ازدواج با یک همکار
مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج
آمدن یک خواستگار از میان همکاران، برای خیلیها میتواند یک شروع خوشایند باشد و برای برخی هم یک اتفاق پراضطراب. اگر این خواستگار تازه، از همان دسته افرادی باشد که سالها ویژگیهای او را بهعنوان همسر آیندهتان مرور میکردهاید، قطعا بدون نگرانی و تنها با کنجکاوی برای بیشتر شناختنش قدم خواهید برداشت؛ اما اگر قصد ازدواج نداشته باشید یا فکر کنید این همکار قدیمی هیچ شباهتی به مرد رویاهای شما ندارد، موضوع برایتان سخت میشود و پیدا کردن یک راه برای حل کردن این مشکل، در کنار حفظ موقعیت کاری دشوار خواهد شد.

خواستگاری در محیط کار و پیچیدگیهایش را با مهدی میرمحمدصادقی، روانشناس و مشاور خانواده در میان گذاشتیم. از نظر او بررسی شرایط و ویژگیهای خواستگاری که پیش از این همکار شما بوده، دقت و حساسیت زیادی را طلب میکند. ادامه بحث را از زبان او بخوانید:
چطور میتوان بدون ایجاد سوء تفاهم و مشکل در محیط کار تحقیق کرد؟
اولین نیاز برای تحقیق، شناخت یک محقق خوب است؛ کسی که احساساتش را درگیر این موضوع نمیکند و توان کسب اطلاعات درست را دارد. دوستان نزدیک فرد یا دشمنان و رقیبهای کاریاش معمولا منبع خوبی برای تحقیق نیستند، زیرا یا زیاد از حد او را مثبت و لایق میبینند یا زیاد از حد بر ویژگیهای منفی او تاکید میکنند اما همکارهای نزدیکی که با او دوست هستند اما بسیار صمیمی نیستند، میتوانند شناخت بهتری از او را به ما ارائه دهند. برای تحقیق باید سراغ آدمهای زیرک و البته خنثی برویم که هم ویژگیهای منفی او را دیده باشند و هم خصوصیات مثبتش را.
درصورت رد کردن این پیشنهاد، چقدر احتمال آسیب دیدن روابط کاری وجود دارد؟
اینکه جواب منفی دادن به خواستگاری یک همکار چقدر میتواند روی روابط کاری ما تاثیر بگذارد کاملا بستگی به شخصیت 2 طرف و رتبه کاریشان دارد؛ برای مثال اگر او مدیر باشد قطعا بعد از این سیستم کاریشان خیلی تحتتاثیر قرار میگیرد. این موضوع وقتی پیچیدهتر میشود که ما به قصد آشنایی مدتی با آن همکار بیرون رفته و صحبت کرده باشیم. به همین دلیل پیش از هر اقدامی باید شناختی نسبتا دقیق از فردی که قصد آشنایی با او را داریم به دست بیاوریم.
چطور میتوان احتمال این آسیب را کمتر کرد و روابط کاری را بعد از این جدایی نیز حفظ کرد؟
نه گفتن در چنین روابطی باید با صراحت کامل انجام شود. نباید برای جواب منفی دادن خود فرد را بکوبیم و ضعفهایش را دلیل این جواب به شمار بیاوریم. در این زمان شما باید ویژگیهای مثبت فرد را به رویش بیاورید و بگویید با وجود تمامی این خوبیها، احساس میکنید که نمیتوانید آینده خوبی را برای هم رقم بزنید. میتوانید پس از گفتن این حرفها بگویید که آنچه برای ازدواج در ذهنتان هست را نمیتوانید از این رابطه به دست بیاورید و برای او آرزوی موفقیت کنید. نباید عزت نفس او را خدشهدار کنیم و لازم است قاطعانه و صریح صحبت کنیم.
تا وقتی که فرد به این ارتباط صددرصد اطمینان نداشته باشد، باید این رابطه را مخفی نگه دارد و بهطور جدی مراقب آگاه شدن دیگران باشد. همکاران در این شرایط نباید متوجه این ارتباط و رفتوآمدها بشوند یا اینکه احساس کنند این 2 نفر علاقهای به هم دارند
اگر جوابتان «نه» است دلسوزی نکنید
بعد از گفتن جواب منفی چه رفتارهایی را باید در محیط کار داشت و چطور به همکاری با فرد خواستگار ادامه داد؟ معمولا در این مواقع کسی که رابطه را قطع کرده، نسبت به طرف مقابل احساس دلسوزی و ترحم میکند. نگاههای او را زیرنظر میگیرد و حسش را درک میکند. میبیند که همکارش گوشهگیر شده، برخی روزها سر کار نمیآید، مدام بیقرار است. با دیدن رنج کشیدن او، فردی که جواب نه داده احساس گناه میکند و سعی میکند دل او را به دست بیاورد و با رفتارهایش از او طلب بخشش کند. ممکن است رفتارهای حمایتی از خود نشان دهد، سعی کند برخی وظایف کاری او را انجام دهد و بیشتر از قبل حالش را بپرسد. گرچه هدف او فقط آرام کردن طرف مقابل است اما معمولا این رفتارها از طرف آقایان نشانه عشق و تغییر نظر تلقی میشوند. اگر نظر قطعی فرد منفی است باید این صراحت را در تمامی مراحل کاریاش حفظ کند و حتی در صورتی که میتواند، تقاضای انتقال به بخش دیگری را بدهد و از او فاصله مکانی نیز بگیرد؛ گرچه در اغلب موارد میبینیم که افراد چنین تصمیمی را نمیگیرند.
اگر با رئیستان ازدواج کنید
حالا فرض کنیم فرد به پیشنهاد همکارش پاسخ مثبت میدهد و با او ازدواج میکند؛ آینده زندگی افرادی که هم زیر یک سقف با هم زندگی میکنند و هم در محیط اداره در کنار هم هستند، چطور پیش میرود؟
کار کردن در یک محیط برای زن و شوهرها، هم میتواند مسائل مثبتی را در پی داشته باشد و هم منفی. ویژگیهای مثبت این رابطه این است که افراد مدام از حال هم خبر دارند؛ مشکلات همدیگر را میشناسند و یکدیگر را بیشتر درک میکنند؛ اما این موضوع عواقب منفیای هم دارد؛ این عواقب بستگی به شخصیت افراد نیز دارد. برای مثال مردی که روحیه مردسالارانه دارد، نمیتواند با زنی که مقامی بالاتر از او دارد زندگی موفقی داشته باشد یا اینکه در بعضی مواقع نظارتهای بیش از حد و دخالت در مسائل کاری به قصد حمایت میتواند برای افراد مشکلاتی ایجاد کند؛ در چنین شرایطی بودن یک زن و شوهر در یک محیط کاری، هم میتواند به ارتباط کاریشان صدمه بزند و هم زندگی مشترکشان را دچار مشکل کند.
چه زمانی رابطه را علنی کنید؟
آیا باید این رابطه و کل موضوع را از همکاران پنهان کرد یا اینکه با بیان کردنش هم به موقعیت کاری فرد خدشهای وارد نخواهد شد؟
تا وقتی که فرد به این ارتباط صددرصد اطمینان نداشته باشد، باید این رابطه را مخفی نگه دارد و بهطور جدی مراقب آگاه شدن دیگران باشد. همکاران در این شرایط نباید متوجه این ارتباط و رفتوآمدها بشوند یا اینکه احساس کنند این 2 نفر علاقهای به هم دارند. اگر افراد مایلند که در محل کار کسی را در جریان بگذارند یا در مورد طرف مقابلشان از او تحقیق کنند، باید اطمینان کامل به این همکار داشته باشند.
اگر 2 طرف هنوز نمیدانند این رابطه و این علاقه به نتیجه میرسد یا نه، آگاه شدن همکاران دیگر میتواند مشکلات زیادی را در آینده کاری این 2 بهوجود بیاورد و نسبت به نوع محیطهای کاری، میزان این مشکلات متفاوت خواهد بود.زمانی که نسبت به تصمیمشان و آینده این رابطه مطمئن هستند، میتوانند موضوع را علنی کنند. در این مواقع 2طرف با رسمیت بخشیدن به این موضوع میتوانند به رابطهشان کمک زیادی بکنند البته این اعلام عمومی باید با توافق طرفین انجام شود.
درصورتیکه یکی از طرفین نسبت به تصمیمی که گرفته شده مطمئن باشد، با اعلام نکردنش به رابطه آسیب خواهد زد زیرا ممکن است در محیط کار خواستگارهای دیگری را پیدا کند که وجودشان روی رابطه تاثیر بگذارد. از طرف دیگر بیان اینکه فرد که شخصی متعهد است و با افتخار این تعهد را به دیگران هم اعلام میکند، حس اطمینانی در طرف مقابل ایجاد خواهد کرد که میتواند به بقا و سلامت رابطه، کمک زیادی بکند.
منبع: سلامت
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
در روزگار ما اندیشه های باطل مادی و سرمایه داری، با روی آوردن به معنویت و دین، فضایی از دین داری و معنویت ورزی را ایجاد کرده اند تا در پوشش آن، هوس های ناپاک خود را توجیه نموده و آرزوهای ناروای خویش را برآورند، که به این ترتیب، عرصه گسترده ای از نبرد میان حق و باطل را گشوده اند؛ نبردی که صحنه رویارویی ارزش ها و اعتقادات بوده و پیروزی در آن، حفظ کردن یا تغییر دادن باورها و ارزش هاست.
قرآن می فرماید: فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ.شاید یک تفسیر این آیه این باشد که با همان ابزاری که به جنگ شما می آیند باید به جنگ دشمنان اسلام رفت. لذا پاسخ تهدید نرم، مقابله نرم است. پاسخ مبارزه علمی، مبارزه علمی است.
باز در قرآن آمده: وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ .این آیه به این مساله اشاره دارد که ما می بایست از تمامی ظرفیتهای ممکن خود در جنگ نرم بهره جوییم.برای مقابله با جنگ نرم ، باید از قدرت نرم استفاده کرد و راهبرد دشمنان را از صحنه خارج کرد .
راهبردهایی را باید از صحنه خارج کرد که با تحقق آنها دشمن تلاش می کند مشروعیت نظام دین مبتنی بر ولایت فقیه را از بین ببرد .
ما محبین صادق الائمه علیه السلام در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی سایت ام فروه سلام الله علیهارا در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیه السلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم. امید است که اگر بزرگواران از ما لغزشی دیدند به دیده اغماض در ننگرند و از سر بزرگواری از راهنمایی خود داری ننمایند فاستبقوالله الخیرات الی الله مرجعکم”
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان،
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق،
شورای مرکزی انجمن محبین صادق الائمه علیه السلام
احمد تقی نژاد
طبقه بندی موضوعی
- مجموعه تازه های نامزدی، عقد و ازدواج (۱۴۸)
- مجموعه رازهای موفقیت در زناشویی (۵۵۸)
- مجموعه: دانستنیهای قبل از ازدواج (۷۸۸)
- مجموعه : روانشناسی زناشویی (۱۱۸)
- مجموعه: مشاوره خانواده (۱۲۴)
- مجموعه سفارشات حجاب (۱۰۸)
- مجموعه دوران سالمندی (۴۶)
- مجموعه تعلیم و تربیت (۱۱۴)
- مجموعه رفتار کودکان و والدین (۱۲۴)
- مجموعه فضایل اخلاقی (۴۷)
- مجموعه رذایل اخلاقی (۶۸)
- مجموعه اعمال مستحبی و عبادات (۳۵)
- مجموعه طب الائمه و مجله سلامت (۱۶۵)
- مجموعه: داستان و حکایت (۲۶۵)
- مجموعه : پرسمان (۷۰)
- مجموعه: مطالب گوناگون (۵۹)
- مجموعه :گزارش محافل مذهبی (۵)
- صفحه مشکلات (۳)
بایگانی
- مرداد ۱۳۹۸ (۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱)
- بهمن ۱۳۹۷ (۴)
- دی ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱)
- مهر ۱۳۹۷ (۱)
- شهریور ۱۳۹۷ (۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۳)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۴)
- فروردين ۱۳۹۷ (۷)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۱)
- بهمن ۱۳۹۶ (۱۹)
- دی ۱۳۹۶ (۲۴)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۶ (۹)
- مهر ۱۳۹۶ (۷)
- شهریور ۱۳۹۶ (۲۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۲۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۵۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۶۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۵۲)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲۶)
- بهمن ۱۳۹۵ (۴۲)
- دی ۱۳۹۵ (۸۶)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۴۱)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۱۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۶۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۶۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۱۰)
- تیر ۱۳۹۵ (۳۰۵)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۶۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۵۶)
- فروردين ۱۳۹۵ (۹۶)
- اسفند ۱۳۹۴ (۵۲)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۱)
- دی ۱۳۹۴ (۶۱)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۵۱)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۶۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۲۱)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۱۲)
- شهریور ۱۳۹۳ (۱)
کلمات کلیدی
آخرين مطالب
-
-
روش صحبت کردن صحیح با شوهر
يكشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ -
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ -
تزئین ماشین عروس به یاد شهدای دفاع مقدس
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ -
خانمها مراقب گوشهگیری و انزوای همسران خود باشند
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ -
علت تنوع طلبی مردان در چیست؟
يكشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
با همسر دروغگو چه کنیم؟
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ -
رمزگشایی از زندگی زوجهای موفق
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ -
مراقب همسرتان باشید !
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ -
رﻭﯼ ﺍﻋﺼﺎب شوهرتون ﺭﺍﻩ ﻧﺮید
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
پربحث ترين ها
-
-
شکست حرمتها با ازدواج موقت
نظرات: ۷۸ -
زندگینامه ام فروه سلام الله علیها
نظرات: ۲۸ -
نکات کنکوری روز خواستگاری
نظرات: ۹ -
ویژگی های زن خوب برای ازدواج
نظرات: ۸ -
سوالاتی در مورد ازدواج موقت.
نظرات: ۸ -
ثواب ازدواج موقت
نظرات: ۷ -
-
اس ام اس های ایام فاطمیه
نظرات: ۶ -
چطور به روابط نامشروع نه بگویید؟
نظرات: ۶
محبوب ترين ها
-
۴۶۶۱ -
۱۰۱۲ -
۱۵۵۲ -
۱۴۴۰ -
۱۳۰۰ -
۱۴۸۱ -
۱۱۹۷ -
۱۳۱۸ -
۱۴۰۲ -
۱۵۷۴
پربازديدها
-
۳۴۰۷۰ -
۲۶۲۹۱ -
۱۶۹۹۲ -
۱۲۹۸۶ -
۱۱۸۳۸ -
۱۹۶۰۹ -
۲۰۱۰۳ -
۱۹۸۴۰ -
۱۵۰۷۸ -
۵۷۳۱