راهکاری برای افزایش عمر خانواده
دوست دارید چند سال زنده بمانید؟ به جز راهکارهای بهداشتی مثل تغذیه، ورزش و ... چه راههای دیگری برای افزایش عمرتان سراغ دارید؟ آیا می دانید که خانواده یکی از رازهای طول عمر است؟ فکر می کنید کدام یک از کارکردهای خانواده عمر شما را بیشتر می کنند؟
لطفاً چند ثانیه به خانواده تان فکر کنید. خانواده چه چیزهایی به شما می دهد؟ احساس امنیت؟ مهر و عطوفت؟ عزت نفس؟ اعتماد به نفس؟ اصالت؟ هویت؟ تکیه گاه داشتن؟ آیا تا به حال در این مورد مطلبی را خوانده یا شنیده اید که خانواده به افزایش عمر هم کمک می کند؟ فکر می کنید خانواده چه رازهایی برای این همه کارکرد مثبت و متنوع دارد؟
به خانواده تان نیکی کنید
همه ما دوست داریم که از دیگران و به خصوص خانواده مان خوبی ببینیم. دریافت کردن خوبی و نیکی از خانواده باعث می شود که ما احساس هویت ، اصالت، امنیت، عشق، ارزشمند بودن و مهم بودن بکنیم و این موجب می شود که فکر کنیم ما به عنوان دریافت کننده نیکی بیشتر از فرستنده های آن از آن سود می بریم. و شاید به همین دلیل است که اکثر اوقات ترجیح می دهیم دریافت کننده نیکی خانواده مان باشیم تا فرستنده آن.
اما در پشت ظاهر این موضوع رازی وجود دارد که حتم دارم اگر بدانید موضع خود را درباره نیکی کردن تغییر می دهید: «کسانی که به خانواده شان خوبی می کنند، بیشتر هم عمر می کنند». حالا که نیکی کردن را به عنوان یکی از رازهای کارکردهای مهم خانواده از جمله طول عمر خودتان شناختید، بد نیست که به طور خلاصه گریزی هم به ساز و کار این کارکرد بزنیم.
نیکی به خانواده چگونه به افزایش عمر کمک می کند؟
گفتگو کردن لازمه نیکی کردن است. اگر شما بتوانید با هر یک از اعضای خانواده تان به شکل مناسب گفتگو کنید در واقع زمینه ای را فراهم می کنید که آنها عواطف و نیازهایشان را با شما در میان بگذارند
حتماً شنیده اید که می گویند «بعضی آدم ها دل بزرگی دارند». افرادی که به خانواده شان نیکی می کنند یکی از مصادیق بارز این جمله هستند. این افراد لغزش های بقیه اعضای خانواده شان را زودتر می بخشند، اهل رقابت سالم با اعضای خانواده خود هستند و از حسادت دوری می کنند، از موفقیت های خانواده شان خوشحال می شوند، اعضای خانواده شان را همان طور که هستند می پذیرند و برای تغییر دادن آنها بیخودی انرژی مصرف نمی کنند، از زندگی شان راضی تر هستند و برای زندگی شان معنی پیدا کرده اند.
این ویژگی ها و ویژگی های خوب دیگری که در وجودشان نهادینه کرده اند، باعث می شود که آنها اعصاب راحت تر و آرام تری داشته باشند، قرص خواب کمتری مصرف کنند، روابط عمومی بهتری با خانواده شان داشته باشند، سالمتر بمانند و در نتیجه بیشتر عمر کنند. به علاوه از آنجا که نیکی مسری است، نیکی کردن های این آدم ها باعث می شود تا بقیه اعضای خانواده هم بهتر رفتار کنند و فضای خانواده به سمت نیکی سوق پیدا کند. وقتی چنین اتمسفر مثبتی بر خانواده حاکم می شود، اعضاء بیشتر از هم حمایت می کنند. و همان طور که می دانید، احساس حمایت نقش زیادی در سلامتی و طول عمر دارد.
چطور نیکی کردن را در خانواده مان به جریان بیندازیم؟
یک لبخند، یک نگاه مهربان، یک نوازش گرم، یک آغوش باز، یک نان داغ، یک شاخه گل، یک کلمه محبت آمیز، همه اینها مصادیق ساده نیکی کردن به خانواده هستند. برای نیکی کردن به خانواده نیازی به صرف هزینه مادی گزاف نیست. کافی است که در وقت مناسب، در جای مناسبی باشید. اگر می خواهید سلسله جنبان نیکی در خانواده تان باشید و با این کار به سلامتی و عمر خودتان هم اضافه کنید راهکارهای زیر را امتحان کنید:
نامشروط دوست بدارید
وقتی شما با شرط و شروط اعضای خانواده تان را دوست می دارید دست و پای خودتان را برای نیکی کردن می بندید. برای مثال اگر توقع دارید که در برابر هر کار خوب شما بقیه هم یک خوبی در حقتان بکنند، نمی توانید مدت زیادی به نیکی کردنتان ادامه بدهید و خیلی زود جا می زنید.
قدردان باشید
یکی از معضلاتی که چرخه نیکی کردن شما را با مانع مواجه می کند قدردانی نکردن دیگران از محبت شما است. پس اگر می خواهید یک پویش خانوادگی درست و حسابی برای ترویج نیکی کردن در خانواده تان راه بیندازید از خودتان شروع کنید: کمترین محبت های اعضای خانواده تان را مهم بشمارید و از آنها سپاسگزاری کنید.
روحیات اعضای خانواده تان را بشناسید
اگر شما برای مثال روحیه خواهرتان را بشناسید، بهتر می توانید او را بفهمید و در نتیجه بهتر می توانید به نیازهای او توجه نشان بدهید.
احترام بگذارید
یک لبخند، یک نگاه مهربان، یک نوازش گرم، یک آغوش باز، یک نان داغ، یک شاخه گل، یک کلمه محبت آمیز، همه اینها مصادیق ساده نیکی کردن به خانواده هستند
احترام، محور اصلی هر نوع نیکی است. اگر احترام نباشد بزرگترین نیکی های شما هم به چشم اعضای خانواده تان نخواهند آمد.
حمایت کنید
یکی از جلوه های مهم نیکی کردن، حمایت کردن از اعضای خانواده در مواقع نیاز است. برای مثال می توانید از اعضای خانواده تان حمایت مالی بکنید. حمایت های عاطفی، حمایت از آبرو و وجهه اجتماعی، و همدلی کردن هم شکل های دیگری از حمایت هستند که شما می توانید نسبت به اعضای خانواده تان ابراز کنید.
قواعد مذاکره را یاد بگیرید
گفتگو کردن لازمه نیکی کردن است. اگر شما بتوانید با هر یک از اعضای خانواده تان به شکل مناسب گفتگو کنید، در واقع زمینه ای را فراهم کرده اید که آنها عواطف و نیازهایشان را با شما در میان بگذارند. به این ترتیب هم شما از نیازهای آنها بیشتر آگاه خواهید شد و هم از ریشه دواندن دلخوری ها که مانع جریان نیکی در وجود شما و خانواده تان می شوند پیشگیری می کنید.
سخن پایانی
شاید حالا که از رابطه نیکی کردن به خانواده با طول عمر بیشتر آگاه شدید، این حدیث امام جعفر صادق علیه السلام را کمی بهتر درک کنید که فرموده اند: «هر کس به خانواده اش نیکی کند، عمرش طولانی می شود 1». بعید نیست که با پیشرفت علم، رازهای بیشتری از حکمت این سخن گهربار بر ما آشکار شود. نیکی هایتان مستدام و عمرتان برقرار!
پی نوشت:
1.کافی. ج 2. ص 105. ح 11.
راحله فلاح - کارشناسی ارشد روانشناسی
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰