روزه چربی خون را پایین میآورد
روزهداری برای بسیاری از افراد حکم نوعی پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماریها را دارد. این امر به خصوص برای دستهای از دیابتیها، مبتلایان به چربی و اوره بالا هم صادق است.
روزهداری با همه خوبیهایی که دارد، در برخی موارد میتواند صدماتی را به افراد بیمار بزند. به همین دلیل لازم است افرادی که از بیماری یا مشکل خاصی رنج میبرند برای اطمینان از بیخطر بودن روزهداری با پزشک خود مشورت کنند.
سلامت قلب در ایام روزه داری ماه رمضان
بالا بودن چربی خون ریشه در دو عامل ژنتیک یا چاقی دارد. بیشک کسانی که چربی خون بالا همراه اضافه وزن دارند، روزهداری صحیح منجر به سوخته شدن ذخایر چربی و کاهش چربی خونشان میشود و بسیار مفید است.
نکته بسیار مهمی که مبتلایان به چربی خون بالا نباید از یاد ببرند، این است که مصرف غذاهای شیرین مثل شلهزرد، زولبیا و بامیه و حلیم با شکر و نیز لبنیات پرچرب مثل خامه و سرشیر در ماه رمضان باید کمتر شود، چراکه با مصرف این مواد تریگلیسیرید خون به شدت افزایش مییابد.
دقت در مصرف غذاهای پروتئینی
کسانی که مبتلا به نقرس هستند، در مواردی که حملات حاد بیماری آنها اتفاق میافتد و درد مفاصل هم دارند، تنها با نظر پزشکشان میتوانند روزه بگیرند.
دستهای دیگر از افراد که اسیداوریک بالا دارند نیز باید در خصوص مصرف غذاهای پروتئینی بسیار دقت کنند، به خصوص اگر دارای مشکلات کلیوی هم باشند، به دلیل ضرورت مصرف زیاد مایعات در روز، باید با نظر پزشکشان روزه بگیرند.
به کسانی که آرتریت روماتوئید یا التهاب مفاصل دارند، توصیه میشود روزه بگیرند، چراکه روزهداری در این افراد به کاهش التهاب مفاصل و بهبود دردشان کمک خواهد کرد.
فشار خونیها و ممانعت از کارهای سنگین
فراموش نکنید که مصرف منظم دارو برای فشار خونیها، حکم مصرف اکسیژن را دارد. البته در بسیاری از این افراد مصرف داروها در وعده سحر و افطار مشکلی به همراه نمیآورد.
این دسته افراد باید به شدت از مصرف غذاهای شور بپرهیزند. به علاوه در طول روز از انجام کارهای بدنی سنگین که منجر به افزایش فشار خون میشود، ممانعت کنند. ناگفته نماند که مصرف میوه و سبزیجات به خاطر داشتن منیزیم به فشار خونیها توصیه میشود.
کودکان و نوجوانان در سال اول روزهداری باید در فاصله افطار تا قبل از خواب از مکملهای ویتامین B (ب کمپلکس) استفاده کنند
روزه و تنظیم قند خون
شاید بیشترین تردیدها در ارتباط با روزهداری به دیابتیها معطوف باشد. بیشک دیابتیهای نوع یک که ملزم به تزریق منظم انسولین هستند، باید در صورت صلاحدید پزشکشان روزه بگیرند، اما دیابتیهای نوع دو به لحا۰اینکه میتوانند داروهای خود را در وعده سحر و افطار مصرف کنند، با تنظیم رژیم درست غذایی همراه با روزهداری میتوانند به تنظیم قند خونشان کمک کنند، ولی این دسته افراد هم از انجام کارهای سنگین هنگام روزهداری منع میشوند.
کسانی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند یا نارسایی کلیوی دارند، باید در سحر غذاهای پروتئینی را بسیار کم بخورند و مصرف آن را به وعده افطار موکول کنند، چراکه مصرف زیاد مواد پروتئینی، دفع آب از بدن را به شدت افزایش داده و به کلیهها فشار زیادی وارد میکند. به بیان دیگر دیابتیها در وعده افطار از حبوبات، گوشت و تخممرغ استفاده کنند. به علاوه مصرف نان سبوسدار برای کنترل قند خون به این افراد توصیه میشود.
کودکان و مصرف مکملهای ویتامین B
بیشک گروههای آسیبپذیر مانند زنان باردار و شیرده که گرسنگی شدید منجر به تولید ترکیباتی مضر در خونشان میشود و از طریق جفت به جنین آسیب میرساند، از روزه گرفتن منع میشوند. اما در مورد کودکان و نوجوانانی که به سن تکلیف رسیدهاند به عنوان دسته دیگر از افراد آسیبپذیر، با رعایت برخی نکات روزهداری منعی نخواهد داشت.
کودکان و نوجوانان در سال اول روزهداری باید در فاصله افطار تا قبل از خواب از مکملهای ویتامین B (ب کمپلکس) استفاده کنند. به علاوه مصرف تخممرغ به عنوان یک منبع پروتئینی مطلوب برای بچهها در وعده افطار توصیه میشود. مصرف میوه، به ویژه میوههای آبدار مثل آلو زرد، شلیل و انگور به بچهها و روزهداران توصیه میشود. ناگفته نماند که ماکارونی به عنوان یک وعده غذایی مطلوب برای بچهها در وعده سحر محسوب میشود.
منبع: جام جم – میترا زراتی
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
-
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۶۱ -
۱۰۱۲ -
۱۵۵۲ -
۱۴۴۰ -
۱۳۰۰ -
۱۴۸۰ -
۱۱۹۷ -
۱۳۱۸ -
۱۴۰۲ -
۱۵۷۴
پربازديدها
-
۳۴۰۷۰ -
۲۶۲۹۱ -
۱۶۹۹۲ -
۱۲۹۸۵ -
۱۱۸۳۸ -
۱۹۶۰۹ -
۲۰۱۰۲ -
۱۹۸۴۰ -
۱۵۰۷۸ -
۵۷۳۱