مروری بر خواص ترهفرنگی
ترهفرنگی، گیاهی شبیه به پیازچه و سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است. این گیاه در محافظت از بیماریهای متعدد نقش مهمی دارد. در این مطلب به بخشی از خواص این گیاه اشاره شده است.
تره فرنگی
تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش میدهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر میشود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته میشود.
تره فرنگی مانع از بروز سرطان تخمدان در خانمها میشود. برای پیشگیری از نقص جنین، مصرف ترهفرنگی که سرشار از فولات است، به زن باردار توصیه میشود. کلسیم موجود در آن در حفظ سیستم ساختاری اسکلت سالم موثر است.
خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و به بدن کمک میکند با عفونت و آلودگی مقابله کند. علائم سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب یونجه را تسکین میبخشد.
مشخصات گیاه
ترهفرنگی که در مصر، گیاه مقدس محسوب میشد، نمونههای خشکشده آن در مناطق باستانشناسی که به زمان مصر باستان بر میگردند کشف شده است. همچنین حکاکیها و نقاشیهای مشاهده شده بر روی دیوارها نشان میدهند که این گیاه بخشی از رژیم غذایی مصریان باستان بوده است. از ترهفرنگی معمولاً به عنوان سبزی در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی استفاده میشود. ترهفرنگی گیاهی دو ساله، بلند و نازک با ساقه استوانهای شکل مرکب از برگهای روی هم افتاده است که از گیاهی شبیه پیاز در خانواده آلیوم به دست میآید. گروه آلیوم یکی از گروههای سبزیجات است که به طور گستردهای در دنیا کشت میشود و دارای کاربردهای پزشکی و پخت و پز به وسعت تاریخ و جهان میباشد.
ترکیبات موجود در ترهفرنگی
ترهفرنگی کالری کمی دارد. ۱۰۰ گرم ساقه تازه آن حاوی ۶۱ کیلوکالری انرژی است. به علاوه، ساقه بلند آن مقادیر خوبی فیبر محلول و غیر محلول دارد.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در ترهفرنگی
* ویتامین A، ویتامین B1, B2,B6، ویتامین B9 (اسیدفولیک)، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین k
* پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سدیم (در ساقه)
۱- فراکتانها
فراکتانها اجزای گیاهی غیرقابلهضمی هستند که در بدن تخمیر میشوند و به حفظ سلامتی روده به ویژه روده بزرگ کمک میکنند. فراکتانها مسئول تکثیر باکتریهای مفید و کاهش باکتریهای مضر در روده، کاهش متابولیتهای سمی و آنزیمهای مخرب، جلوگیری از یبوست، حفاظت از عملکرد کبد، کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون و اثرات ضدسرطانی هستند.
۲- فعالیت آنتیاکسیدانی
مطالعات نشان دادهاند که بین مصرف میوهها و سبزیجات حاوی مواد شیمیایی گیاهی و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن ارتباط وجود دارد. تصور میشود که مواد شیمیایی گیاهی دارای فعالیت ضداکسیدانی بسیار عالی هستند که قابلیت خنثیسازی رادیکالهای مضر آزاد را دارا میباشند. ترهفرنگی دارای مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و دیگر آنتیاکسیدانهای فلاونوئید فنولیک از قبیل کاروتین، زانتین و لوتئین و همچنین آنتیاکسیدانهایی از قبیل دیالیل دیسولفید، دیالیل تریسولفید و آلیلپروپیل دیسولفید میباشد. این ترکیبات توسط واکنش آنزیمی هنگام ضربه خوردن ساقه ترهفرنگی (له کردن، بریدن و نظایر آن) به آلیسین تبدیل میشوند.
کاروتنوئید بسیار مهم در ترهفرنگی زآکسانتین است که به خاطر نقش احتمالی
آن در بینایی و حفاظت در مقابل مشکلات چشمی از قبیل تخریب ماکولا و آبمروارید بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است
محققین معتقدند که فعالیت آنتیاکسیدانی ترهفرنگی به جلوگیری از ابتلا به تعدادی از بیماریهای مزمن کمک میکند. به عنوان مثال آنتیاکسیدانها ممکن است از طریق جلوگیری از اکسیداسیون چربیها که بخشی از فرآیند تصلب شرایین (سفت شدن عروق ناشی از رسوب سلولهای چربی در رگها) میباشد، در مقابل بیماری قلبی عروقی محافظت کنند. حمله رادیکال آزاد ممکن است منجر به ورود آسیب به DNA گردد (یکی از عوامل متعددی که میتواند به سرطان منتهی شود). همچنین آلیسین باعث کاهش تولید کلسترول از طریق جلوگیری از reductase enzymeHMG-CoA در سلولهای کبد شده و به واسطه آزاد کردن اکسید نیتریک نیز مانع سفت شدن عروق (تصلب شرایین) میگردد و در نتیجه فشارخون را نیز کاهش میدهد. همچنین از تشکیل لخته پلاکت جلوگیری کرده و با تجزیه فیبرین در رگهای خونی به کاهش بیماریهای عروقی و سکته کمک میکند. به علاوه کاروتنوئیدها، بدن را در مقابل آسیب ناشی از اکسیداسیون ناشی از نور ماورای بنفش محافظت مینمایند. احتمالاً این عمل دلیل برخی از اثرات حفاظتی آنها بر سلامتی چشم نیز میباشد.
۳- کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها گروهی از رنگدانهها هستند که عامل ایجاد رنگهای قرمز، نارنجی و زرد در بسیاری از میوهها و سبزیجات میباشند، بنابراین غالباً این رنگها توسط کلروفیل پوشیده میشوند مثل ترهفرنگی. ترهفرنگی حاوی سطح متوسطی از کاروتنوئیدها میباشد (گرچه مقدار آن نسبت به سبزیجات با رنگ زیاد مثل هویج یا کدوتنبل کمتر است).
کاروتنوئیدها به خاطر فعالیت آنتیاکسیدانیشان معروف هستند. بخشهای سبز رنگ ترهفرنگی منبع خوبی از کاروتنوئیدها از جمله کاروتن، لوتئین و زآکسانتین هستند. کاروتنوئید بسیار مهم در ترهفرنگی زآکسانتین است که به خاطر نقش احتمالی آن در بینایی و حفاظت در مقابل مشکلات چشمی از قبیل تخریب ماکولا و آبمروارید بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل شده و یک آنتیاکسیدان قوی است.
۴- ترکیبات سولفور
ترکیبات سولفور در ترهفرنگی به کاهش نشانههای دیابت شیرین، جلوگیری از تجمع پلاکتها و جلوگیری از فرآیند التهابی در رابطه با آسم مربوط میشوند. چنین تصور میشود که ترکیبات سولفور اثر حفاظتی در برابر بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیگر مشکلات مربوط به سن از قبیل کاهش عملکرد مغز باشد.
تره فرنگی
۵- ساپونینها
گزارش شده است که ساپونینها برای کاهش کلسترول خون مفید هستند. تصور میشود این ترکیبات باعث میشوند تا اسیدهای صفراوی با فیبر غذایی ترکیب شده و از طریق مدفوع دفع شوند. برای جبران کمبود اسیدهای صفراوی، کلسترول خون به اسید صفراوی تبدیل شده و به این ترتیب سطح کلسترول خون کاهش مییابد. همچنین به نظر میرسد که ساپونینها از طریق شکستن غشاءهای حاوی کلسترول در سلولهای سرطانی، بدن را در مقابل سرطانها محافظت میکنند. از آنجایی که این ترکیبات در جریان خون به خوبی جذب نمیشوند تصور میشود که دارای اثر موضعی بسیار مفید در مجرای رودهای از قبیل سرطان روده بزرگ میباشند. بعضی از ساپونینها دارای فعالیت ضدالتهابی، ضدقارچی، ضدمخمری، ضدانگلی، ضدباکتریایی، ضدمیکروبی و ضدویروسی هستند.
ترهفرنگی را چگونه انتخاب کنیم؟
هنگام خرید، ترهفرنگی تازه ارگانیک را انتخاب کنید، چون دارای طعم و مواد مغذی فراوان است. به دنبال ساقههای سفید، سفت، بلند و یکنواخت با ریشه غدهای سالم باشید که نشانگر محصول کشاورزی تازه است. از خرید ساقههایی که سطح بالایشان زرد و پژمرده است اجتناب کنید. هرچه ترهفرنگی نازکتر باشد بسیار تردتر خواهد بود بنابراین از خرید ترهفرنگی ضخیم خودداری کنید، مگر آنکه قصد داشته باشید آنها را به آرامی به شکل تاس کباب بپزید.
ترهفرنگی را چگونه ذخیره کنیم؟
ترهفرنگی به طور ایدهآل باید در صفر درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی ۹۰ تا ۱۰۰ درصد نگهداری شود. همچنین میتوان آن را در کیسه پلاستیکی در یخچال به مدت ۱ تا ۲ هفته نگهداری کرد.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
تبیان
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
-
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۶۱ -
۱۰۱۲ -
۱۵۵۲ -
۱۴۴۰ -
۱۳۰۰ -
۱۴۸۰ -
۱۱۹۷ -
۱۳۱۸ -
۱۴۰۲ -
۱۵۷۴
پربازديدها
-
۳۴۰۷۰ -
۲۶۲۹۱ -
۱۶۹۹۲ -
۱۲۹۸۵ -
۱۱۸۳۸ -
۱۹۶۰۹ -
۲۰۱۰۳ -
۱۹۸۴۰ -
۱۵۰۷۸ -
۵۷۳۱