تصاوير منتخب

۰

دختری فریب خورده

مجموعه رذایل اخلاقی

دختری فریب خورده

4 سال پیش تلفنی با پسری آشنا شدم و بعد از مدتی به دیدنش رفتم. با هم دوست شدیم. یک سال اول رابطمون خوب بود من ساده هم فکر می کردم دوستم داره.زیادم نمی دیدمش. ولی کمکم درخواستهای ناجورش از من شروع شد. من ساده خیلی دوسش داشتم هرچی می گفت گوش می دادم. بهم گفت بیا با هم ارتباط جنسی داشته باشیم اولش قبول نکردم. بعدش گفت قول میدم با هم ازدواج کنیم. بازم قبول نکردم. خودش می دونست خیلی بهش وابسته ام. واسه همین خواست از هم جدا بشیم چون من به خواستش عمل نکردم. تا اینکه منم از دوس داشتن زیاد راضی شدم. من چند بار باهاش رابطه جنسی داشتم. هر دفعه هم خودمو سرزنش می کردم. راستش من از خانواده مذهبی بودم. بعد از مدتی خیلی باهام بد رفتاری کرد چون دیگه حاضر نشدم باهاش رابطه داشته باشم. الان یک ساله کلاً باهاش قطع رابطه کردم. ازش متنفرم. اون منو بد بخت کرد. هیچ وقت اون و خودمو نمی بخشم. چند بار توبه کردم. اما بازم نا امیدم. همش پیش خودم فکر می کنم چرا من همچین کاری کردم خیلی از کارم پشیمونم. خیلی عذاب وجدان دارم از نظر روحی داغونم. الان خواستگارای خوبی دارم همشونو رد می کنم چون می دونم نمی تونم ازدواج کنم.به نظرتون من می تونم ازدواج کنم؟ اگه بشه ازدواج کنم باید به طرف حقیقتو بگم؟ من نمی تونم چون خیلی خجالت می کشم و نمی خوام آبروی خانوادم به خاطر من بی ارزش بره. کمکم گنید افسردگی گرفتم. همه بهم میگن چرا ازدواج نمی کنم. دوستام دارن ازدواج می کنن اما من نمی تونم. دلم خیلی گرفته. کاش کسی کمکم کنه. به کسی هم نمی تونم بگم چه اشتباه بزگی کردم. خیلی خیلی پشیمونم. کاش هیچ وقت با اون آدم هوسباز آشنا نمیشدم. میشه جوابمو خصوصی به ایمیلم بدید. ممنون میشم. حرفامم رو سایت نزارید لطفا. ممنونم. منتظر هستم و متشکرم

مرجع تقلید: سایر مراجع

علیک السلام و رحمةالله
پیام شما: «4 سال پیش تلفنی با پسری آشنا شدم»
پاسخ بنده «دخترم آشنائی شما با نامحرم خلاف شرع و عبور از خط قرمز دین هست و عواقب آن از نظر معنوی زیاد هست».
پیام شما «بعد از مدتی به دیدنش رفتم با هم دوست شدیم»
پاسخ بنده: «آیا شما میدانید که اسلام که خیرخواه همه هست رابطه با نامحرم را جایز نمیداند چه برسد به ملاقات و دیدن نامحرم؟؟ پند حدیث از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) در این زمینه:
1.. هر کس به نامحرم دست بدهد، روز قیامت در غل و زنجیر به محشر وارد می‌شود و خداوند دستور می‌دهد که او را به آتش جهنم بیفکنند.
2. هر کس با نامحرم شوخی کند، در مقابل هر کلمه حرامی که به او گفته است، هزار سال حبس خواهد شد.
3. هرکس با غیر همسر خویش شوخی و مزاح کند به اندازه هر کلمه ای که در دنیا سخن گفته باشد، خداوند هزار سال او را در زندان دوزخ نگاه خواهد داشت.
4. نگاه به نامحرم، تیری از تیرهای شیطان است هر کس آن را از خوف خدا ترک کند خداوند حلاوت ایمان را به او می‌چشاند.
5. تمام چشم‌ها در روز قیامت گریان خواهد شد، مگر چشمی که از خوف و عظمت خدا بگرید، و چشمی که از حرام بسته شود، و چشمی که در راه خدا شب‌ها بیدار بماند و شب زنده داری کند.
6. هر کس چشمان خود را از نگاه به نامحرم پرکند (و با خیال راحت به این نگاه خود ادامه دهد)، خداوند متعال در روز قیامت میخ‌های آتشین به چشمان او فرو خواهد برد و بعد از رسیدگی به کار مردم، دستور خواهد داد که او را به آتش جهنم بیندازند.
7. هر خانمی که خود را معطر و خوشبو کند (عطر بزند) و سپس از خانه خارج شود، همواره مورد لعنت خدا و ملائکه خواهد گرفت، تا وقتی که به خانه برگردد، هرچند برگشتش به خانه طول بکشد.
8. شیطان به حضرت موسی علیه السلام گفت : ای موسی! با زنی که به تو محرم و یا حلال نیست خلوت مکن (تنها مباش، به خاطر آنکه هیچ مردی با زن نامحرمی خلوت نمی‌کند، مگر این که من همراه آن دو هستم. (و خودم شخصاً آن دو را برای گناه و رابطه نامشروع تحریک و وسوسه می‌کنم).
احادیثی از أئمّه معصومین (علیهم السلام):
نزول بلا و بدبختی و انحراف دل بخاطر گفتگوی بالذت با نامحرم
1.. آقا أمیرالمؤمنین علی (علیه ‌السلام): اختلاط و گفتگو مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد، و دل‌ها را منحرف می‌سازد.
امام زمان (علیه السلام) از خلوتهایمان آگاه هست
2. یکی از راویان می‌گوید در کوفه به زنی قرآن می‌آموختم، روزی با او شوخی کردم، بعد به دیدار امام باقر (علیه‌السلام) شتافتم، امام باقر علیه السلام فرمود: آن که (حتّی) در پنهان مرتکب گناه شود خداوند به او اعتنا و توجّهی ندارد، به آن زن چه گفتی؟ از شرمساری چهره‌ام را پوشاندم و توبه کردم، امام فرمود: تکرار نکن.
گفتگو با نامحرم از دام‌های شیطان
3. امام باقر (علیه‌السلام): سخن گفتن با نامحرم، از دام‌های شیطان است.
بیش از پنج کلمه (در موضوعات ضروری) بانامحرم سخن گفته نشود
4. امام صادق (علیه السلام) میفرماید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمان داده بود که زن مسلمان با مردان نامحرم بیش از پنج کلمه – که آن هم در موضوعات ضروری باشد- سخن نگوید.
پیام شما: «.یک سال اول رابطمون خوب بود من ساده هم فکر می کردم دوستم داره.زیدم نمی دیدمش.ولی کمکم درخواستهای ناجورش از من شروع شد.من ساده خیلی دوسش داشتم هرچی می گفت گوش می دادم.بهم گفت بیا با هم ارتباط جنسی داشته باشیم اولش قبول نکردم.بعدش گفت قول میدم با هم ازدواج کنیم.بازم قبول نکردم.خودش می دونست خیلی بهش وابسته ام.واسه همین خواست از هم جدا شیم چون من به خواستش عمل نکردم.تا اینکه منم از دوس داشتن زیاد راضی شدم.من چند بار باهاش رابطه جنسی داشتم»
پاسخ بنده: «دخترم ابتدا آیات قرآنی و روایات ذیل را درباره زنا را مطالعه کنید تا میزان زشتی کارتان معلوم شود و سپس نتیجه بگیریم؛ قرآن در سوره اسری آیه 32 میفرماید: نزدیک مشوید به عمل زنا که همانا آن کار زشتی است و بد راهی است به ارضای میل جنسی. و در سوره فرقان آیه ۶۸ و ۶۹ میفرماید: و بندگان خدا کسانی اند که زنا نمی کنند و هرکه چنین عملی را انجام دهد مجازات آن را خواهد دید و عذاب او در قیامت دو برابر خواهد بود و با حالت خواری در آن عذاب بماند.
احادیث عمل زنا:
1.. امام صادق (علیه السلام) فرمود: آقا أمیرالمؤمنین علی علیه السلام فرموده: دست برداشتن از گناه آسانتر از طلب توبه است ، و بسا شهوترانى یکساعت که اندوه درازى بجا گذارد.
2. امام صادق (علیه السلام) فرمود: روز قیامت که میشود زن زیبایی را که به خاطر زیبائیش به فتنه ( و گناه ) افتاده است بیاورند ، آن زن گوید : پروردگارا تو مرا زیبا آفریدی و به همین خاطر من گرفتار فتنه و گناه شدم ، سپس ، حضرت مریم (علیها السلام) را روبرویش آورند و به او گویند : آیا تو زیبایی یا حضرت مریم؟ ما او را زیبا آفریدیم و دچار فتنه و گناه نگشت. هم چنین مرد زیبایی را که به خاطر زیبائیش به فتنه (و گناه) افتاده بیاورند و آن مرد گوید: بار پروردگارا تو مرا زیبا خلق کردی و از این جهت زنان به سوی من مایل شدند و مرا به زنا انداختند ، یوسف (علیه السلام) را نزدش آورند و به او گویند : تو زیباتری یا ایشان؟ ما او را زیبا خلق کردیم و با این حال به گناه نیفتاد.
امام صادق (علیه السلام) از مسیح (علیه السلام) روایت کرده که میفرمود: موسی بن عمران به شما امر کرد زنا مکنید و من به شما امر میکنم که فکر زنا را هم در خاطر نیاورید چه رسد به عمل زنا زیرا آنکس که فکر زنا میکند مانند کسی است که در عمارت زیبا و مزینی آتش روشن کند پس اگرچه عمارت آتش نگیرد ولی دودهای تیره آتش زیبایی های عمارت را خراب میکند پس فکر گناه هم به همین شکل قلب انسان را تیره و تار میسازد و به صفا و پاکی آن ضربه میزند ولو که عملا مرتکب آن نشوید. وسائل الشیعه جلد ۵ صفحه ۷.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: چهار چیز است که هرکدام در خانه ای رخنه کرد ویرانش کند و برکت از آن خانه ها رود : ۱٫خیانت ۲٫دزدی ۳٫شراب ۴٫زنا.
امام صادق (علیه السلام) میفرماید: هرکه زنا کند از ایمان خارج میشود.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: همانا براى اهل دوزخ فریادیست از بوى (فرج) شرمگاه زناکاران پس بپرهیزید شما از زنا کردن که در آن شش خصلت بد است سه تاى آن در دنیا و سه تا در آخرت پس آن سه تا که در دنیاست یکى اینست که آبروى انسان را می ‏برد دومى باعث فقر و تهی ‏دستى می ‏شود سومى عمر زناکار را کوتاه میکند و اما آن سه که مربوط بآخرت است یکى سبب خشم و غضب پروردگار می ‏شود دومى سبب بدى حساب گردد سوم مجازات و عذاب زناکار را در قیامت بزرگ میکند زناکاران روز قیامت می ‏آیند ولى از شرمگاه (فرج) آنان آتش زبانه میکشد آنان از بوى گند شرمگاه‏شان (فرج) شناخته میشوند که زناکارند.
امام رضا (علیه السلام) میفرماید: بزرگترین گناهان و زشت‏ ترین آنها در پیش من زنا است زیرا که قاتل بواسطه ‏ى آدمکشى دیگرى را تباه و فاسد نمیکند ولى زناکار تا روز قیامت نسل بشر را فاسد میکند و حرام را حلال میکند در مجلس مأمون که حضرت این بیان را فرمود فقیه و دانشمندى نبود که دست آن حضرت را نه بوسد و اقرار بگفته ‏ى آن حضرت نکند.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: خداوند شما را خلیفه‏ ى خود در دنیا قرار داد پس مواظب باشید که چگونه عمل میکنید زینهار بپرهیزید از زنا و ربا خوردن.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: هر گاه در میان شما پنج چیز باشد به پنج بلا گرفتار خواهید شد هر گاه ربا بخورید زمین نعمتش را از شما دریغ دارد، هر گاه در میان شما زنا آشکار شد مرگ ناگهانى فراوان شود، زمانى که زمامداران ستم کنند چهارپایان بمیرند زمانى که مردم بیکدیگر ستم کنند دولت آنها بزوال گراید، وقتى که سنت واگذارده شود بدعت روى کار آید.
آقا أمیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: در روز قیامت به امر خدا ، بوی گندی وزیده میشود که تمام اهل محشر ناراحت میشوند ، تا اینکه نفس کشیدن بر آنها مشکل میگردد ، پس منادی ندا میکند آیا میدانید این بوی گند چیست ؟ گویند نمیدانیم و سخت ناراحتمان کرده ، پس گفته میشود : این بوی عورت زناکارانست که بدون توبه از دنیا رفته اند پس آنها را لعنت کنید که خدا آنها را لعنت کرده ، پس نمی ماند در محشر کسی مگر اینکه آنها را نفرین میکند و میگوید خدایا زناکاران را لعنت فرما.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: زنا مورث فقر است و آبادیها را ویران خواهد نمود.
امام صادق (علیه السلام) میفرماید: خداوند زنا را حرام فرموده برای اینکه سبب فسادهایی مانند قتل نفس و از بین رفتن نسبها و ترک تربیت اطفال و به هم خوردن ارث میشود.
آقا أمیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: هیچ عاقلی دروغ نمی گوید ، و هیچ مومنی زنا نمی کند.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: وقتی زناکاری و رباخواری در دهکده ای ( یا شهری ) آشکار شود ، مردم آن ، عذاب خدا را به خود خریده اند.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: وقتی زنا رواج گیرد زلزله پیدا شود.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: چهارچیز است که هر یک از آنها در خانه ای درآید خراب شود و به برکت آباد نگردد : ۱٫ خیانت ۲٫دزدی ۳٫شرابخواری ۴٫زنا.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: خشم خدا نسبت به زناکاران بسیار سخت است.
روزی جوانی به محضر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) وارد شد و با پرخاش شدیدی به طرف آنحضرت حمله کرد و گفت محمد چرا تو گفته ای زنا باید در اجتماع ما محو شود و کسی حق ندارد به ناموس دیگری نگاه شهوت انگیز نماید ؟ اصحاب خواستند جزای این بی ادبی و جسارت را به او بدهند لیکن آنحضرت آنها را امر به صبر و آرامش فرمود و سپس روی به آن جوان کرده و پرسیدند : ای جوان ! آیا تو خواهر و مادر داری ؟ گفت بله ، فرمود اگر کسی با همین منطق که تو میگویی ، یعنی باید از هر چیز لذت بخشی استفاده کرد ، بخواهد از لذت نزدیکی ( زنا ) با نزدیکان تو بهره مند شود چه خواهی کرد ؟ رنگ جوان در این لحظه تغییر کرد و سوگند خورد : دیگر به سنگر عفتی تجاوز نخواهم کرد و فرد منظمی خواهم بود.
امام باقر (علیه السّلام) فرمود: رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و اله و سلّم) فرموده است : پنج چیز است که اگر بدانها گرفتار شدید باید به خدا پناه ببرید ، آنگاه فرمود: زنا و عمل منافی عفّت هرگز در جمعیتى پدید نیاید چنانکه آن را آشکار را مرتکب شوند جز اینکه طاعون و بیماریهائى که در گذشتگان سابقه نداشت در میانشان شیوع پیدا کند ، و پیمانه و وزن را نکاهند جز اینکه مبتلا گردند به خشکسالى و سختى زندگى و جور زمامداران، و از اداء زکات سر باز نزنند جز اینکه از باران محروم گردند آنچنان که اگر ملاحظه حیوانات نباشد هرگز بر ایشان باران نبارد، و عهد و پیمان خدا و رسول را نشکنند مگر اینکه خدا دشمنانشان را بر آنها مسلّط سازد و پاره ‏اى از آنچه در دست دارند از آنها بگیرند، و در قضا و داورى بر خلاف حکم خدا حکمى نرانند جز اینکه خداوند درگیرى و کارزارشان را در میان خودشان افکند.
امام صادق (علیه السّلام) از پدرش امام باقر (علیه السّلام) نقل کرد که فرمود: زناکار را شش عقوبت و وبال است سه در دنیا و سه در آخرت، امّا آنچه در دنیا است اینست که نور از رخسارش ببرد، و موجب فقر و تنگدستى او شود، و مرگش را پیش اندازد، و أمّا آنچه مربوط است به آخرت نخست خشم پروردگار است بر او، و بعد بدى و سوء حساب، و دیگر خلود و جاوید ماندنش در آتش.
زید بن علىّ بن الحسین (علیهما السّلام) میگوید: آقا أمیرالمؤمنین علی (علیه السّلام) فرمودند: چون روز قیامت شود خداوند بادى بدبو بفرستد که تمام اهل محشر از تعفّن او اذیّت بینند تا جایى که نفسها را در سینه ‏ها حبس کند، در آن هنگام منادى ندا دهد آیا میدانید این بوى بد که شما را آزار میدهد از چیست؟ گویند نمیدانیم امّا تا هر چه میشده ما را به زحمت انداخته، فرمود: پس به ایشان گفته شود این بوى بد از گند شرمگاه زناکارانیست که بدون توبه خدا را دیدار کردند، آنان را لعنت کنید که خدا ایشان را لعنت کرده است، پس در عرصه محشر کسى باقى نماند جز اینکه گوید «اللّهم العن الزّناة» پروردگارا زناکاران را از رحمت خویش دور ساز.
امام باقر (علیه السّلام) میفرماید: هنگامى که شخص مشغول به زنا است شیطان با او در عمل شرکت جوید و هر دو با هم آن را انجام دهند....
محمّد بن مسلّم گوید: امام صادق (علیه السّلام) فرمود: خداوند با سه طایفه سخن نگوید و آنان را از آلودگى گناه پاک نسازد، و عذاب دردناک در کمین آنها است از جمله این سه طائفه زنی است که مردى اجنبى را در بستر شوهرش بر خود راه دهد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: چون پس از من زنا زیاد شود مرگ ناگهانی فزونی یابد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: زمین فریاد و ناله ای مانند فریاد آن از ( ریختن آب ) غسل از زنا به پروردگارش نکرده است».
پیام شما: «هر دفعه هم خودمو سرزنش می کردم»
پاسخ بنده: «چیزی که شما را سرزنش میکند شاید وجدان یا همان نفس لوامه باشد، نفس لوامه همان نفس مومن است که همواره او را در دنیا به خاطر گناهش وسرپیچی از اطاعت خدا ملامت می کند و در روز قیامت سودش می رساند. البته باید خدا را شاکر باشید که هنوز دارای وجدان و نفس لوامه هستید ولی اگر به ندای نفس اماره باز هم پاسخ مثبت بدهید دیگر گناه زنا برایتان عادی میشود و از انجام و تکرار آن باکی ندارید و روح وجدان همیشه برایتان مرده میشود و از نفس لوامه نیز برای همیشه محروم میشوید».
پیام شما: «راستش من از خانواده مذهبی بودم»
پاسخ بنده: «چطور شما در خانواده مذهبی ولی به این کار مبادرت کردید و باعث بدنام کردن مذهبی ها و خودتان شدید ولی به هر حال، انشاءالله از این به بعد حرمت خود و خانواده و مذهبتان را حفظ کنید».
پیام شما: «بعد از مدتی خیلی باهام بد رفتاری می کرد چون دیگه حاضر نشدم باهاش رابطه داشته باشم. الان یک ساله کلا! باهاش قطع رابطه کردم. ازش متنفرم. اون منو بد بخت کرد. هیچ وقت اون و خودمو نمی بخشم. چند بار توبه کردم. اما بازم ناامیدم»
پاسخ بنده: «دخترم معلومه که باهاتون بدرفتاری میکنه! شما وقتی خودتون حرمت دین و مذهب و خانواده و شرع را کنار گذاشتید، چطور انتظار دارید ایشان برای شما حرمت نگهدارد و در حدیث آمده که: اگر کسی را با خشم خدا از خود راضی کنید خدا همان شخص را علیه شما بر می انگیزاند و اما این که نوشته اید ایشان را نمیبخشید حرف زیبائی نیست زیرا خدا و اولیاء خدا هم شما را نمیبخشند و در حقیقت شما خودتان به خودتان ظلم کرده اید!!
ولی دختر گول خورده مظلومم به شما اطمینان میدهم که اگر واقعاً از گناهتان، نه از ترس! بلکه از شرم پشیمان شده باشید آغوش رحمت خدا به روی شما باز است و خدا توبه همه ما گنهکاران را که صادقانه است قبول میکند».
پیام شما: «همش پیش خودم فکر می کنم چرا من همچین کاری کردم خیلی از کارم پشیمونم.خیلی عذاب وجدان دارم از نظر روحی داغونم».
پاسخ بنده: «دخترم خوشحالم که پشیمانید و عذاب وجدان دارید، زیرا وجدان تنها محکمه ای است که نیاز به قاضی ندارد».
پیام شما: «الان خواستگارای خوبی دارم همشونو رد می کنم»
پاسخ بنده: «خوشحالم که خواستگاران خوبی دارید و آنها را حتماً رد نکنید بخدا توکل کنید و خود را برای زنگی آبرومند آماده سازید».
پیام شما: «چون می دونم نمی تونم ازدواج کنم.به نظرتون من می تونم ازدواج کنم؟»
پاسخ بنده: «بله حتماً میتوانید ازدواج کنید و با توکل بخدا اصلاً نگران نباشید».
پیام شما: «اگه بشه ازدواج کنم باید به طرف حقیقتو بگم؟»
پاسخ بنده: «اصلاً هیچ لزومی ندارد که چیزی در این زمینه به خواستگاران و خانواده و هیچکس دیگر بگوئید و از گناهتان بین خود و خدایتان توبه کنید و این خاطرات تلخ را حتما در ذهنتان برای همیشه دفن کنید و از مرور آنها حتماً پرهیز کنید و البته امیدوارم این حادثه تلخ عبرتی باشد برای شما که پس از این مواظب دخترتان باشید.».
پیام شما: « نمی خوام آبروی خانوادم به خاطر من بی ارزش بره.کمکم گنید افسردگی گرفتم.همه بهم میگن چرا ازدواج نمی کنم»
پاسخ بنده: «دخترم برای رفع افسردگی تنها چاره کار، توبه و استغفار و رو کردن به خدا هست نه پول دکتر و دارو دادن و منزوی شدن و از همه فاصله گرفتن است».
پیام شما: «دوستام دارن ازدواج می کنن اما من نمی تونم.دلم خیلی گرفته.کاش کسی کمکم کنه.به کسی هم نمی تونم بگم چه اشتباه بزگی کردم.خیلی خیلی پشیمونم.کاش هیچ وقت با اون آدم هوسباز آشنا نمیشدم»
پاسخ بنده: «حتماً ازدواج کنید و دعا میکنم که به آرزوی خود که حقتان است برسید و لزومی ندارد که اشتباهتان را به کسی بگوئید و اگر از این به بعد جداً با خدا باشید حتماً خود خدا کمکتان میکند».
پیام شما: «میشه جوابمو خصوصی به ایمیلم بدید. ممنون میشم. حرفامم رو سایت نزارید لطفا. ممنونم. منتظر هستم.»
پاسخ بنده: «دخترم مشابه نامه شما بسیار زیاد هست و البته اگر نامه در روی سایت قرار گیرد بدون اسم و ایمیل هست و تنها بخاطر آن است که همنوعان شما به این گرفتاریها مبتلا نشوند».
*****
دخترم از گناه ارتباط با نامحرم که داشته اید حتماً توبه و استغفار کنید. والبته این را هم بدانید که در رحمت الهی و باب توبه همیشه باز هست و آغوش رحمت الهی هرگز بسته نمیشود. توبه و قبولى توبه از نعمت‌های کم نظیر الهى است و داراى آثار و نتایج بسیار درخشانى است. توبه حقیقى طوری گنهکار را دگرگون مى‌کند، که گویى اصلاً گناه نکرده است.
امام باقر (علیه السلام) میفرماید: «التائب من الذنب کمن لا ذنب له»؛ توبه کننده از گناه مانند آن است که گناهى نکرده است.
توبه حقیقى موجب پرده‌پوشى و نابودى آثار گناه مى‌گردد.
امام صادق (علیه السلام) میفرماید: «هنگامى که بنده توبه حقیقى کرد، خداوند او را دوست مى‌دارد، و در دنیا و آخرت گناهان او را مى‌پوشاند، هر چه از گناهان که دو فرشته موکل بر او برایش نوشته‌اند از یادشان ببرد و به اعضاى بدن وحى مى‌کند که گناهان او را پنهان کنید.و به نقاط زمین (که او در آن گناه کرده) فرمان مى‌دهد گناهان او را پنهان کنید.
فیلقى الله حین اَلقاه و لیس شَیى یَشهد علیه بشىء من الذّنوب؛ پس توبه کننده با خدا ملاقات کند به گونه‌اى که هیچ چیز نیست که در پیشگاه خدا گواهى بدهد که او چیزى از گناه را انجام داده است.
توبه حقیقى انسان را محبوب خدا مى‌کند، آن هم به عنوان محبوب‌ترین بندگان.
امام کاظم (علیه السلام) میفرماید: «و اَحَبّ العِباد الى الله تعالى المُفَتَّنون التَّوابون»؛ و محبوب‌ترین بندگان در پیشگاه خدا، آنهایى هستند که در فتنه (گناه) واقع شوند و بسیار توبه کنند.
امام سجاد (علیه السلام) در فرازى از مناجات خود از مناجات‌هاى پانزده‌گانه‌اش به پیشگاه خداوند چنین عرض مى‌کند: «الهى انت فَتَحت لِعبادک باباً الى عَفوِک، سمّیتَه التّوبه، فقلت: توبوا الى الله توبة نصوحاً، فما عذر مَن اغفل دخول الباب بعد فتحه؟» اى خداى من! تو آن کسى هستى که درى به سوى عفوت براى بندگانت گشوده‌اى و نام آن را توبه نهاده‌اى و فرموده‌اى: به سوى خدا باز گردید و توجه خالص کنید، اکنون عذر کسانى که از وارد شدن به این در گشوده غفلت کرده‌اند، چیست؟
عزیزم؛ البته یکى از ارکان مهم توبه، جبران گناه است، که موجب شستن آثار گناه شده و زدودن رسوبات گناه مى‌گردد.از این جبران، در اسلام با عنوان «کفارات و تکفیر» «پوشاندن و پاک کردن» یاد مى‌شود.«تکفیر» در مقابل «اِحباط» است، احباط یعنى انسان با ارتکاب گناه، کارهاى نیک خود را پوچ و بى اثر کند، ولى تکفیر یعنى انسان با کارهاى نیک، آثار گناهان از چهره جان خود بزداید، به عبارت روشن‌تر توبه داراى دو مرحله است:
1). قطع و ترک گناه؛
2) تقویت روح و جان با اعمال نیک.
عزیزم؛ در توبه کردن فقط ترک گناه و پشیمانى، کفایت نمى‌کند. بلکه باید آثارى را که گناهان در زندگى انسان پدید آورده‌اند با کارهاى نیک، جبران و اصلاح نمود !به همین دلیل به: 1). قطع و ترک گناه؛ و 2) تقویت روح و جان با اعمال نیک. توصیه شده است.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله و سلّم) میفرماید: کسی که از گناهش توبه کند :
1- خداوند برایش در دنیا و آخرت هزار در رحمت می گشاید؛
2- هر صبح و شب در رضایت خدا است؛
3- برای هر رکعت نماز مستحبی که می خواند عبادت یک سال نوشته می شود؛
4- هر آیه ای از قرآن را که قرائت می کند برایش نوری بر صراط خواهد شد؛
5- هر صبح و شام ثواب یک نبی برایش نوشته می شود؛
6- به عدد هر حرفی از استغفار و تسبیحش ثواب حج و عمره نوشته می شود؛
7- هر آیه ای برای او شهری در بهشت است؛
8- قبرش پر از نور و چهره اش سفید می شود؛
9- به عدد هر مویی در بدنش نوری خواهد بود؛
10- مانند آن است که به وزن خود طلا در راه خدا صدقه داده است؛
11- مانند آن است که به عدد هر ستاره ای بنده ای در راه خدا آزاد نموده است؛
12- شدت و سختی قیامت به او نمی رسد؛
13- مونسی در قبر خواهد داشت (که او را از وحشت قبر حفظ خواهد نمود؛)
14- قبرش روضه ای از روضه های بهشتی خواهد شد؛
15- هر روز هزار فرشته او را در قبرش زیارت می کنند؛
16- درقیامت از قبر خارج می شود درحالی که هفتاد لباس از حلّه برتنش، و تاجی از رحمت برسراوست؛
17- در قیامت زیر سایه عرش الهی همراه با انبیاء و شهداء خواهد بود و می خورد و می نوشد تا زمانی که خداوند از حساب خلایق فارغ شود سپس به سوی بهشت روانه می گردد.
در حدیث دیگری وارد شده که زنی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم رسید و عرض کرد: یا نبی الله! زنی فرزند خود را کشته است و مرتکب قتل شده است آیا راهی برای توبه دارد؟ حضرت فرمودند: قسم به کسی که جان من به دست اوست اگر آن زن هفتاد پیامبر را بکشد و سپس توبه کند و پشیمان شود و خداوند بداند که هرگز مجددا به معصیت باز نمی گردد خدای سبحان توبه اش را قبول می کند و اورا می بخشد! زیرا در توبه از بین مغرب تا مشرق باز است و کسی که توبه کند مانند آن است که اصلا گناهی انجام نداده است»
*****
دختر عزیزم؛ هرگز از خدا ناامید نباشید و برای خوب شدن هرگز دیر نیست بنابراین: برای قبولی تــــوبـــه و رسیدن به خیر و خوشبختی و ازدواجی آبرومند و موفقیّت در زندگی و برکت و رزق و روزی فراوان و سلامتی؛ چند توصیه به شما دارم:
1- گناه نکنید.
گناه، دل را ویران می‌کند، دلی که حرم و خانة خداست؛ گناه آن را نابود و قوای معنوی را تضعیف و ریشه‌های درخت ایمان را می‌سوزاند.
امام باقر (علیه السّلام) می‌فرمایند: هیچ بنده مؤمنی نیست مگر این که در قلبش نقطه سفیدی است. پس هر گاه گناهی را مرتکب شود، نقطه سیاهی در قلبش نمودار می‌گردد و باعث تباهی دل می‌شود».
امام صادق (علیه السّلام) می فرماید: همانا به درستی که انسان گناهی را که مرتکب می‌شود با آن گناه رزق و روزی از او دفع می‌گردد».
رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می فرماید: هر گاه بنده گناهی را مرتکب شود، به خاطر آن گناه از نماز شب محروم می‌شود.
امام صادق (علیه السّلام) می‌فرمایند: «انّ ادنی ما اصنع بالعبد اذا آثر شهوته علی طاعتی ان احرمه لذیذ مناجاتی؛ هر بنده‌ای که خواهش نفس خود را بر طاعت من اختیار نمود کمترین کاری که دربارة او انجام دهم این است که او را از لذّت مناجاتم محروم می‌سازم.».
رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می فرماید: بدانید و هوشیار باشید همانا در قیامت بنده‌ را به خاطر یکی از گناهانش صدسال حبس می‌کنند در حالی که او به حورانی نگاه می‌کند که در بهشت برای او آماده شده‌اند و به نماز و نعمت مشغولند.
2- نمازها، «خصوصاً نماز صبح» را حتماً اول وقت بخوانید.
حضرت عبدالعظیم حسنی از امام حسن عسکری(علیه السلام) روایت می کند که فرمودند: "خداوند متعال با حضرت موسی تکلم کرد، حضرت موسی فرمود:خدای من. کسی که نمازها را در وقتش به جای آورد چه پاداشی دارد؟ خداوند فرمود:حاجت و درخواستش را به او عطا می کنم و بهشتم را برایش مباح می گردانم.
آقا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلّم) کسی که نماز را سبک بشمارد خداوند او را به شش بلای در دنیا گرفتار میکند:
1-. خیر و برکت را از عمر او برمى دارد.
2-. خیر و برکت را از روزى اش برمى دارد.
3-. نشانه صالحان را از چهره او محو مى فرماید.
4-. در برابر اعمالى که انجام داده اجر و پاداش به او داده نمى شود.
5-. دعاى او به سوى آسمان بالا نمى رود و مستجاب نمى گردد.
6-. هیچ بهره اى در دعاى بندگان شایسته خدا نداشته و مشمول دعاى آنان نخواهد بود.
3- اول شبها صدقه بدهید و سوره «واقعه» بخوانید و هنگام خواب، پس از تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) 70 مرتبه استغفار کنید و بگوئید: «استغفرالله ربّی و أتوب إلیه».
هر کس سوره واقعه را هر شب بخواند هیچ تنگدستی و گرفتاری به او نمی رسد.رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرموده اند: سوره واقعه را به زنانتان یاد دهید زیرا آن سوره بی نیاز کننده است.
در خبر است: عبدالله بن مسعود صحابی بزرگوار رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلّم) بیمار شد. خلیفه وقت ، عثمان بن عفان، به دیدار او رفت و ناراحت و نگرانی در چهره او دید از او پرسید: چرا ناراحتی و آه و ناله می کنی؟ گفت: گناهکارم. پرسید: چه می خواهی؟ گفت: رحمت خداوند را، پرسید: آیا نیاز به پزشک داری؟ گفت: طبیب حقیقی مرا بیمار کرده است. پرسید: آیا می خواهی کمک مالی به تو بکنم؟ گفت: آن زمان که نیاز داشتم ندادی و اکنون نیازی ندارم. عثمان گفت: پول می دهم برای دخترانت باشد. ابن مسعود گفت: آنها نیازی ندارند. چون به ایشان گفته ام که همواره سوره واقعه را قرائت نمایند که هیچ گاه نیازمند نخواهند شد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) فرمودند: اگر سوره واقعه را بنویسند و در خانه بگذارند موجب افزایش خیر و برکت می شود و هر کس به قرائت آن مداومت ورزد، فقر از او برطرف می شود و در آن افزایش حفظ و توفیقات و وسعت در مال وجود دارد.
امام صادق (علیه السلام) فرموده است: هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را قرائت کند، خداوند او را دوست دارد و او را محبوب همه مردم می گرداند و هرگز در دنیا ناراحتی، فقر و تنگدستی و آفتی از آفات دنیا به او نخواهد رسیدو از همراهان و رفیقان امیرالمؤمنین (علیه السلام) خواهد بود.و این سوره ویژه امیرالمومنین علی علیه السلام است و هیچ کس در آن شرکت ندارد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: سوره واقعه دارای منافع و بهره های زیادی است که قابل شمارش نیست. از جمله فواید این سوره آن است که اگر برای مرده ای خوانده شود، خداوند او را می امرزد و اگر برای کسی که در حال احتضار و مرگ است بخواند، مرگ و خروج روحش به اذن خدا آسان می شود.
به همراه داشتن نوشته سوره واقعه موجب آسانی زایمان می شود.
4- اول روزها صدقه بدهید و سوره «یس» بخوانید.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) به آقا أمیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: یا علی! «یس» را بخوان که در آن ده اثر است، هر که آن را قرائت کند: 1) اگر گرسنه باشد سیرگردد؛ 2) اگر تشنه باشد، سیراب گردد؛ 3) اگر عریان باشد، پوشانیده گردد؛ 4) اگر عزب باشد، ازدواج کند؛ 5) اگر ترسان باشد، امنیت یابد؛ 6) اگر مریض باشد، عافیت یابد؛ 7) اگر زندانی باشد، نجات یابد؛ 8) اگر مسافر باشد، در سفرش یاری شود؛ 9) نزد میت خوانده نمی شود مگر اینکه خدا بر او آسان گیرد؛ 10) اگر گمشده داشته باشد، گمشده اش را پیدا کند.
شخصی به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) عرض کرد: بفرمایید وقتی چیزی یا کسی گم می شود چه باید بکنم؟ حضرت فرمودند: دو رکعت نماز بخوان و در هر دو رکعت بعد از حمد «یس» بخوان و بعد از آن بگو: یا هادی الضالّهِ رُدَّ عَلَیَّ ضالَّتی» ای هدایت کننده گمشدگان، گمشده ام را به من برگردان. آن شخص می گوید: من این کار را کردم و بعد از مدتی خداوند گمشده ام را به من برگرداند.
از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) نقل شده است: هر کس سوره «یس» را نوشته و پس از شستن از آب آن بنوشد در درونش هزار گونه دوا و نیز هزار گونه نور و یقین و برکت و رحمت را وارد کرده است و هر گونه دردی را از او دور میکند.
از حضرت سلمان فارسی (رحمة الله) روایت شده اگر کسی ده روز بعد از نماز صبح قبل از سخن گفتن با کسی، سوره «یس» را بخواند و این دعا را قبل از تلاوت سوره مزبور ده مرتبه بخواند بعد سوره را بخواند هر حاجتی را که بخواهد انجام شود انشاءالله؛ زیرا که اسم اعظم خداوندی در این دعا است ودعا است:
«بسم الله الرحمن الرحیم، یا قدیم یا دائم یا حی و یا قیوم یا فرد و یا وتر یا واحد یا احد یا صمد یا من لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفواً احد و صلی الله علی محمد و اله اجمعین برحمتک یا ارحم الراحمین.»
5- به بزرگترها «خصوصا پدر و مادر» احترام کنید و بکوشید آنها را از خودتون خوشنود کنید.
قرآن در سوره اسرا آیه 23 می فرماید: و پروردگار تو مقرر کرد که جز او را مپرستید و به پدر و مادر احسان کنید! و در سوره لقمان آیه 15 می فرماید: اگر آنها به تو اصرار کنند که مشرک شوی اطاعتشان مکن، ولی در زندگی دنیا به نیکی با آنها معاشرت نما!
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: مردی نزد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) آمد و عرض کرد من جوان با نشاط و ورزیده ای هستم و جهاد را دوست دارم ولی مادری دارم که از این موضوع ناراحت می شود، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: برگرد و با مادر خویش باش، قسم به آن خدایی که مرا به حق مبعوث ساخته است، یک شب مادر با تو مانوس گردد از یک سال جهاد در راه خدا بهتراست.
در معارف اسلام احترام به پدر و مادر از مهمترین مسائل اخلاقی است و بی احترامی به پدر و مادر گناه بزرگی است که خداوند به راحتی از آن نمی گذرد و تا روز قیامت صبر نمی کند و فرزند خطاکار را سریع مجازات می نماید. پیامبر بزرگ ما در اهمیت این موضوع می فرماید: «کیفر سه گناه تا قیامت به تاخیر نمی افتد عاق پدر و مادر، ظلم و تجاوز به مردم و ناسپاسی در مقابل احسان و نیکی دیگران.».
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «حسن سلوک و نیکی به والدین از حسن شناخت و معرفت عبد به خداوند تعالی است، زیرا هیچ عبادتی انسان را به سرعت نیکی به پدر و مادر به خشنودی خداوند تعالی نمی رساند آن هم احسانی که محض تحصیل رضای پروردگار باشد.».
امام باقر (علیه السلام) می فرماید: «خوشا به حال کسی که به پدر و مادر خود نیکی کند، زیرا خداوند بر عمر او می افزاید»
امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «خداوند دعای سه کس را رد نخواهد کرد: دعای پدر در حق فرزند در هنگام نیکی به او، دعای پدر بر ضد فرزند(نفرین) هنگامی که مورد عاق او واقع شود و دعای مظلوم بر ظالم.»
کمیل بن زیاد مى‏گوید : امیر المؤمنین (علیه السلام) همواره به نیکى بر پدر و مادر تشویق مى‏کرد و مى‏فرمود : «فرزندان من! بر شما باد به نیکى بر پدر و مادر که در دعاى آنها هم بهبودى است و هم نابودى».
به برکت این اعمال حتماً مورد لطف خدای سبحان قرار میگیرید. یاحقّ.

http://portal.anhar.ir/node/7433/?ref=sbttl#gsc.tab=0

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی