یک مادر سنتی- مدرن، چگونه است

یک زن سنتی-مدرن به خودش اهمیت می دهد. نحوه تغذیه خود و خانواده اش را مد نظر دارد. به سلامتی و زیبایی و نشاط خود، اهمیت می دهد و همواره می کوشد تا همسری شاداب و مادری پرانرژی باشد.
جهان آفرینش متشکل از مخلوقاتی است که هر یک به گونه ای خاص آفریده شده اند. تمامی موجودات به دسته ها و گروه های مختلفی تقسیم می شوند اما بدون شک، مهمترین تقسیم بندی در میان مخلوقات، تقسیم انسانها به دو گروه زن و مرد است. زن و مردی که هر یک نقش ها و وظایفی دارند که حرکت در مسیر این نقش ها، به انسان سازی و سعادت بشر منتهی می شود. در این نوشتار موضوع سخن در رابطه با زنان است و با توجه به اینکه سالهاست مکاتب و نظریه پردازان گوناگون، در باره حقوق و نقش زنان به بحث و ارائه نظر پرداخته اند، این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است. جالب اینجاست که با ظهور تعداد بی شماری نظریه و تئوری در رابطه با زنان، هیچ یک از اینها نتوانسته اند چهره ای کامل و شایسته از زن ارائه دهند.
آنچه مشخص است اینکه تعالیم الهی پیامبر اسلام و کتاب خدا قرآن، کاملترین و جامع ترین برنامه را برای زندگی سعادتمندانه ارائه کرده است. برنامه ای که به ما می گوید که درخشان ترین و برجسته ترین نقش یک زن در پهنه ی هستی، که پروردگار عالم که خالق روح و جان ادمیان است- برای او رقم زده، نقش ارزنده مادری و همسری است. چنانچه این نقش به درستی ایفا شود، سعادت جامعه تضمین خواهد شد.
خانه، مکانی مقدس است که حضور زن در آن موجب تسلی خاطر فرزندان و همسر است. اگر زن بتواند نقش عالمانه و زیبای مادری را به خوبی ایفا کند، این قدرت را دارد که نسلی سالم، هدفمند و شایسته را تربیت کند. به این ترتیب نقش مادری در ردیف کاری قرار می گیرد که انبیا انجام میدادند. چرا که مادر با روح و جان فرزندانش ارتباط برقرار می کند و انها را به سوی پروردگار رهنمون می سازد. به نظر می رسد آنچه موجب سرگردانی عده ای در شناخت شخصیت و جایگاه زن شده است، پیدایش جریان های فکری تازه ای است که خواسته ها وانتظارات تازه ای را به زنان معرفی کرده است. این جریانات به همراه برخی از تفکرات التقاطی و کلیشه های جنسیتی سنتی و برخی کج فهمی ها در فهم متون دینی، موجب شده تا اغلب زنان در جامعه ما، با نوعی ابهام در شناخت هویت خویش مواجه باشند.
در گذشته زنان تحت سلطه نظام پدرسالاری، انسان هایی زیردست، ضعیف و منفعل بوده اند که حق ابراز نظر نداشته اند و در برخی از موارد به گونه ای با آنها رفتار می شد که انگار در اسارت مردان قرار دارند. حقوق زنان در گذشته بسیار اندک بود به طوریکه در مهمترین تصمیم گیری زندگی شان در ازدواج، هیچ گونه حق انتخابی نداشته و مجبور به زندگی با فردی بوده اند که از جانب دیگران برایشان انتخاب می شد. آنها محکوم بودند به اینکه فرزندانی قد و نیم قد داشته باشند و با تمامی مشکلات دوران بارداری کنار آیند و به فعالیتهای خانه داری هم ادامه دهند. متاسفانه این گونه رفتارها در بسیاری از موارد به دین و سنت ارجاع داده می شد در حالیکه وقتی عده ای از محققین به ریشه یابی این رفتارها پرداختند به این نتیجه رسیدند که منشاء دینی در این فرهنگ و تفکر وجود ندارد و بیشتر منشاء تاریخی را دارد که توسط مردان نگاشته شده است. زنان امروز جامعه ما کسانی هستند که مادربزرگهایشان در شرایط مذکور زندگی کرده اند. اما این نسل از زنان با تحولات عمده ای روبرو شده اند. به نظر می رسد جریانات فمینیستی بر تفکر و نحوه نگرش زنان ایرانی تاثیر گذاشته و این اندیشه نوگرایی در برخی مواقع با تفکرات سنتی و دینی در آمیخته و شخصیتی از زنان ساخته که پر است از تضادها و تناقض ها.
برای دور شدن از همین تناقضات لازم است تا چهره ای از یک زن سنتی- مدرن ارائه دهیم تا این مطلب برای مخاطبان قابل درک باشد.
آنچه مسلم است اینکه دین مبین اسلام، جایگاه و منزلت والایی برای زن قائل شده است. در روایات متعددی به محبت مرد به زن در زندگی مشترک سفارش شده و برای مرد خوش خلق و نیک اخلاقی که در انجام امور منزل به همسرش یاری رساند، برکات و اجر بسیاری قرار داده شده است. طبق گفته متون دینی ما، زن وظیفه ای در انجام امور خانه داری ندارد و در زمینه فرزنداوری هم تنها وظیفه زن، گذران دوران بارداری و وضع حمل است و زن هیچ وظیفه ای برای شیردادن به کودک ندارد و اگر چنین کند از سر لطف و فداکاری اوست و حتی طبق صریح آیه قرآن در این زمینه می تواند از مرد طلب مادی داشته باشد و در امر تربیت هم وظیفه ای بر دوش زن نیست که بار اصلی ان بر عهده مرد است.
به این ترتیب ملاحظه می کنید که دین اسلام حقوق بسیاری برای زن قائل شده است اما یک زن سنتی- مدرن، زنی است که رعایت اصول دینی و اعتقادی و اخلاقی برای او اولویت دارد. این اصل مهم در تمامی مراحل زندگی او حضور دارد. یعنی از سن بلوغ فکری باید به این نکته بیندیشد که زنی کامل و شایسته باشد. چنین شخصی در کسب تعالیم الهی همت دارد و در عین حال به ارتقای تحصیلات علمی می اندیشد و همین امر موجب می شود تا برای کسب تحصیلات دانشگاهی تلاش و همت داشته باشد و کسب تحصیلات عالی را همواره مد نظر داشته باشد. در عین حال به تشکیل خانواده فکر می کند و ازدواج را مانعی بر سر راه فعالیتهای علمی و تحصیلی خود نمی بیند. بلکه با انتخاب همسری که با او سنخیت و دغدغه های مشترک دارد، قدم در مسیر تازه ای برای رسیدن به اهدافش می گذارد.چنین زنی در زندگی مشترک، همسری مهربان و عطوف است و همواره سعی دارد تا طرف مقابل خویش را درک کند و به برقراری رابطه ای دوطرفه بپردازد. این زن بدون منت به گرداندن امور منزل می پردازد و با برنامه ریزی صحیح موفق می شود تا نقش یک کدبانو را ایفا کند.
این در حالی است که تحصیلات و کسب علم را نیز ادامه میدهد و اگر موقعیت شغلی متناسب با شرایط روحی و زندگی خود داشته باشد، در محیط فعالیت اجتماعی هم حاضر می شود.
نکته مهم در رابطه با تفکر یک زن سنتی-مدرن این است که هرگز همسرداری و بچه داری را در منافات با سایر فعالیتهایش نمی بیند. از فرزند آوری نمی هراسد و تولد کودک را به مثابه ورود موجودی دست و پاگیر، نمی پندارد.بلکه با برنامه ریزی دقیق تر، مدتی از فعالیتهای جانبی اش می کاهد و به فرزندش توجه عاطفی تمام و کمال دارد و بعد از مدتی با بهره گیری از راههای گوناگون، به انجام برخی از امور شخصی خود می پردازد. یک مادر سنتی-مدرن ، کودک خود را تا 3 سالگی به مهد کودک نمی سپارد و فرصت انتقال مهر همه جانبه مادر به فرزند را در سال اول زندگی، از او دریغ نمی کند و این اقدام ارزشمند را با طیب خاطر انجام می دهد چرا که آگاه است که سرانجام چنین عملکردی در آینده معلوم می شود. سرانجامی که به نفع کودک و والدین اوست.
یک زن سنتی-مدرن به خویشتن اهمیت می دهد. نحوه تغذیه خود و خانواده اش را مد نظر دارد. به سلامتی و زیبایی و نشاط خود، اهمیت می دهد و همواره می کوشد تا همسری شاداب و مادری پرانرژی باشد. تصور کنید که چنین زنی می تواند یک زندگی زیبا و توام با عشق و تفاهم را بسازد. در این زندگی زن سالاری و مرد سالاری معنا ندارد. بلکه ارزش مداری مهم است و زندگی با نظرات مشترک زوجین، ادامه می یابد و جایگاه پدر و مادر برای فرزند، به درستی تعریف می شود و در چنین محیطی، بستری مناسب در جهت رشد و تعالی فرزندان فراهم است.
هدف از نگارش این مطلب این بود که بتوان گام کوچکی در جهت فهم اگاهی نسبت به جایگاه واقعی افراد با نگاهی انسان مدارانه و ریشه کن کردن تبعیض، برداشت. که بی تردید این مهم، می تواند زمینه ای باشد برای احقاق عدالت در میان تمامی افراد جامعه و ارائه نگرش و انتظارات درست و شایسته میان دو جنس زن و مرد.
منبع:تبیان
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
-
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۶۱ -
۱۰۱۲ -
۱۵۵۲ -
۱۴۴۰ -
۱۳۰۰ -
۱۴۸۱ -
۱۱۹۷ -
۱۳۱۸ -
۱۴۰۲ -
۱۵۷۴
پربازديدها
-
۳۴۰۷۰ -
۲۶۲۹۱ -
۱۶۹۹۲ -
۱۲۹۸۶ -
۱۱۸۳۸ -
۱۹۶۰۹ -
۲۰۱۰۳ -
۱۹۸۴۰ -
۱۵۰۷۸ -
۵۷۳۱