خلال پوست پرتقال خوراکی است؟
کالبدشکافی مرکبات
تمام مرکبات از جمله پرتقال و نارنگی، دارای ۴ بخش هستند؛
بخش اول آن ها، همان پوسته ضخیم روییشان است که تلخی و تماس آن با آلودگیهای محیطی یا سموم کشاورزی، باعث میشود قابل مصرف نباشند.
بخش دوم، شامل پوستههای نرم و سفیدرنگی است که در پرتقال و نارنج دارای قطری بیشتر و ضخیمتر نسبت به نارنگی است. خوردن این پوسته نرم و سفید، نه خاصیتی دارد و نه ضرری. پس میتوانید در صورت تمایل، یا آن را کاملا از میوه جدا کنید یا قسمتی از آن که به پرهای میوه چسبیده است، بدون دغدغه بخورید.
بخش سوم مرکبات، همان پوسته بسیار نازک و شفافی است که روی گوشت آبدار میوه را پوشانده است. خیلی از افراد سالم، به اشتباه و به دلیل باورهای غلط، این پوست را جدا میکنند و فقط گوشت پرتقال و نارنگی را میخورند. این پوست نازک که پرهای مرکبات را از یکدیگر جدا میکند، حاوی مقدار زیادی فیبر است و بههمین دلیل مصرف آن میتواند برای درمان یبوست مفید باشد. از این رو بهتر است افراد مبتلا به یبوست حتما این پوسته نازک پرتقال و نارنگی که میتواند باعث تحریک حرکات دودی روده شود، مصرف کنند. ضمن اینکه ریزمغذیهای موجود در این پوسته، سرعت جذب قند میوه را در بدن پایین میآورد بنابراین خوردن آن برای افراد مبتلا به قند و چربی خون بالا هم مفید است. آخرین بخش مرکبات، گوشت آبدار و خوشطعم آنهاست که حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی است.
بد نیست بدانید که گوشت خالص پرتقال و نارنگی بدون پوسته روییشان، نوعی خوراکی بین میوه و آبمیوه محسوب میشود و خوردن آنها میتواند سرعت جذب قند میوه در خون را بالا ببرد.
خلال پوست پرتقال چه خاصیتی دارد؟
معمولا سوالی که اغلب خانوادهها جویای دانستن آن هستند اینکه آیا خلال پوست پرتقال علاوه بر ظاهر خوشرنگ و معطرکردن پلوها، کیکها و مربا، ارزش تغذیهای قابل توجهی هم دارد و آیا خوردن فیبر سفید سطح میوه و پوسته نازک در برگیرنده پالپ پرتقال توصیه میشود؟
پوست مرکبات بخصوص پرتقال، حاوی رنگدانههایی است که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد. در واقع هر چه پوست میوهها پر رنگتر و تنوع رنگی بیشتری داشته باشد خواص ضدسرطانی بالاتری دارد.
اگر هم اصرار زیادی به تهیه خلال پوست پرتقال دارید حتما پرتقالی را انتخاب کنید
که رنگ پوستش طبیعی و فاقد واکس باشد
اما نکته قابل توجه آن که چون امروزه پوست بیشتر مرکبات بویژه پرتقال و نارنگی به روش مصنوعی رنگآوری یا با رنگهای شیمیایی رنگآمیزی میشود و برای ماندگاری بیشتر به واکس و مومهای چرب آغشته و به سموم کشاورزی آلودهاند میتواند ترکیباتی سرطانزا را به بدن مصرفکننده وارد کند و موجب ناکارآمدی سیستم گوارشی، مسمومیت و عملکرد نامطلوب دو عضو سمزدای بدن یعنی کبد و کلیه شود. از سوی دیگر چون پوست مرکبات مستعد آلودگی به انواع قارچهای ذرهبینی است، اگر در دما و رطوبت کنترلشدهای خشک نشود به قارچهایی آلوده میشود که میتواند باعث ایجاد مشکلات جدی کبدی شود. در نتیجه تا حد امکان از پوست مرکبات برای تهیه مربا و کیک استفاده نکنید. اگر هم اصرار زیادی به تهیه خلال پوست پرتقال دارید حتما پرتقالی را انتخاب کنید که رنگ پوستش طبیعی و فاقد واکس باشد. ضمن اینکه هرگز خلالها را در محیط مرطوب آشپزخانه و یخچال نگهداری نکنید و بهتر است خلالها در یک وعده و به صورت تازه مصرف شود.
نارنگی
پوسته و الیاف فیبری مرکبات را هم بخورید
برخی افراد عادت دارند وقتی پرتقال، گریپ فروت، نارنگی یا لیمو شیرین را پوست میکنند تمام پوستههای فیبری نرم و سفید سطحی و الیاف میان پرههای میوه را جدا میکنند و حتی بسیاری از سالمندان و والدین برای کودکانشان، پالپ مرکبات را از درون پوسته نازک و شفافش بیرون آورده و بر این باورند که این قسمتها باعث ناراحتی و مشکلات گوارشی میشود، اما باید بدانید اگر پالپ پرتقال را بدون پوسته نازکش بخورید بهرهای از خواص فیبری میوه نخواهید برد زیرا نقش اصلی این پوسته لینت مزاج و لیز کردن و تحریک حرکات دودی روده و افزایش حجم مدفوع است. در واقع خوردن تنها گوشت آبدار مرکبات به منزله خوردن آبمیوه با درصد بسیار پایین فیبر است. بنابراین خوردن پرههای مرکبات به صورت کامل به تمامی افراد در هر گروه سنی، بخصوص مبتلایان به یبوست و هموروئید (بواسیر) توصیه میشود.
موضوع مهمی که توضیح آن در خصوص قسمتهای فیبری نرم و سفیدرنگ سطح مرکبات لازم به نظر میرسد آن که این قسمتها با داشتن برخی از ریزمغذیها، سرعت جذب قند میوه را در بدن پایین میآورد.
در حقیقت هرچه فیبر میوه بیشتر باشد ماندگاری آن در روده کمتر بوده و گلوکز آزاد شده از آن کمتر خواهد بود و به تبع، قندی هم به صورت چربی ذخیره نخواهد شد. بر این اساس هر چه میوه آبدارتر باشد سرعت جذب قند آن بیشتر است که این نکته باید مورد توجه بیماران دیابتی قرار گیرد.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
منبع:
سلامتیران – دکتر محمدحسین انتظاری، متخصص تغذیه
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰