طرز برخورد با بچههای بهانهگیر
نق نق نکن بچه...!تربیت کودکان کار دشواری است. پسر بچهای را مجسم کنید که وسط یک فروشگاه شلوغ، شروع به پرخاشگری کرده و جسورانه با والدینش جر و بحث میکند. در چنین مواقعی، شاید والدینی هم که خیلی در مورد تربیت فرزندشان به خود اطمینان دارند، مایوس و دلسرد شوند و دنبال روش و کلماتی مناسب بگردند تا کودک را آرام کنند.
میخواهم به شما اطمینان بدهم که با استفاده از برخی روشها میتوانید در شرایطی که فرزندتان اینطور بدرفتاری میکند، خونسردی خود را حفظ کنید و روش مناسبی در پیش بگیرید؛ بهخصوص هنگامی که با مشکلات تربیتی زیر مواجه میشوید. نق نق نکن بچه...!
تربیت کودکان کار دشواری است. پسر بچهای را مجسم کنید که وسط یک فروشگاه شلوغ، شروع به پرخاشگری کرده و جسورانه با والدینش جر و بحث میکند. در چنین مواقعی، شاید والدینی هم که خیلی در مورد تربیت فرزندشان به خود اطمینان دارند، مایوس و دلسرد شوند و دنبال روش و کلماتی مناسب بگردند تا کودک را آرام کنند.
میخواهم به شما اطمینان بدهم که با استفاده از برخی روشها میتوانید در شرایطی که فرزندتان اینطور بدرفتاری میکند، خونسردی خود را حفظ کنید و روش مناسبی در پیش بگیرید؛ بهخصوص هنگامی که با مشکلات تربیتی زیر مواجه میشوید.
بهانهگیری معمولا در بین خردسالان، به خصوص قبل از اینکه بتوانند به خوبی صحبت کنند، رایج است. این یکی از معدود راههایی است که بچهها توسط آن میتوانند نارضایتی و خشم خود را از آنچه که نمیتوانند به دست آورند، ابراز کنند. هر قدر هم که این مسئله ناراحتکننده باشد، والدین باید بدانند که علت بهانهگیری کودکشان فقط دیدن عکسالعمل از جانب آنها نیست (گرچه علت اصلی آن همین است) ولی حتی کودکان دبستانی هم وقتی که به مقصودشان نمیرسند، با بهانهگیری، احساسات درونی خود را آشکار میکنند و در نتیجه آرامش مییابند.
لطفا کنار بیایید!
1- وقتی کودک خردسال شما شروع به بهانهگیری و نقنق کرد، از او بخواهید که به صورتهای مختلف ابتدا درگوشی، بعد به آهستگی و سپس خیلی بلند و... چیزی را که میگوید، تکرار کند. این روش، درست مثل یک بازی، توجه او را جلب کرده و بهانهگیری را فراموش خواهد کرد.
2- در مورد کودک دبستانی خود میتوانید از چند روش کلی استفاده کنید. به محض اینکه شروع به بهانهگیری کرد، حرف او را قطع کنید و به آرامی بگویید: «داری نق نق و بهانهگیری میکنی و من گوش نمیکنم، پس بهتر است که با صدای شمرده صحبت کنی.»
3- اگر باز هم ادامه داد، دوباره درخواست خود را تکرار کنید. اگر طریقه گفتار خود را تغییر داد، با بیان جملهای او را تشویق کنید. میتوانید بگویید: «وقتی بدون نق نق کردن میگویی که چه میخواهی، بیشتر دوستت خواهم داشت.»
4- اگر در چنین مواقعی عصبانی میشوید، هیجان صدای خود را فرو ببرید و فراموش کنید که چه قدر دلتان میخواهد فریاد بزنید.
5- به خاطر بسپارید که با مهار عکسالعمل خود میتوانید ارتباط بهتری با فرزندتان برقرار کنید. بعد به او بگویید که میدانید دلیل ناراحتی او چیست و ازاین طریق با او به توافق برسید. بهعنوان مثال فرض کنید چون به فرزندتان اجازه ندادهاید که قبل از ناهار شیرینی بخورد، ناراحت شده است پس شیرینی را در جایی قرار دهید که بتواند آن را ببیند و به او قول دهید که بعد از خوردن غذا به او شیرینی میدهید. هنگامی که فرزندتان واضح و محکم صحبت میکند، گوش دهید و او راتحسین کنید. با این عمل، به او یاد میدهید که اگر بدون بهانهگیری چیزی بخواهد، زودتر آن را به دست خواهد آورد.
وقتی بهانهجویی به پرخاشگری میکشد
بهانهجویی گاهی به پرخاشگری منجر میشود، به این سبب که والدین احساس میکنند روی رفتار کودک خود و شرایط موجود، کنترل ندارند. خوشبختانه کجخلقیهای کودکان با رسیدن به سن مدرسه کاهش مییابد؛ زیرا میتوانند راهحلهای بهتری در مواجهه با شکست و ناکامی پیدا کنند.
1- روش موثر برای از بین بردن پرخاشگری ناشی از بهانهجوییهای پاسخ داده نشده یا رفع نشده، این است که آن را از ابتدا مهار کنید.
2- وقتی که در مقابل پرخاشگری کودک خود با خشم و عصبانیت عکسالعمل نشان دهید، بهطور غیرمستقیم به او میآموزید که عصبانیت وسیله کارسازی برای دست یافتن به اهداف است. در عوض میتوانید بگویید: «وقتی از گریه کردن دست برداشتی، در مورد آن با هم صحبت میکنیم و راهحلی پیدا میکنیم و به اتاق دیگری بروید.»
3- اگر فرزند شما خیلی کوچک است و نمیتوانید او را تنها بگذارید، پیش او بمانید. اگر به طرف شما آمد، او را بغل کنید ولی تا وقتی که آرام نشده، چیزی را که میخواهد به او ندهید.
4- خودتان را به کار دیگری مشغول کنید. مثلا مطالعه کنید. با این کار به او میفهمانید که تا آرام نشود، نمیتواند توجه شما را جلب کند. اغلب پرخاشگریهای بچهها، اگر مخاطب مورد نظر حضور نداشته باشد، زودتر متوقف میشود.
5- در صورتی که کودک شما در یک مکان عمومی شروع به بدخلقی و پرخاشگری کرد، بدون توجه به نگاههای مردم، او را به گوشهای خلوت ببرید و منتظر شوید تا آرام شود. به او بگویید: «اینجا پیش تو میمانم تا وقتی که آرام شوی و با هم صحبت کنیم.» اگر بعد از سه یا چهار دقیقه باز هم به فریاد و گریه خود ادامه داد، او را بردارید و از آن مکان خارج شوید.
6- البته از یاد نبرید که بهانهجویی همیشه به پرخاشگری منجر نمیشود و در واقع کودکان به علل مختلفی این کار را انجام میدهند.
• هنگامی که کودک شما چیزی میخواهد ولی نمیتواند آن را به دست آورد.
• وقتی یادگیری انجام کاری برایش دشوار باشد.
• وقتی که خسته شده باشد.
پس با اجتناب از عواملی که ممکن است به بهانهگیری و در نهایت پرخاشگری منجر شود، میتوانید از وقوع تنش جلوگیری کنید.
7- اگر میبینید کودک خردسالتان میخواهد پازلی را که خواهر بزرگترش انجام میدهد بازی کند، یا او را در این بازی با خواهرش همراه کنید یا اینکه توجهاش را به بازی دیگری که بیشتر مناسب سن او باشد، جلب کنید.
8- از کودک خود انتظاری بیش از آنچه که از عهدهاش برمیآید، نداشته باشید. خردسالان به این دلیل که قدرت تحمل زیادی ندارند، نمیتوانند خود را برای مدت طولانی سرگرم کنند؛ بنابراین کودک خردسال خود را در ساعات شلوغ روز و در صفهای طولانی به خرید یا به بانک نبرید و اگر باید او را به جایی ببرید که میدانید معطل میشوید، برای سرگرمی او اسباب بازی و خوراکی همراه ببرید.
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰