لذت ببرید ،این یک دستور است

اگر زندگیمان را غرق در کار و درس و مشغله بگدرانیم حتی به فرض اینکه خودمان دچار مشکل نشویم اما اطرافیانمان تکلیفشان چه می شود؟
تفریح را فراموش نکنید
بانزدیک شدن به فصل تابستان و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها ، هم کودکان نیاز دارند تا برای فراغت شان کاری شود و هم خود خانواده ها می توانند از فرصت طولانی تر بودن روزها و بودن نگرانی از مسائل تحصیلی بچه ها به تفریح بیشتری بپردازند .اما گاهی شاهد افرادی هستیم که برای تعطیلاتشان هیچ برنامه ای ندارند و ترجیح می دهند فقط مقابل تلویزیون دراز بکشندو اوقات را سپری کنند البته که گاهی ماندن در خانه و استراحت بهترین چیز است اما فقط گاهی . زمانی که پای فرزندان از کودک تا جوان در میان باشد لزوم یک برنامه ریزی خیلی بیشتر است. بهتر است از فرصت ها استفاده کنیم و لذت بردن از زندگی را برای بعد نگذاریم.
ممکن است عده ای بگویند تفریح با دین منافات دارد اما دین مبین ما که به همه جنبه ها و امور زندگی انسان ها توجّه دارد، اینگونه نیست .تفریح از دیدگاه اسلام، انسان را از ملالت کارهای یک نواخت رهایی می بخشد و بر بازدهی او برای انجام وظایف فردی و اجتماعی می افزاید در آموزه های دینی به مومنان سفارش شده است که اوقات عمرشان را مدیریت کنند تا بهترین بهره لازم را از زمان شان ببرند.
امام باقر (علیه السلام) فرموده است؛ اوقات زندگی را به چهار بخش تقسیم کنید:
**بخش اول را برای ارتباط با خدا و راز و نیاز با او اختصاص دهید.
**بخش دوم را به تناسب توانایی تان صرف کار و تلاش کنید.
**در بخش سوم به روابط اجتماعی بپردازید و با دیگران دوستی و همکاری داشته باشید.
**و بخش چهارم را ویژه تفریح قرار دهید و از سرگرمی های پسندیده و غیر حرام لذّت ببرید.
و سپس افزوده اند، با این بخش آخر یعنی پرداختن به تفریح و خوش باشی های درست برای انجام فعالیت ها و وظایف سه بخش دیگر آماده و توانمند می شوید (تحف العقول 253).
این مطلب را مقایسه کنید با شیوه زندگی کسانی که یا خود را غرق کارهای خستگی آور می کنند و زمانی را برای تفریح در نظر نمی گیرند و یا اگر به اصرار خانواده و دوستان شان مدتی، هر چند اندک، را صرف سرگرمی، تفریح و سفر کردند، با احساس گناهی خود ساخته از اوقات فراغت لذت نمی برند این نگاه زیبا به تفریح سالم، در کلام رسول والایی-ها نیز تمایل است: تفریح و بازی کنید زیرا من خوش ندارم که در دین شما سختی و خشنونت دیده شود. (میزان- الحکمه 1837)همان گونه که اشاره شد اوقات فراغت زمانی است که فرد بدون داشتن دغدغه های کاری به امور دلخواه خود بپردازد، انجام اختیاری و دلخواه کارهای مثبت در ایام فراغت نه بیکاری است و نه هرزه گردی. زیرا می دانیم این دو یعنی گذراندن زمان بدون برنامه که نشانه سرگشتگی است و خوشگذرانی های هوس بنیاد، زمینه را برای بسیاری از آسیب های روانی و اخلاقی فراهم می کند.
پیشوایان بزرگوار دین، در آموزه های واقع بینانه خود تمایل طبیعی به لذّت را تعدیل کرده و آنرا با دو ویژگی «مصلحت» و«سلامت» مشخص کرده اند بر آیند این دو فراغتی است که باعث انبساط روح و مایه وجد و شادابی می شود
امام علی (علیه السلام) می فرمایند: «خیر و خوبی در لذتی که پشیمانی به بار می آورد و یا در شهوتی که پیامدش درد و ناراحتی است یافت نمی شود (فهرست غرر ص 358)
اگر زندگیمان را غرق در کار و درس و مشغله بگدرانیم حتی به فرض اینکه خودمان دچار مشکل نشویم اما اطرافیانمان تکلیفشان چه می شود؟
همسرما ، فرزندان ما هم حق دارند تا در کنار ما شاد باشند و از زندگی لذت ببرند و همچنین خود ما هم برای زندگی انرژی دوباره کسب کنیم و بااصطلاح شارژ شویم. اگر یک خانواده برای سرگرمی و تفریح فرزندش کاری نکند ، ممکن است در کودکی با تلویزیون و سی دی سرشان را گرم کند و آنها درخواستی نکنند اما در نوجوانی این فرزند خیلی بیشتر جذب دوستانش می شود به صورتی که از خانواده اش دوری می کند و دنیای خودش را جدا از آن ها می بیند پس بهتر است تا حدی که می توانیم با صرف کم ترین هزینه ، برای شاد بودن و لذت بردن از زندگی خودمان و خانواده مان تلاش کنیم. هرکسی می تواند نسخه ی مربوط به زندگی خودش را بپیچد اما ما برای شما پیشنهاد هایی داریم که می توانید روز سه شنبه آنها را مطالعه کنید.شاد باشید و لذت ببرید.
منابع : سپیده دانایی و کتاب اوقات فراغت در اسلام
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
-
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۶۱ -
۱۰۱۲ -
۱۵۵۲ -
۱۴۴۰ -
۱۳۰۰ -
۱۴۸۱ -
۱۱۹۷ -
۱۳۱۸ -
۱۴۰۲ -
۱۵۷۴
پربازديدها
-
۳۴۰۷۰ -
۲۶۲۹۱ -
۱۶۹۹۲ -
۱۲۹۸۶ -
۱۱۸۳۸ -
۱۹۶۰۹ -
۲۰۱۰۳ -
۱۹۸۴۰ -
۱۵۰۷۸ -
۵۷۳۱