دوران کودکی
کودک شما یک کودک نیست، بلکه یک انسان کوچک است که همه چیز را درک میکند و اگر این کودک را یک انسان کامل بدانیم پس باید گفت که هر دوره از زندگی او وابسته به دوره دیگری است. اولین دوره زندگی کودک دوران احساس اوست. احساسی که با حرکت او همراه است زیرا او در این زمان چون کودک فاقد اعمال سمبلسازی است و هیچ چیز را از چیز دیگر تمیز نمیدهد، مربی یا مادر نمیتواند از راه فکر یا حالات عاطفی چیزی را بیاد او بیاورد و یا از کسانیکه در آنجا حاضر نیستند با کودک صحبت کند و با وجود بر این نقصان و کمبود قوای روحی او در حال تکمیل است و کودک هر چه را میبیند و با آن تماس دارد از آن الگو برمیدارد و بدون آنکه نوع آن را تشخیص دهد سعی میکند چیزی از آن در خاطر بسپارد و بهعبارت دیگر احساس بعضی از واکنشهای عاطفی کودکانه در او بیدار میشود.
بنابراین میتوان گفت که کودک از زمان تولد تا سر حد بلوغ دورههای مختلف را میگذراند که در روانشناسی آن را به ۶ گروه یا دوره مشخص یا جدا از هم تقسیم کردهاند و ما بهطور خلاصه این دورهها را از نظر میگذرانیم.
۱. دوران اولیه او که تا ۱۸ ماهگی امتداد دارد و شامل احساس و حرکت است و این احساس و حرکت کودکانه اتفاقی است و پاسخهای جداگانه از احساس خود میگیرد.
۲. این دوران در ۲ سالگی آغاز میشود و یک نوع فکر مقدماتی و کودکانه و اتفاقی است که در وی بیدار میشود و کودک میتواند اشیاء را بشناسد اما قادر نیست عملی را انجام دهد.
۳. در این مرحله یادوران چهار سالگی فکر درست و فطری او بهکار میافتد و مشاهدات حقیقی برای او ثابت است و اگر در آن حال قطعه مومی بدستش دهید میتواند آن را به شکل خاصی بسازد کارهای او در این دوره کاملتر و هوش او بهتر کار میکند.
۴. این دوره از هفت سالگی آغاز میشود که در این دوران کودک اعمال خود را کاملاً ظطبقهبندی میکند و به اعمال خود بازتاب میدهد و دربارهٔ هر چیز میتواند درست فکر کند.
۵ و ۶- در این دوره کودک میتواند وسایل درست را بدون دخالت دیگری بهوجود آورد و همه را مورد استفاده قرار دهد و دنیای خارج برای او مفهوم درست خواهد داشت و چون در این زمان تکلم را یاد گرفته میتوان با دلیل و منطق همه چیز را برای او تفسیر کرد و همین زمان است که اگر مربی خوب داشته باشد کودک با سرعت به مراحل تکامل هوش و خودکاری خواهد رسید. احساس در کودک همراه با یک سلسله اعمال کودکانه است که کودک احساس خود را با اعمالی مشابه با آن نشان میدهد که در روانشناسی به آن "احساس محرک" میگویند، کودک با حرکات خود میخواهد با دنیای خارج تماس پیدا کند و این تماس با شبیهسازی همراه است. حال کودک کمکم به سن نوجوانی و جوانی میرسد که معمولاً وقتی کودک به این مرحله از زندگیاش رسید میخواهد کاملاً مستقل و آزاد باشد اما بهدلیل نداشتن آگاهیهای لازم و درک کامل از اجتماع خویش دچار بحرانهائی میشود که بعضی اوقات به ضرر و زیان او میشود و در اینجاست که ما باید به این نوجوان و جوان بگوئیم آیا نمیتوان از شما خواست که خوب و سربراه باشید؟
میدانیم که این سؤال یا تکلیف برای نوجوان و جوان ما کار مشکلی است اما نباید لااقل به پدر و مادر خود خرده بگیرید. زندگی حیوانات باید برای شما درس عبرتی باشد وقتیکه جوجهٔ پرنده از تخم بیرون میشود او هم میخواهد پرواز کند. اگر مادرش بخواهد او را بیشتر در لانه نگاه دارد کار درستی نیست زیرا نباید پرندهٔ ترسوئی بار بیاید و اگر زودتر از موقع هم او را رها کند خطر دیگری در پیش اوست و عوامل خطر بر سر راه او آماده و اجتنابناپذیر است و این مسئله بزرگی است برای پدر و مادر پرنده، حال همین مشکلات برای پدر و مادر شما وجود دارد.
چگونه میتوان نوجوان و جوانی را که هنوز از لحاظ قوای فکری تکامل نیافته در اجتماع رها کرد اجتماعی که در هر قدم آن عواملی برای لگدکوبی و پایمال کردن شرایط اخلاقی او موجود است. باید اضافه کنیم که لغزش برای نوجوانان از کودکان بیشتر است و همیشه گودالهای خطرناک بر سر راهشان کنده شده است اما شما هم باید کمی مراعات پدران و مادران خود را بکنید. آنها اگر در زندگی خود اعتدال را نگه نداشتهاند شما هم نباید در مقابل چیزهای کوچک اشکال تراشی کنید و اگر هم به شما خشم گرفتند آنقدر آن را دنبال نکنید که باعث حادثهای شود. بهعنوان مثال، پدری که با زحمت زیاد و حقوق کم و با اضافهکاری به مدت چند سال توانسته است یک اتومبیل بخرد و جوان او بدون اجازه از او کلید اتومبیل را بردارد و پی ولگردی خویش رود آیا انتظار دارید چنین پدری از فرزندش راضی باشد؟ غالباً این پسران به پدر و مادر خود میگویند شما پیرمردهای خشکیدهٔ عهد قدیم هستید که به رسوم امروز اعتقاد ندارید.
بیشتر عدم تفاهمها بین پدر و مادر از این نمونههاست. کوچکترین برخورد غرورشان را لکهدار میسازد شما این رفتار را با معلمین و استادان خودتان هم در کلاس دارید به شخصیت او اهانت میکنید و به بهانه اینکه درسهائی که میدهد به درد شما نمیخورد بهجای اینکه شما سپاسگزار باشید و به او احترام بگذارید او را به مسخره میگیرید. البته ناگفته نماند که زیاد شما هم مقصر نیستید زیرا نوجوان و جوانی که در خانوادهٔ بیفرهنگ و بذلهگوئی تربیت شده و در تمام روز شاهد بذلهگوئیهای پدر و مادر و افراد فامیل در جمع میهمانیهای خود بوده نمیتواند بین آن کلاس و مهمانیها تفاوت بگذارد روح و ذهنش پر از کلمات پوچ و بیخودی است که از دهان دوستانش شنیده و هنگامیکه در کلاس درس نشسته روی اصل تداعی معانی استاد را بهجای دوستانش شنیده و هنگامیکه در کلاس درس نشسته روی اصل تداعی معانی استاد را بهجای دوستانش میگیرد و در عالم خیال با او بذلهگوئی میکند. میتوان اینطور تفسیر کرد که نوجوان و جوانان فقط وابسته به فکر و رویاهای جوانی و امیال نفسانی خود مطالب را تفسیر میکنند. شاید از این موضوع یا تفسیر راضی نیستید اما این مسئله راست است که تمام آزمایشهای زندگی شما حتی اگر برای سرگرمی باشد از عشق تشکیل میشود هر کدام از شما به داشتن عشق و علاقه افتخار میکنید و بدون اینکه با پدر و مادر خویش مشورت کنید نصایح و راهنمائیهای آنها را به فراموشی سپرده و تمام ساعات شب و روزتان را به بطالت و پوچی میگذرانید. این پوچیها و بیهودگیهای علمی و روانی مخصوص قرن ماست و از اختراعات قرن ما بهشمار میآید. اما پدران و اجداد ما هرگز با این سیستم راضی نبودند و نیستند قوانین دیروز با آنچه که اصول اخلاقی امروز آن را جزو تمدن میشمارد فایل مقایسه نبوده است.
مسئلهای که توجه ما را بیش از هر چیز جلب میکند این است که چگونه جوانان با هوش عصر ما تا این حد احمق میشوند. قوانین اخلاقی مذهبی و مقررات اجتماعی همیشه توصیه کردهاند که نباید این دو جنس مخالف را آزاد گذاشت. شاید ریشهٔ تمام بدبختیها در کانون خانوادهها میباشد و این باز برمیگرد به خانواده و مقصر بودن آن زیرا وقتیکه خانواده میبیند دخترش شب را در خارج از خانه گذرانده باید از او علت نیامدن به خانه را جویا شود تا اینکه بدون توجه به این مسائل باشد.
● نتیجه:
کودک و نوجوان و جوان ما بدانند که در دوران بحرانهای روحی و ذهنی و فکری حساسی قرار دارند. و نتیجتاً از این مباحث نتیجه میگیریم که اصل روانشناسی و روانکاوی کودک اگر از پایه و بنیان درست نباشد و این کودک که نوجوان و جوان ما را بهوجود میآورند دچار بحرانهای روحی و فکری و عملی میگردند که کنترل آن در زمان نوجوانی و جوانی بسیار مشکلتر از دوران کودکی خواهد بود پس بهترین کار شناختن روان کودک و نوجوان است و برخورد با اوست که در واقع برمیگردد به همان اهمیت روانشناسی و روانکاوی کودک و نوجوان.
منبع: بیتوته
نظرات (۲)
-
1 - کمک به افراد نیازمند ، بی سرپرستان و کمک هزینه تحصیلی کودکان و نوجوانان
2 - حمایت از افراد معلول و بیماران خاص
3 – کمک هزینه ازدواج و تامین جهیزیه
4 – کمک به آزادی زندانیان نیازمند کمک نقدی
فعالیت خود را شروع نموده است . تنها با بازدید از وب سایت جامعه خیرین رافعین را مورد حمایت خود قرار دهید . با تشکراز شما هموطن خوبم .
لینک بازدید از سایت : http://goo.gl/yDQKxk
آدرس وب سایت :
-
حالا خانواده ای هایی میبینید که با دختر 10 ساله طوری رفتار میکنن که انگار 4 ماهشه ، رو پای همه میشینه و ...
http://jorda.ir
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰