چه میوههایی را باید پوست کند؟
سیبهای گلاب و سیبهایی که از اواسط فصل تابستان تا اواسط فصل پاییز در بازار میوه عرضه میشوند، بهدلیل آنکه سیبهای انباری نیستند، را میتوان با پوست خورد و مشکلی هم برای مصرفکننده ایجاد نمیکنند.
اخیرا وزیر بهداشت اعلام کرده سیبها را باید قبل از مصرف، پوست گرفت. از آنجا که در برخی از سیبها مانند سیبهای قرمز، مقدار زیادی از آنتوسیانینها و کلسیم وجود دارد، توصیه میشود که حد فاصل اواخر تابستان تا اواسط پاییز، سیبها را پس از شستن با پوست استفاده کنید، اما بهتر است پوست سیبهای انباری گرفته شود.
نظرتان درباره مصرف کیوی با پوست چیست؟
بهدلیل آنکه کیوی جزو محصولات انباری است، در معرض سموم فسفره زیادی در انبار قرار میگیرد تا ماندگاری مناسب و فرایند رسیده شدن به موقعی داشته باشد. هرچند که تحقیق جامعی در مورد کیوی انجام نشده ولی بهتر است این میوه را قبل از مصرف پوست گرفت زیرا پوست کیوی میتواند باعث ایجاد حساسیت شود.
برخی معتقدند که باید کیویهای نرسیده و کال را خریداری کرد و کنار سیب قرار داد تا با گذر زمان رسیده شوند. این افراد اعتقاد دارند که این کیویها سالمترند. آیا این عقیده صحیح است؟
اگر کیوی کنار سیب قرار بگیرد، با کمک گاز اتیلن ساطعشده از سیب، فرایند رسیده شدن را طی میکند اما نمیتوانیم با اطمینان بگوییم که به این کیویهای کال هم سم داده نشده است زیرا کیویهای نرسیده را هم در انبار قرار میدهند تا با گذر زمان رسیده شود و معمولا میوهای که وارد انبار میشود، سم زیادی را به خود میگیرد و باید آن را قبل از مصرف، پوست گرفت.
هرچقدر محصولات کشاورزی و باغی تازهتر باشند، مواد طبیعی ضدسم آنها مانند آنتیاکسیدانهایشان هم بیشتر است. مثلا ویتامین C موجود در میوههای تازه، مانع عملکرد ترکیبات رادیکالهای آزاد در بدن میشود
در مورد پرتقالهای مینیاتوری یا کامکواتها چطور؟
خوشبختانه کامکوات، محصولی است که خاصیت انباری ندارد و تازه مصرف میشود. این میوه تا یک ماه بعد از برداشت باید مصرف شود و امکان پوستگیری آن نیز وجود ندارد. از اینرو، خوردن پوست آن بیضرر است. پوست مرکبات، ترکیبات ملینی دارد و کامکوات نیز جزو مرکبات است و در تمام دنیا با پوست خورده میشود. ضمن اینکه مقدار کلسیم و پکتین موجود در پوست کامکوات هم بالاست وهیچ خطری ندارد.
اصلا چرا این همه توصیه بر پوستگیری میوهها در ایران وجود دارد؟ آیا در سایر نقاط جهان هم چنین توصیهای مطرح است؟
جای تاسف بسیاری است که باید مدام به اطلاع خوانندگان برسانیم که حتما پوست میوهها را بگیرند. در برخی از کشورها به هیچوجه پوست میوه گرفته نمیشود زیرا سرشار از مواد مغذی است. مثلا آنتوسیانین بسیاری در پوست سیبقرمز وجود دارد که با پوستگیری از دست میرود. این مشکل بیشتر به این مساله مربوط میشود که در ایران، انبارهای کنترل اتمسفر خوبی وجود ندارد. اگر انبارهای کنترل اتمسفر، با شرایط دمایی مناسب و هوای کنترلشده در کشور ساخته شوند، نیاز به استفاده از سموم و آفتکشها در انبارها به حداقل میرسد و دیگر لازم نخواهد بود حتما پوست میوهها را بگیریم.
برخی افراد بعد از خریدن مرکبات، بهخصوص پرتقال و نارنگی، بدون شستن، پوست آنها را میکنند و مصرف میکنند. این شسته نشدن پیش از مصرف، مشکلی ایجاد نمیکند؟
معمولا مرکبات بیماری خاصی را به انسان منتقل نمیکنند. سمومی هم که دریافت میکنند، در پوست آنها جمع میشود و با گرفتن پوست از بین میروند. فقط قارچی به نام فوماژین یا دوده میتواند در پوست مرکبات باشد که در صورت نشستن پیش از مصرف، وارد میوه میشود که باز هم خطر خاصی را ایجاد نمیکند و ممکن است برای برخی افراد باعث بروز حساسیت شود.
برخی خانوادهها، مرکبات را برای مصرف ایام عید بهصورت حلقهحلقه با پوست خشک میکنند. برای این کار نباید نکته خاصی را رعایت کرد؟
حتما باید میوه را به خوبی شست. همچنین سعی کنند از میوههای تازه استفاده کنند نه میوههای انباری. ضمن اینکه از میوههای لکدار و دچار پوسیدگی و لهشدگی هم استفاده نکنند.
خیار
آیا پوست گوجهفرنگی و خیار هم باید پیش از مصرف گرفته شود؟
گرفتن پوست گوجهفرنگی که تقریبا ممکن نیست، اما پوست خیارهای گلخانهای باید گرفته شود زیرا سم زیادی دارند. در مورد گوجهفرنگی، بهدلیل سختی فرایند هضم پوست آن برای برخی از افراد، میتوان پوست گوجه را هنگام رنده کردن جدا کرد اما اصولا سموم در لایه اپیدرم خارجی گوجهفرنگی جمع نمیشوند و فقط بهدلیل راحتتر شدن هضم میتوان پوست گوجهفرنگی را جدا کرد.
در مورد خیارهای جالیزی چطور؟
خیار جالیزی را میتوان به راحتی پس از شستن، با پوست مصرف کرد.
هویج هم همینطور است؟
با توجه به اینکه در بعضی از مزارع برای مبارزه با علفهای هرز از نفت معمولی استفاده میشود، هویج باید حتما پوست گرفته شود. خوشبختانه با این کار ترکیبهای مغذی آن از بین نمیرود.
بسیاری از ایرانیان، سبزی خوردن یا دیگر سبزیهای مصرفی، کاهو، کلم، کلم بروکلی و… را با مایع ظرفشویی یا ضدعفونیکننده میشویند. این کار باعث ایجاد مشکل نمیشود؟
مایع ظرفشویی برای پاک کردن گلولای استفاده میشود تا آب به همه قسمتهای محصول برسد. اگر دقت لازم برای پاک شدن مایع ظرفشویی وجود داشته باشد، مشکلی بهوجود نمیآورد، اما واقعیت این است که خوردن مواد دترژنت(گندزدا) بهطور کلی ممنوع است و شویندهها خصلت حلال پروتئین دارند و به همین دلیل توصیه میشود که حین شستشو با این مواد دستکش بپوشید. با این حال، خوبی مایع شوینده این است که تمام باکتریهای رسوبکرده در گیاه را از بین میبرد و ضمنا میتواند بعضی از سموم که حالت چرب و روغنی دارند، از بین ببرد. اگر حدود یکی دو قطره مایع ظرفشویی همراه با آبکشی مناسب استفاده شود، مشکلی بهوجود نخواهد آمد.
معمولا مرکبات بیماری خاصی را به انسان منتقل نمیکنند. سمومی هم که دریافت میکنند، در پوست آنها جمع میشود و با گرفتن پوست از بین میروند
اگر تجمع سموم در میوه، سبزی یا صیفیجات وجود داشته باشد؛ مثلا در مغز کاهو یا تجمع نیترات در پیازهایی که دهانه بازشدهای دارند، آیا با پختن یا روش خاصی از مصرف، امکان کاهش دادن یا از بین بردن این سموم فراهم میشود؟
هرچقدر محصولات کشاورزی و باغی تازهتر باشند، مواد طبیعی ضدسم آنها مانند آنتیاکسیدانهایشان هم بیشتر است. مثلا ویتامین C موجود در میوههای تازه، مانع عملکرد ترکیبات رادیکالهای آزاد در بدن میشود. با افزایش عمر محصول (بهخصوص اگر تجمع نیترات وجود داشته باشد)، نیترات از بین نمیرود اما ویتامین C در خلال تنفس از بین میرود. درصد بسیار کمی از سموم با پختن از بین میروند اما نیترات و امثال آن و بسیاری از سموم دیگر باقی میمانند و از بینرفتنی نیستند و فقط در فرایند پخته شدن مقداری کاهش پیدا میکنند.
گاز باید زد با پوست؟
پوست میوه و سبزیها به دلیل فیبر و ارزش تغذیهای بالا، مفید است اما متاسفانه امروزه از سمهای گیاهی و آفتکشها در حد غیراستاندارد استفاده میشود. غلظت این ترکیبها در پوست میوهها بسیار بالاست و گاهی حتی از پوست هم میگذرد و وارد گوشت میوه و سبزیها میشود. حتی مطالعهای درمورد میزان سموم در هندوانه انجام شده که نتایج آن نشان داده است سمها میتوانند از پوست ضخیم هندوانه هم بگذرند و به بافت میوه نفوذ کنند. با توجه به این شرایط، توصیه میشود میوه و سبزی را قبل از مصرف پوست بگیرید زیرا این سمها با شستن از بین نمیروند. اگر قرار است میوهای با پوست مصرف شود یا باید حتما ارگانیک باشد یعنی در مراحل کشت و تولید آن از هیچ سمی استفاده نشده باشد یا باید میزان سم مصرفی در حد کم و استاندارد باشد.
به این ترتیب خوردن با پوست میوهها، فیبر قابلملاحظهای را وارد بدن مصرفکننده خواهد کرد. در غیر این صورت توصیه میشود میوهها و سبزیهایی که قابلپوستگیری هستند، پوست کنده شوند و آنهایی هم که قابل پوستگیری نیستند (مثل انواع توتها) در یک وعده زیاد مصرف نشوند و به یک واحد آنها اکتفا شود به این ترتیب مقدار سم وارده حداقل خواهد بود و کمترین عارضه با خوردن آنها سلامت مصرفکننده را تهدید خواهد کرد.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
تبیان
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰