از توجه دیگران می ترسم

گاهی نوجوانان در جمع ، دچار یکسری از حالات اضطرابی می شوند. از جمله این حالات اضطرابی ، اضطراب اجتماعی است، فرد از اینکه مورد توجه قرار گیرد و ضعف او بر دیگران مشخص شود، دچار ترس و نگرانی می شود. با استفاده از راهکارهای مناسب، این مشکل قابل حل است.
نوجوان
گاهی در جمع، دچار ترس و نگرانی می شوم. وقتی معلم از من درس می پرسد، اضطراب سراسر وجودم را می گیرد. وقتی با افراد غریبه صحبت می کنم، دچار لکنت زبان می شوم و یا خوب نمی توانم صحبت کنم.... از این مسئله بسیار نگران بودم که به سراغ مشاوره مدرسه ام رفتم، بعد از صحبت با او متوجه شدم من دچار اضطراب اجتماعی هستم. او گفت این مشکل، قابل حلی است. بعضی نوجوانان دچار این مشکل می شوند و با تلاش و تمرین می توانند براین مشکل غلبه پیدا کنند.
مشاورم گفت : اضطراب اجتماعی یعنی مضطرب شدن در موقعیتهای اجتماعی و ترس از، طرد شدن از طرف دیگران. یعنی اجتناب از بسیاری فعالیتها و موقعیتهای که باید ابراز وجود کنم.
بعد از کمی صحبت و گفتگو با مشاورم به این نتیجه رسیدم، علاوه بر این گاهی از موقعیتهای که کمی واهمه دارم، اجتناب و دوری می کنم و از بعضی فعالیتها، بعنوان مثال شرکت در فعالیت های گروهی در مدرسه یا صحبت کردن و بازی کردن در جمع دوستان و اقوام خودداری می کنم و دیگران اکثر اوقات من را بعنوان یک نوجوان گوشه گیری و ساکت می شناسند.
اضطرابم گاهی به شکل های ترس از عمل کردن در جمع، ترس از تعارض و برخورد، ترس از عدم تایید، ترس از صمیمت، یا اضطراب برای جرات ورزی ظاهر می شود.
وقتی اینگونه موقعیتها را حدس می زنم، بیشتر و بیشتر خودم را کنترل می کنم تا در این موقعیتها قرار نگیرم و فکر می کنم، در این شرایط حتما دیگران به من می گویند چقدر تو بی کفایتی. البته بعد از گفتگو با مشاورم متوجه شدم، بسیاری از این افکار افراطی و مبالغه آمیز است. اصل ترس من به این دلیل است، وقتی مورد توجه قرار بگیرم و نتوانم به خوبی از عهده مسئولیتم برآیم و ضعف من، برای همه مشخص شود، و دیگران درمورد من، بد قضاوت کنند، دچار اضطراب و نگرانی می شوم.
همچنین مشاورم به من آموزش داد، هر نگرانی و اضطرابی سه ویژگی دارد:
**افکار منفی به سراغم می آید و از اینکه دیگران در مورد عملکرد من قضاوت کنند و من نتوانم کفایت و شایستگی نشان دهم. دچار استرس و ناراحتی می شوم. البته گاهی از وجود این افکار اطلاع ندارم.
**بدنبال افکار منفی حالت های فیزیکی و جسمی مانند عرق کردن یا احساس خستگی کردن، تهوع و معده درد در من ایجاد می شود. و حالت روحی مرا تشدید می کند.
** وقتی افکار منفی در من شدید شد و حالتهای جسمی بوجود می آید، دچار بازداری های مختلف و متنوعی مانند عدم یادآوری، دستپاچه شدن می شوم و سعی می کنم تا جای که ممکن است از انجام کاری طفره بروم.
بعد از فهمیدن این سه ویژگی، با کمک مشاورم سعی کردم راهکارهای مناسب، برای از بین بردن مشکلم استفاده کنم. بعنوان مثال : مهارتهای اجتماعی خودم را تقویت کنم، افکار مناسب مانند " اینکه ارزش من فقط به واکنشهایی که از دیگران دریافت کنم، نیست. " را جایگزین این افکار منفی کنم.
پیشرفتها و موفقیتهایم را، برای خودم لیست می کنم و به آنها هر روز نمره می دهم تا عملکرد خودم را ارزیابی کنم و از پیشرفتهایم احساس لیاقت و شایستگی در من ایجاد شود
از تنفس عمیق، یا ریلکسیشن استفاده کنم تا در هر شرایطی بدن و ذهنم را آرام کنم. آرامش درونی از شدت یافتن مشکلم جلوگیری می کند. همچنین هر زمان، افکار منفی به سراغم آمدند، حواسم را به چیز دیگری جلب کنم، یا فعالیتی دیگری انجام دهم تا بتوانم فعالیت مورد نظر را به خوبی انجام دهم
پیشرفتها و موفقیتهایم را، برای خودم لیست می کنم و به آنها هر روز نمره می دهم تا عملکرد خودم را ارزیابی کنم و از پیشرفتهایم احساس لیاقت و شایستگی در من ایجاد شود. در نهایت خودم را در معرض ارتباط با دیگران، صحبت کردن در جمع، دوستان و اقوام و آشنایان قرار دهم.
با انجام دادن راهکارهای مشاورم و تلاش خودم، بعد از مدتی از دیدن این همه پیشرفت، خوشحالم، و از زندگی بیشتر راضی هستم. انگیزه و انژری پیدا کردم و برای آینده ام نقش های خوبی، برنامه ریزی کرده ام. دوست دارم همه کسانی که مانند من هستند این متن را ببینند و از آن استفاده کنند.
با آرزوی موفقیت برای همه کسانی که مانند من هستند و دوست دارند تغییر کنند.
منبع:تبیان
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
-
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۶۱ -
۱۰۱۲ -
۱۵۵۲ -
۱۴۴۰ -
۱۳۰۰ -
۱۴۸۱ -
۱۱۹۷ -
۱۳۱۸ -
۱۴۰۲ -
۱۵۷۴
پربازديدها
-
۳۴۰۷۰ -
۲۶۲۹۱ -
۱۶۹۹۲ -
۱۲۹۸۶ -
۱۱۸۳۸ -
۱۹۶۰۹ -
۲۰۱۰۳ -
۱۹۸۴۰ -
۱۵۰۷۸ -
۵۷۳۱