دلایل بی مسئولیتی بعضی از همسران چیست و با همسر بی مسئولیت چه باید کرد؟
مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی
مسئولیتپذیری مولفهای ضروری و لازم برای ادامه زندگی مشترک و تحکیم آن محسوب میشود
خوشخویی، مهربانی، صداقت، گذشت و فداکاری و... همگی از صفات مثبتی است که زندگی را شیرینتر میکنند، اما مسئولیتپذیری مولفهای ضروری و لازم برای ادامه زندگی مشترک و تحکیم آن محسوب میشود.
دلایل بی مسئولیتی بعضی از همسران
نداشتن بلوغ فکری
بسیاری از همسران با این مشکل مواجهند و ریشه آن نداشتن بلوغ فکری و روانی برای ازدواج در برخی از زنان و مردان است. مسئولیتپذیری یکی از مهمترین شاخصههای اصلی بلوغ فکری و عقلی است و فردی که به این بلوغ نرسیده باشد، باید دنبال کسب مهارت مسئولیتپذیری باشد تا بتواند ازدواج موفق و شادی داشته باشد.
سوءتفاهم در معنای ازدواج
بسیاری از افراد نهتنها معیارهای ازدواج بسیار سطحی دارند، بلکه پیش از ازدواج به عمق مسئولیت در زندگی زناشویی پی نبرده و جالبتر آن که در زندگی زناشویی نیز دنبال آرزوهای بر باد رفته هستند، گویی ازدواج مجوز رهایی آنان بوده، نه شروع مسئولیت سنگین. متاسفانه برخی افراد متاهل، من سالاری و فردیت داشتن که از ویژگیهای دوران مجردی است، هنوز از یادشان نرفته و در وضعیت تاهل نیز گمان میکنند، میتوانند چون سابق باشند و رفتار کنند، در حالی که تاهل یعنی ما شدن، خانواده سالاری، گذشت و فداکاری.
بیمسئولیتی مالی
مسئولیتناپذیری مالی و اقتصادی، قابل اعتماد نبودن، نداشتن هدف و بیانگیزگی نشانگر ناپختگی و نداشتن بلوغ شخصیتی در فرد است. اشخاص نابالغ، افرادی هستند که همگام با افزایش سنشان بزرگ نشدهاند. مردان و زنانی که این ضعف را دارند، شخصیتشان «بالغ» آلوده به «کودکی» است که از رفتارهای مسئولانه و سنجیده طفره میروند و حرکت بر مدار هیجان کودکی، برایشان بیش از حرکت بر مدار عقل و منطق بالغشان جذابتر و دلخواهتر است، اینان معمولا شرایطی را فراهم میآورند که در آن همسرشان نقش والد را برایشان ایفا کند، به بیان دیگر، آنان به عنوان یک کودک همیشه منتظر ناجی هستند که از راه برسد و کارهایشان را انجام دهد.
وابستگی افراطی، بیخیالی همیشگی
برخی افراد هرچند از لحاظ سنی بزرگ هستند، اما همچنان در حال و هوای کودکی خود قرار دارند و از پذیرش هر گونه مسئولیتی امتناع میکنند. اینان در خانوادههای حمایتگر بزرگ شدهاند و آنقدر وابسته و همیشه در ناز و نعمت بودهاند که هیچ گاه گمان نمیکنند دیگر دختر و پسر کوچولوی دیروز نیستند و باید مستقل و خودکفا باشند. گویی فراموش میکنند نقش جدیدی به نام همسری به خود گرفتهاند و باید مطابق با آن ایفای نقش کنند.
دختران ولخرج
این زنان تربیت نشدهاند و یاد نگرفتهاند که زنان نیز به اندازه مردان باید مسئولیتپذیر باشند. تاثیرگذاری زن بر مرد بیشتر است تا جایی که میتواند دوباره مرد را بسازد. زن خوب، فرمانبر و پارسا، کند مرد درویش را پادشاه! متاسفانه بسیاری از والدین در تربیت دخترانشان کوتاهی کردهاند و آنان را با مسئولیت و مسئولیتپذیری در زندگی آگاه نکردهاند. دختران سنگ زیرین آسیاب هستند و مسئولیتپذیر بودنشان برای یک زندگی مستقل و پیشرفت آن بسیار مهم است.
زن و مرد ، هر دو باید مسئولیت پذیر باشند
مردان متوقع
تربیتهای غلط خانوادگی همیشه دردسرساز بوده است؛ محبتهای زیادی و بیجا یا سختگیریهای افراطی و لطمات متعاقب آن، ظلم نابخشودنی والدین به فرزندان است که باعث میشود آنان تحمل «نه» شنیدن نداشته باشند و برای رسیدن به اهدافشان تلاش نکنند و منتظر باشند هدف به سمتشان بیاید. برخی مردان به واسطه همان تربیتهای غلط دیروز والدینشان، آمادگی رویارویی با مشکلات را ندارند، مثل بچهها پا به زمین میزنند و رفتارهای کودکانه و کاملا سطحی انجام میدهند، این در حالی است که اگر پسری را مسئولیتپذیر نکنیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم به آسودگی پا به دنیای مردانگی بگذارد.
وقتی بیمسئولیتی الگوبرداری میشود
این دسته از افراد عموما خصلت بیمسئولیتی را از محیط خانواده و در ارتباط مستقیم با آموزشهای پدر و مادر، برادر، خاله، عمو، دایی، عمه و... کسب کردهاند یا در برههای از زندگی از طریق ارتباط با افراد بیمسئولیت یاد گرفتهاند که اگر بیمسئولیت باشند، پاداش بهتری دریافت میکنند و زندگی راحتتر و بیدغدغهای خواهند داشت و از آنجا که اطرافیان نیز به مرور زمان چنین فردی را با تمام اهمالکاریهایش میپذیرند و دیگر از او انتظار انجام هیچ کاری را ندارند، خصیصه بیمسئولیتی در وجود فرد بیمسئولیت تشدید میشود و در نتیجه فرد بیمسئولیت در دنیای امنی که برای خود میسازد احساس رضایت و خشنودی میکند، زیرا هیچ کس توقعی از او برای انجام هیچ کاری ندارد و او میتواند با فراغ خاطر به نیازها و خواستههای خویش رسیدگی کند، از این رو رفته رفته بیمسئولیتی وی به خصلتهایی نظیر «متوقع بودن»، «خودخواهی»، «منفعتطلبی»، «لجبازی» و «زیادهخواهی» در جهت تحقق خواستههای شخصیاش منجر میشود.
اشتغال زنان و بیمسئولیتی مردان
اشتغال زنان یکی از دلایل بیمسئولیتی مردان است، گاهی مردان مسئولیت گریز اشتغال زن را حقی میدانند که آنان به همسرشان عطا کردهاند و به واسطه همین رخصت اشتغال، دستاویزی برای آنها میشود تا به این طریق در انجام وظیفه از خود سلب مسئولیت کنند. حال آن که شاغل بودن زن کمکی برای گرداندن چرخ اقتصاد خانواده است، اما از مسئولیت اداره زندگی مرد کم نمیکند.
وقتی برای فناوری مرزی نیست
فناوریهای نوین اگر چه راحتی آورده است، اما به همان اندازه هم باعث رنج و عذاب ما شده است. امروزه همه ما به نوعی در برابر موجی از تکنولوژی و آزادیهای وابسته به آن غوطهوریم. آزادیهای زیاد، احساس مسئولیت را کم کرده است، تمامی خواستهها در زمانی کوتاه و با کوچکترین زحمت فراهم میشود و این دلیلی محکم برای بیرغبتی به تلاش زیاد است و قطعا وقتی نیاز به تلاش کمتر شود احساس مسئولیت نیز کاهش مییابد.
ناآشنایی با وظایف
همسری که نسبت به وظایف خود ناآگاه باشد قطعا نسبت به خویشتن خویش هم جهالت دارد، چه بسا هرگز نمیتوان از کسی که در قبال خود احساس مسئولیت نمیکند، انتظار داشت در برابر دیگری احساس مسئولیت داشته باشد، کار از بیخ و بن اشکال دارد همواره باید به دنبال مرهم اساسی بود.
بیمسئولیتهای مدرن!
به واسطه تغییر سبکهای زندگی، بسیاری از زوجین به طور کاملا مقلدانه و کورکورانه از اصول و مراتبی در زندگی پیروی میکنند که گاه با شرایط آنان مطابقت ندارد و به بروز مشکلات عدیدهای منجر میشود. برخی از افراد بدون تفکر و تامل و صرفا از سر هیجان، چشم بر حقایق موجود میبندند و شرایطی را مطالبه میکنند که بیشتر در جهت رفع مسئولیت زندگی از آنان و تحمیل مسئولیتهای سنگین قراردادی و تعریف نشده بر دوش زوج دیگر میشود.
دربرابر بی مسئولیتی همسر چه باید کرد؟
- با همسر لجبازی نکنید
- حمایت افراطی از همسر ممنوع
- همسر را برای انجام وظایفش ترغیب کنید
- جابهجایی نقشهای زن و مرد هرگز!
- همسرتان را با پیامدهای بیمسئولیتی آشنا کنید
- از برچسب زدن به همسر حذر کنید
- مشاوره بگیرید
گردآوری:بخش زناشویی بیتوته
منبع:
salamatnews.com
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰