کلید رابطه سالم بین زوج ها
مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی
من پرس و جوی زیادی درباره اینکه روابط سالم چه شکلی هستند و یا اینکه قرار است چه شکلی باشند کرده ام. پاسخ ساده این است که برای هر زوجی متفاوت به نظر می رسد.
اگرچه، من سالها قبل متوجه شدم که اگر ما در کنار والدینی که شیوه های شگفت انگیز ارتباطی نداشته اند، رشد کرده باشیم، پس واقعا هیچ جای دیگری نمیتوانیم زوج سالمی را پیدا کنیم تا این مهارت را از آنها بیاموزیم. این بیان می کند که زوج های سالم و خوشبخت، بر اساس رموزی با هم ارتباط دارند که بسیاری از ما تجربه اش را نداریم.
بنابراین امیدوارم که مقاله زیر بتواند ایده هایی عمومی در رابطه با کارکرد زوج های سالم به شما ارائه بدهد اگرچه جزییاتش میتواند تاحدودی توسط هر یک از زوجین تکمیل شود.
این مقاله از کجا آمده است؟
اصول زیر ترکیب چهار ردیف از تحقیقات بر روی روابط هستند . اولین آن از چیزی به نام رابطه ذهنی است که توسط هاروی و اومارزو در سال ۲۰۱۱ توسعه یافته است.
و دومی توسط موسسه گاتمن است و در رابطه با اینکه زوجها چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند وچه اثرات مثبت و منفی ای که روی یکدیگر میگذارند. و مورد سوم از تحقیق، ضمیمه و پیوست فعلی است.
چهارمین، زیست شناسی عصبی بین فردی است که این شاخه توسط دانیل سیگل و دیگران ایجاد شده است.
پیش از آنکه جلوتر برویم، ذکر نکردن مواردی که در روابط ناسالم رخ میدهند اشتباه خواهد بود. فقدان مواردی که در این مقاله بعدا ممکن است لیست شود برای هر کسی میتواند طبیعی باشد.
اگر چه موارد متنوعی هستند که روابط ناسالم را نشان میدهند که میتواند شامل سوء استفاده کلامی یا عاطفی (صدا زدن اسم، ترساندن، تهدید کردن، شرمنده کردن ، تحقیر کردن) الگوهای کنترل و کناره گیری ، خشونت در هر نوعی تخطی از مرزها و دست کاری کردن عاطفی، باشد.
اگر شما در حال حاضر مواردی شبیه به این موارد را در هر کدوام از روابطتان تجربه میکنید، پیشنهاد خواهم کرد که بی درنگ برای شناسایی و صحبت راجع به آنها کمک بگیرید.
در غیر این صورت به شما پیشنهاد میکنم که همچنانکه در حال خواندن باقی این مطلب هستید، به روابط متنوعی که در زندگیتان دارید فکر کنید. یک دوست صمیمی، شریک زندگیتان ، شریک زندگی قبلی، روابط خانوادگی یا دیگر روابط .
هر نکته ای بر اساس نوع روابط، به شکل متفاوتی مشکل را حل میکند و ممکن است هر کدامشان منطقه ای از بهبودی را فاش کنند و همچنین یادتان باشد که هیچ کس نمیتواند تمام این موارد را بدون نقص انجام دهد و بیشتر روابط مسائلی در ابعاد مختلف دارند.
افراد در روابط سالم از تعاملات منفی اجتناب می کنند و دفعات تعاملات مثبت را افزایش می دهند
هشت کلید برای روابط سالم
علاقه داشتن
افراد در روابط سالم به یکدیگر علاقه مند هستند. این مورد به طرق مختلفی از افرادیکه به یکدیگر علاقه مند بودند پرسیده شده است (و نه فقط از طریق یک مکالمه کوتاه با فردی که در حال عبور از خیابان است) از آنها دعوت شد تا کارهای مربوطه را انجام دهند و سوالهای عمیق تری از آنها در رابطه با تجربه ای که از این مورد داشتند پرسیده شد ، فراتر از اینکه فقط چه کارهایی انجام دادند.
پذیرش و احترام
به این معنی که پذیرفتن آن چه که در مورد شخص دیگر از آن مطلع میشویم و رفتار احترام آمیز با آن شخص . وقتی که ما از کسی شناخت پیدا میکنیم متوجه چیزهایی که خیلی خوب نیستند در مورد آن شخص میشویم و آنها هم به چنین شناختی در مورد ما میرسند.
پذیرش یعنی درک مثبتی از شخص داشته باشیم با تمام شنختی که از ایراد های او داریم و همینطور طرف مقابل در برابر ایراد ها و ویژگی های ما پذیش داشته باشد.
این یک تمرین ضروری در روابط سالم است. علاوه بر آن افرادیکه در شادترین روابط هستند در موقعیتهای اجتماعی به شکل مطلوبی با یکدیگر مکالمه میکنند و تلاش میکنند که حق تقدم را رعایت کنند، یا به اولویتهایی که دیگری دارد احترام بگذارد.
در عین احترام با هم رفتار کنند و ایراد ها را خطای بزرگ نبینند بلکه به عنوان جزئی از شخصیت طرف مقابل بپذیرند.
سود بردن از شک و دودلی
افرادی که در روابط سالم هستند گرایش به این سمت دارند که کارهای منفی و اشتباهی که طرف مقابلشان انجام داده است را به عنوان اشتباهاتی صادقانه که معلول شرایط محیطی دشوار است ببیند و چیزهای مثبت را فقط به عنوان نتیجه اینکه طرف مقابل شخص خوبی بوده است نسبت میدهند و یا آن را علت سخت کوشی و یا سایر ویژگیهای شخصیتی مثبت فرد میبیند.
(نسبت به طرف مقابل شک مثبت دارند)، یعنی خطا ها را به شخصیت او ربط نمی دهند و او را محکوم نمی کنند. بلکه صادقانه می پذیرندو در فرصت مناسب در مورد ان بدون قضاوت صحبت می کنند.
آنها هر رفتاری را در مهله اول منفی برداشت نمی کنند و در وهله اول اوضاع را به صورت مثبت بررسی می کنند.
گفتمان راجع به نیازهای اولیه
نیازهای بنیادینی که هر شخص در روابط دارد همراهی، تاثیر گزاری و حمایت عاطفی است. افراد در روابط سالم بر تجمع این نیازها به همان شکل از نیازهای اجتماعیشان تمرکز میکنند که شخص دیگر دارد و آنها برای رشد بیشتر و بهتر در این مورد اشتیاق دارند.
تناسب تعامل مثبت
تحقیقات نشان میدهد که روابط زمانی بیشترین رضایت را به همراه دارند که از نظر کمی در آن تعاملات مثبت بیشتری با فرد دیگر نسبت به تعاملات منفی وجود دارد.
برای بعضی از روابط ممکن است عدد بزرگی از تعاملات منفی وجود داشته باشد اما به محض اینکه میزان تعاملات مثبت بالاتر میرود، رضایتمندی نیز در سطح بالایی حفظ میشود.
بنابراین افراد در روابط سالم از تعاملات منفی اجتناب می کنند و دفعات تعاملات مثبت را افزایش می دهند.
حلِ مسائل
مسائل غیر قابل حل زیادی در روابط وجود دارد که صرف نظر از راه حل ها در سر تاسر رابطه ادامه دارند . افرادیکه در روابط سالم هستند راه هایی را برای کاستن از این کشمکشها تا جایی که ممکن است یافته اند اگر چه مشکلات و مسایل زیادی هم هستند که میتوانند حل شوند.
زوجهایی که عملکردشان عالی است به طور فعالانه ای با یکدیگر توافق میکنند و راه حل هایی را برای آن مسائل و مشکلات پیدا میکنند.
از راه حل های منطقی و درست استفاده می کنند و کمتر هیجانی رفتار می کنند. سعی می کنند مشکلات را بپذیرند و احساسات و هیجانات منفی مانند خشم را کنترل کنند. مشورت اولین راه حل برای آن هاست.
تخریب و اصلاح
افرادی که در روابط سالم هستند قادرند به طور سریع و موثری آسیبهای وارد شده به روابط را اصلاح و جبران کنند، اینکه شما یا فرد دیگر خودش صدمه دیده است، عصبانی است یا اینکه بخاطر یک مساله ای غمگین است، نیاز به نشانه یابی دارد.
بعضی از افراد مدتهای طولانی انتظار اصلاحات اولیه را میکشند بعضی تلاش میکنند اما اوضاع را بدتر میکنند چون مطمئن نیستند که چه کاری را باید انجام دهند و یکسری از افراد اصلا کاری انجام نمیدهند.
یک اصلاح و بازسازی خوب معمولا با پوزش و عذرخواهی شروع میشود و در مسیر سودمندی آن را رشد میدهد. افراد در روابط سالم می دانند تخریب ها باید با تلاش آنها، پذیرش اشتباهشان و متهم نکردن طرف مقابل اصلاح و ترمیم شود.
عملِ متقابل
به این معنی است که هر دو طرف در روابطشان دارند روی این موارد کار میکنند. اگر فقط یک نفر علاقه نشان میدهد، پذیرش و احترام دارد، مزیت شک و تردید را پرداخت میکند، خود را با نیازهای طرف مقابل مواجه میکند، تعاملات مثبت را فراهم میکند و شکافها و گسستگیها را مرمت و اصلاح میکند، پس این رابطه مشکلات بزرگی دارد که لازم است مورد کنکاش و بررسی واقع شود.در روابط سالم هر دو طرف تلاش می کنند و نسبت به رابطه حساس هستند.
منبع:روان/برترینها
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰