وای ! چرا این قدر زشتم ؟
جلوی آینه میرود، خودش را نگاه میکند و غم دنیا در دلش جا میگیرد: «چرا زشتم؟ چرا بینیام این شکلیه؟ کاش چشمهام درشتتر، گونههام پرتر و مژههام بلندتر بود، کاش... .»
این اما و اگرها برای کسانی که از نظر دیگران نقصی ندارند، ولی خودشان فکر میکنند زشتند، تمامی ندارد. آنها بتدریج اعتماد بهنفس خود را از دست میدهند و دچار استرس میشوند.
دکتر محمدرضا خدایی روانپزشک و استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی میگوید: این افراد دچار خودزشتانگاری یا اختلال بدریختی بدن هستند. آنها واقعا از نظر ظاهری مشکلی ندارند و درواقع ذهنیتشان مشکل دارد، بنابراین حتی اگر بهترین جراحی زیبایی هم برایشان انجام شود، هرگز از نتیجه راضی نخواهند بود. البته این بیماران درمان میشوند، به شرط آنکه تحت رفتاردرمانی قرار بگیرند.
در مورد خود چطور فکر میکنید
دکتر خدایی در مورد بیماری خودزشتانگاری میگوید: بعضی از این بیماران مرتب خود را در آینه نگاه میکنند و برخی دیگر از آینه فراریاند. این افراد به اجزای صورت مانند ابرو، لب، بینی و دیگر اندامها و ظاهرشان بیش از حد توجه دارند و به علت اینکه آنها را زشت میپندارند، مدام به پزشکان مختلف، از متخصص گوش و حلق و بینی برای جراحی زیبایی بینی گرفته تا جراح پلاستیک و متخصصان پوست برای تغییر ظاهر و اندام مراجعه میکنند.
این روانپزشک ادامه میدهد: متاسفانه افراد خودزشتانگار هرگز از نتیجه جراحیهایی هم که برایشان انجام میشود، راضی نمیشوند، چون ظاهرشان مشکلی ندارد، بلکه نگاه به خودشان مشکل دارد.
نگاه به خود با عینک بدبینی
بنابر تعریف روانشناسان، بیماری خودزشتانگاری قسمتی از بیماری دیگری به نام خودبیماریانگاری است که در آن فرد سالم است، ولی خود را بیمار میداند. پس نگاه خودزشتانگارها به خود به علل مختلف منفی است.
دکتر خدایی در این باره میگوید: اعتماد بهنفس پایین، احساس حقارت و خودکمبینی از نشانههای اصلی بیماری خودزشتانگاری است و گاهی مسائل ژنتیکی در بروز این بیماری تاثیرگذار است. این اختلال در افرادی که یکی از اعضای خانواده دچار وسواس، گوشهگیری، انزوا و خودبزرگبینی است، بیشتر دیده میشود.
خانمها و مجردها بیشتر گرفتار میشوند
به گفته دکتر خدایی، این اختلال در خانمها بیشتر دیده میشود، زیرا به ظاهرشان بیشتر توجه میکنند. سن شروع آن هم نوجوانی است، چون نوجوانها بیشتر دنبال هویت و به دست آوردن تائید دیگران هستند، ولی افرادی را هم دیدهایم که در 25 تا 30 سالگی دچار این مشکل شدهاند.
انزوا و خانهنشینی
وقتی اختلال خودزشتانگاری شکل میگیرد، بیشتر وقت بیمار صرف رسیدگی و توجه به ظاهر میشود. او ممکن است خود را از جامعه دور کند و خانهنشین شود، چون فکر میکند زشت است، در حالی که بقیه مردم چنین نظری در مورد او ندارند.
دکتر خدایی به این بیماران هشدار میدهد: خودزشتانگاری با شدت کمتر هم وجود دارد که مبتلایان به آن معمولا دختران نوجوان هستند. تمام فکر این افراد درگیر ظاهر نیست، ولی بخشی از ذهنشان مدام به این موضوع مشغول است. آنها بیشترین داوطلب انجام عملهای زیبایی هستند، اما چون فکرشان وسواسگونه است، با جراحی هم انتظارشان برآورده نمیشود و رضایت پیدا نمیکنند و گاهی به جراحیهای بعدی متوسل میشوند و در نهایت این افراط به ضررشان تمام خواهد شد، زیرا معمولا نه تنها زیباتر نمیشوند، بلکه زیبایی طبیعیشان را هم از دست میدهند.
خودزشتانگاری درمان میشود
دکتر خدایی با اشاره به اینکه برای درمان اختلال خودزشتانگاری باید رواندرمانی و شناختدرمانی انجام شود، میگوید: در شناخت درمانی، روی دیدگاه و نگاه فرد به خود تاکید و به بیمار تفهیم میشود که از پیشداوری بپرهیزد، ذهنخوانی نکند و احساس نکند همه در مورد او نظر میدهند و اگر کسی نگاهش کرد، معنیاش این نیست که قیافهاش زشت است. پس درمان این بیماران به تغییر نگاهشان به خود و محیط پیرامونشان وابسته است تا بتوانند از ظاهرشان لذت ببرند، از جراحیهای متعدد خودداری کنند و منطقیتر تصمیم بگیرند. گاهی مداخلات دارویی نیز نیاز است.
زیباتر شدن به چه قیمت
به گفته دکتر خدایی، زشتانگارها خود را بیمار نمیدانند و فکر نمیکنند ذهنشان بیمار است، چون تصور و اعتقاد قلبیشان این است که ظاهرشان مشکل دارد، بنابراین به جای روانپزشک به جراح زیبایی مراجعه میکنند.
این روانپزشک با بیان اینکه برخی افراد مثلا به دلیل آسیب دیدن در تصادف یا مشکل مادرزادی در ظاهر واقعا به جراحی زیبایی نیاز دارند، تاکید میکند: حدود 10 تا 20 درصد افرادی که به متخصصان زیبایی مراجعه میکنند، واقعا از نظر ظاهری مشکلی ندارند. در جوامع پیشرفته، گروهی از پزشکان در مورد انجام جراحیهای زیبایی تصمیم میگیرند. متخصصانی متشکل از روانپزشک ، روانشناس، متخصص زیبایی، تغذیه و پوست با هم نظر میدهند که آیا برای فردی که مراجعه کرده این جراحی لازم است یا نه. از همه مهمتر بیمار باید تائید روانپزشک را داشته باشد. خوشبختانه در ایران هم قرار است اقدامهایی در این زمینه انجام شود.
منبع : Jamejamonline.ir
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
-
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۵۳ -
۱۰۰۴ -
۱۵۴۳ -
۱۴۳۱ -
۱۲۹۰ -
۱۴۷۲ -
۱۱۸۷ -
۱۳۰۹ -
۱۳۹۰ -
۱۵۶۴
پربازديدها
-
۳۴۰۶۳ -
۲۶۲۸۱ -
۱۶۹۸۸ -
۱۲۹۷۶ -
۱۱۸۲۷ -
۱۹۶۰۱ -
۲۰۰۹۴ -
۱۹۸۲۹ -
۱۵۰۷۰ -
۵۷۲۰