این است که بعد از مشاجره با هم آشتی کرده و سعی کنند یکدیگر را تسکین دهند و به خاطر موضوعی که با هم مشاجره کردهاند به توافق برسند؛
ولی متأسفانه زوجها به این بخش از ماجرا هیچ اهمیتی نمیدهند. آنها باید به طور واضح و روشن راجع به مشکلاتشان با هم بحث کنند و هنگام خشونت به یکدیگر بیتفاوت نباشند. در یک خانواده ایدهآل همه افراد آگاهند که برای داشتن روابط سالم باید هر کاری که میتوانند انجام دهند. هر زوج به شیوهای متفاوت تلاش میکند به سلامت جسمی و روحی طرف مقابل آسیب وارد نشود و در صورت بروز هرگونه مشکل و اختلاف، به جای سرکوب کردن خشم خود، راه مناسبی برای حل مسائل خود پیدا میکند.
وقتی که زندگی دو نفره خود را با شریک زندگیتان آغاز میکنید، جایز نیست که مسائل فردی خود را در اولویت قرار دهید. شما دو نفر با هم تشکیل یک گروه دادهاید و با آگاهی کامل از یکدیگر حمایت میکنید.
به یکدیگر محبت کنید تا آرامتر شوید
محبت زن و شوهر، مسألهای کاملا تعریفشده است. آنها وقتی به یکدیگر محبت میکنند، در بدنشان «اکسیتکسین» ترشح میشود که موجب میگردد به یکدیگر نزدیکتر شوند و احساس صمیمیت بیشتری کنند. این ماده شیمیایی باعث کاهش «کورتیکسترون» و سایر هورمونهای استرس و همچنین کاهش فشار خون میشود. زوجها باید تلاش کنند با محبت کردن به هم، در کنار یکدیگر آرامش بگیرند و استرسها و تنشهای روحیشان کاهش یابد.
به نیازهای جسمی یکدیگر اهمیت دهید
تا جایی که میتوانید نیازهای جسمی یکدیگر را برطرف کنید. لازم نیست برای این کار وقت زیادی صرف کنید تا به رضایت برسید. رضایت جنسی، فشار خون را کاهش میدهد، استرس را کم میکند، احساس امنیت و آرامش را افزایش میدهد و از همه مهمتر اینکه احساس خود دوستی را بیشتر میکند و همین مسأله منجر به افزایش اعتماد به نفس میشود.
اوج لذت جنسی در زنان و مردان موجب افزایش اندروفین شده و اندروفین به طور طبیعی درد را کاهش میدهد و خواب آرام و انرژیبخش به فرد میبخشد. روابط خصوصی خود را همواره سرزنده نگه دارید تا روحیه شادابتری هم داشته باشید.
با همسر خود گاهی اوقات متفاوت برخورد کنید
تمرینهای شناختی که روانشناسان آن را «نئوروبیک» مینامند، میتوانند ارتباطات جدیدی بین بخشهای مختلف مغز ایجاد کنند، سلولهای جدید بسازند و به طور کلی عملکرد مغز را تقویت کنند. نئوروبیک یعنی استفاده از ذهن برای انجام کارهای آشنا. برای تمرین نئوروبیک میتوانید مدتی کارهای خود را به شکل متفاوتتری انجام دهید و یا حتی کارهای جدیدی انجام دهید؛
مثلا در کلاسهای آشپزی شرکت کنید و طرز تهیه غذاهای یونانی و هندی را یاد بگیرید تا هم مهارتهای آشپزی خود را تقویت کرده باشید و هم از مزایای پختن غذا به شیوه مدیترانهای بهرهمند شوید. در هر صورت این کار منجر به تقویت حافظه میشود و با زوال مغز مقابله میکند.
از محکوم کردن یکدیگر پرهیز کنید
زوجهایی که یکدیگر را به خاطر اشتباهاتشان محکوم نمیکنند، از نظر جسمی و روحی سالمترند. مقصر دانستن و محکوم کردن به طور روانی، مغز را تحریک میکند تا پاسخی دهد و به این ترتیب هورمون استرس (کورتیزول) بیشتر ترشح میشود. این مسأله سوخت و ساز بدن را تغییر میدهد و میتواند موجب ذخیرهشدن چربی زیاد در بدن شود.
به جای مقصر دانستن و محکوم کردن یکدیگر، روی راهحلها تمرکز کنید تا بتوانید مشکلات خود را حل کنید؛ نه اینکه به خاطر اشتباهات گذشته حالت تدافعی به خود بگیرید. برای کاهش کورتیزول، بهتر است یک کار فیزیکی مناسب انجام دهید؛ مثلا میوه و سبزیجات تازه بخورید تا به آرامش بیشتری برسید.
تجربیات را دریابید
تحقیقات نشان میدهند که خوشبختی در آنچه که انجام میدهید وجود دارد، نه آنچه که میخرید. میتوانید بسیاری از تجربیات زندگی را مثبت تفسیر کنید تا از لحظه لحظههای زندگی خود لذت بیشتری ببرید. مثلا یک روز که قصد تفریح دارید و به خارج از شهر میروید، ناگهان وضعیت هوا تغییر میکند و تمام برنامهریزیهای شما تحت تأثیر این تغییر ناگهانی به هم میخورند،
شما میتوانید از چنین لحظاتی به عنوان تجربیات لذتبخش زندگی در یک مکان و زمان خاص یاد کرده و مرتبا جوانب مثبت این تجربه را در ذهن خود مرور کنید و به جوانب منفی آن فکر نکنید. حتی تجربیات منفی هم میتوانند یک بخش معنادار و آموزنده هویت و شخصیت شما را تشکیل دهند تا با کمک آنها بتوانید به روابط سالمتر و شادتر برسید. به طور کلی زندگی یعنی تجربیات مثبت و منفی و خوشبخت واقعی کسی است که از لحظه لحظه تجربیات زندگیاش، معنا و مفهوم واقعی آن را دریابد.
منبع: ماهنامه دنیای سلامت
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰